12 yıl boyunca yanlış teşhis konuldu

Güncelleme Tarihi:

12 yıl boyunca yanlış teşhis konuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 12:04

Vanessa Boyd daha 16 yaşındayken baş dönmesi, uyuşma, bulanık görme gibi sebeplerle hastaneye gitti. Vannessa'ya depresyonda olduğu ve anksiyete bozukluğu olduğu söylendi. Genç kadın 12 yıl boyunca bu yanlış teşhis ile hayatına devam etti. Genç kadına doğru teşhis ise ancak 28 yaşına geldiğinde koyuldu.

Haberin Devamı

İngiltere'de yaşayan 16 yaşından beri sıkıntıları sebebiyle hastaneden çıkamayan Vanessa otuz farklı doktora gözüksede hastalığının ne olduğu anlaşılamadı. Genç yaşında uykusuzluk, bulanık görme, çarpıntı, uyuşma gibi problemleri olan Boyd'a 12 yıl boyunca doktorların koyabildiği tek tanı depresyon ve anksiyete bozukluğu oldu.

YILLARCA ANTİ-DEPRESAN İLAÇ KULLANDI

Bu sebeple genç kadın yıllarca anti-depresan ilaçlar kullanmak zorunda kaldı. Hastalığı yüzünden 2015 yılında nöroloğa, kardiyoloğa, oftalmoloğa giden ve artık buna dayanamayan Vanessa Boyd özel bir test yaptırmak istedi. Bu testin sonucunda kene kaynaklı lyme hastalığına sahip olduğu anlaşıldı.  

LYME HASTALIĞI NEDİR?
Lyme hastalığı sakırga türü kenelerin insanları ısırması sonucu insanlara bulaşan bakteriyel bir enfeksiyon. Hastalık değişik şekillerde kendini gösterebilir. Hastalığın belirtileri birçok hastalıkla karışabilir. Hedef aldığı organlar deri, göz, kalp, eklemler ve merkezi sinir sistemi olabilir. Lyme hastalığından sorumlu bakteriler genellikle İngiltere ve Avrupa'nın bazı bölümlerinde, Kuzey Amerika'da gözükür. Bu paraziti taşıyan kene bozkırlarda, uzun otların ve yaprakların nemli kısımlarında yaşarlar. Lyme hastalığının en kötü tarafı teşhisinin zor olması. Kene cilde yapıştığı an hastalığın bulaşma riski var ancak yapışık kalma süresiyle birlikte riskte artar. İlk belirtisi deride oluşan kırmızı halkalı boğa gözü diye tarif edilen şekilde kızarıklık. Hastalık erken tedavi edilmezse yıllarca sürebilir ve vücutta yaşayabilir.

12 yıl boyunca yanlış teşhis konuldu

 

Haberin Devamı

EVİNİ SATMAK ZORUNDA

Tüm bu yaşadıklarının gerçek sebebini 12 yılın sonunda öğrenen Vanessa, doğru tanı aldığında hastalığın son evresindeydi. Bakteriler neredeyse tüm vücuduna yayılmıştı. Testi yapan doktorlar hastalığını durdurmak için çabalasada başarısız olduğular. Vanessa 9 aylık bir tedavi görmek için New York'a gitti. Tedavi masraflarını karşılamak için evini bile satmaya göze alan talihsiz kadın Amerika'da hastalığı ondan çok daha ilerlemiş insanların tedavi edildiğini bu yüzden kendisi için de kurtulma ümidi olduğunu söylüyor. 

12 yıl boyunca yanlış teşhis konuldu

BAKMADAN GEÇME!