Ali bebek kurtarılamadı

Güncelleme Tarihi:

Ali bebek kurtarılamadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2008 11:14

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde 7 aylık Ali Akcan, menenjit mikrobunun kana karışmasıyla ortaya çıkan, çok çabuk bulaşan ve hızla yayılan meningokoksik hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi. Ali Akçan'ın yakın çevresindekilere ve bebeğe ilk müdehaleyi yapan sağlık personeline, önlem amacıyla ilaç ve destek tedavisi yapılmaya başlandı.

Alaşehir Yeni Mahalle Bozdağ Sokak 48 numarada oturan Vedat ve Derya Akçan çiftinin 6'ncı çocuğu olan Ali Akçan, vücudunda siyah lekeler belirmesi üzerine Alaşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Ali Akçan'ı muayene eden çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Nedim Zengin, ihbarı ve bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklar listesinde yer alan meningokoksik menenjit hastalığı tanısı koyduğu bebeğin acil olarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilmesi istedi. Ambulansla İzmir'e götürülmek istenen Ali Akcan yolda yaşamını yitirdi.

Ali Akçan'ın yakın çevresindekilere ve bebeğe ilk müdahaleyi yapan sağlık personeline, ilaç ve destek tedavisi yapılmaya başlandığını açıklayan Dr. Zengin, “Gripal infeksiyon benzeri tabloyu takiben ortaya çıkan, ense sertliği, ciltte çok sayıda küçük kırmızı mor renkte kanama odakları, ateş, kusma hastalığın başlıca belirtileridir. Hasta derhal hastaneye yatırılarak yoğun ilaç ve destek tedavilerine başlanmalı ve yakından izlenmelidir. Hastayla temas eden kimselere antibiyotikler verilerek korunma sağlanır. Solunum yoluyla bulaşan hastalığın erken tanısı ölüm oranın yüzde 50'lilerden yüzde 10'lara düşürebilir” dedi.

Bu arada, Dr. Nedim Zengin, ihbarı ve bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklar listesinde yer alan haslakıkla ilgili Alaşehir Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Sena Budak'a bilgi verdi. Dr. Sena Budak başkanlığındaki sağlık ekibi, Akçan Ailesi'nin, ölen bebekle teması olan komşularına da ilaç ve destek tedavisi yapmaya başladı. Sağlık ekibi, tadaviye alınan kişilere hastalık ve yapmaları gerekenler hakkında bilgiler de verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!