Acıktırmayan 5 harika besin

Güncelleme Tarihi:

Acıktırmayan 5 harika besin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 11:52

Yemek yedikten birkaç saat sonra acıkma hissi yaşıyor ve ne yiyeceğinizi bilemiyorsanız bu öneriler tam size göre. İşte uzun süre tok kalmanızı sağlayacak 5 harika besin önerisi...

Haberin Devamı

Rejim yapanların en büyük sorunu açlık hissetme problemidir. Acıktıkları anda ne yiyeceklerini şaşıran kişiler çoğunlukla diyetlerini bozar ve karbonhidratlı yiyeceklere teslim olur. Oysa ki doğru besinler tercih ederek uzun süre tok hissetmek mümkün. Böylece açlık krizlerine girmez ve diyetinize sadık kalabilirsiniz. Yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmenin yanında spor da yaparak istediğiniz forma kısa sürede kavuşabilirsiniz. İşte acıktırmayan 5 harika besin:

1. YULAF EZMESİ

Yulaf ezmesi içerisinde bulunan yüksek miktardaki lif sayesinde mideyi uzun süre tok tutmada oldukça etkili. Özellikle yoğurt veya süt gibi protein ağırlıklı bir besinle tüketildiğinde hem lezzetli hem de inanılmaz doyurucu hale gelen yulaf ezmesi özellikle kahvaltı ve ara öğünlerde tercih edilebilir. Kan şekerini düzenleyen çilek ve muz gibi meyveleri de yulaf ezmesi içerisine ilave ederek kendinize harika bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. İsteğe göre yulaf ezmesi içerisine kuru meyveler katarak yemeğinizi daha vitaminli hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Acıktırmayan 5 harika besin

2. ELMA

Meyveler arasında yüksek lif oranına sahip olanların en başında gelen elma, hem doyurucu hem de bağırsakları çalıştırıcı etkisi ile sindirim sistemine de yardımcıdır. Elma kabuğunda yer alan pektin maddesi doyurucu özelliğe sahip olup yüksek oranda lif içerir. Ara öğünler için harika bir alternatif olan orta boy elmayı dilerseniz az tuzlu birkaç leblebi ile tüketerek açlık hissinizi hızlıca bastırabilirsiniz.

3. SALATALIK

Salatalık, içerisindeki su oranı ile en az kalori içeren besinlerin başında gelir. Bu nedenle salatalığı gün içerisinde açlık hissettiğinizde istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Kalorisinin azlığı yanında tok tutucu özelliğe de sahip olan salatalık sebzesinden tam verim almak için kabuklarıyla yemelisiniz. Bol vitamin ve mineral içeren salatalığı kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde keserek dereotu ile birlikte salata olarak tüketebilirsiniz.

Haberin Devamı

Acıktırmayan 5 harika besin

4. MAYDANOZ

Mucizevi bitkilerden olan maydanoz C vitamini açısından oldukça zengin olup yağ yakma özelliği bulunan birçok enzime sahip. Maydanoz suyu popüler bir detoks içeceği olduğu gibi maydanozu diğer sebzelerle veya yemeklerin yanında da tüketmeniz mümkün.

5.YUMURTA

Uzun süre tok tutan besinlerden biri de yumurta. Kolesterol şikayeti olanların sadece beyazını tüketmesi gereken yumurta hem ana hem de ara öğünlerde tercih edilebilir. Ayrıca yumurta tam bir protein deposu olmasının yanında içeriğindeki triptofan sayesinde mutluluk verici bir besindir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!