Aç kapa sperm

Güncelleme Tarihi:

Aç kapa sperm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 12:06

Yeni geliştirilen bir cihaz, erkeklerde bir tuşla sperm akışını engelliyor. Böylece erkekler kendi doğum kontrol yöntemini geliştirebilecek.

Haberin Devamı

Almanya’da testislerin içine yerleştirilen ve bir ‘açma kapama’ tuşu kullanılarak erkeklerin ‘baba olmasının’ önüne geçen bir cihaz tanıtıldı. Clemens Bimek adlı girişimcinin ürettiği cihaz, yerleştirildikten sonra ‘kapama’ tuşu kullanılarak sperm akışını engelliyor. Bu sayede erkeklerin cinsel ilişkinin ardından partnerini hamile bırakma riskinin önüne geçiliyor. 1.8 santimetre uzunluğunda ve 2 gram ağırlığındaki cihaz, üretilen spermi testislere geri gönderiyor. Deri altında elle ayırt edilen tuşu sayesinde kolayca açılıp kapatılabiliyor. 30 dakika süren bir operasyonla yerleştirien cihazın kısa süre içinde 25 erkekte test edilmeye başlanacağı açıklandı.

‘YAN ETKİSİ OLABİLİR’

Cinsel ilişki esnasında sperm gelmesini isteyen erkekler, testislerinin içindeki cihazın açma tuşuna basarak eski durumuna dönebiliyor. Alman Üroloji Topluluğu Sözcüsü Wolfgang Bühmann ise cihazın yan etkilerinin olabileceğini söyledi. Bühmann, “Bu cihazın yerleştirilmesinin sperm kanallarındaki dokulara zarar verebileceğine inanıyorum” dedi. Bu durumun ise ‘kalıcı’ bir kısırlığa neden olacağı ifade ediliyor. Cihazın erkeklerin sperm üretmesini engelleyen ‘Vasektomi’ adlı tıbbi operasyonun yerine geçebileceği ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!