Akciğer kanseri en çok erkekleri vuruyor

Güncelleme Tarihi:

Akciğer kanseri en çok erkekleri vuruyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2007 00:00

TÜRK Akciğer Kanseri Derneği (TAKD) tarafından Kayseri'de düzenlenen, ‘Akciğer Kanserinde Az Konuşulanlar Sempozyumu’ başladı.

Sempozyumda konuşan TAKD Başkanı Prof. Dr. Fadıl Akyol, ülkemizde akciğer kanserine yakalanma riskinin erkeklerde daha yüksek olduğunu söyledi. Pdof. Dr. Akyol akciğer kanserinin erkeklerde prostat, kadınlarda ise meme kanserinden sonra en sık görülen kanser türü olduğunu belirtti.

Akciğer Kanserinde Az Konuşulanlar Sempozyumu, Hilton Hotel’de çok sayıda bilim adamının katılımıyla başladı. 4 gün süreceği bildirilen sempozyumda akciğer kanserinin nedenleri ve önlemlerini anlatan Prof. Dr. Fadıl Akyol, kanserin ölüm nedenleri arasında kalp hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Akciğer kanserine erkeklerin yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu belirten Prof. Dr. Akyol, “Sigara tüketimine bağlı olarak erkeklerde yüzde 35, kadınlarda yüzde 6 oranında en sık görülen kanser akciğer kanseridir. Akciğer kanseri, erkeklerde prostat, kadınlarda ise meme kanserinden sonra en sık görülen kanser türüdür. Öldürücülüğünün yanı sıra, tedavisi bakımından maliyeti de yüksektir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!