Sağır Sultan

Güncelleme Tarihi:

Sağır Sultan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2012 00:00

Haberin Devamı

Madonna tabuları yıkmaya geliyor

Siyahi İsa’yla dans eden ve bu yüzden aforoz edilen o. Britney Spears ve Christina Aguilera’yla öpüşen de. Her adımı takip edilen Madonna efsanesini sonunda İstanbul’da ağırlayacağız. Öncesinde son albümü ‘MDNA’ya ve turneye genel bakış attım

Trendleri o yarattı. Şarkıları dillere dolandı, dansları, kıyafetleri taklit edildi. 80’lerde modaya damgasını vurdu. Son albümü geçen mart ayında yayınlandığında tartışmaları okumaktan albümü önce dinleyemedik. Albümün adı ‘MDNA’in, extacy türevi bir uyarıcı olan ‘MDMA’e olan benzerliği yüzünden ünlü DJ. Deadmaus’un hışmına uğradı. Müzikal açıdan bakanlar da albümden ve Madonna’nın geldiği müzikal noktadan hoşnut olmadıklarını belirtti. Haksız da sayılmazlar. 1998’de yayınladığı ‘Ray Of Light’ albümünde olgunluğunun zirvesinde oynayan Madonna son birkaç albümünde dans müziğine iyice alıştı. Fena da olmadı. Çünkü Madonna şimdiye kadar ucuz, kötü işe imza atmamıştır. Ben de ‘MDNA’i çok sıradan iş olarak görsem de başarısını göz ardı edemem.
* İlk hafta 389 bin kopya satarak Billboard 200 listesinin tahtına oturdu.
* Albüm İngiltere’de ilgi görmedi. Birinci girdiği listede ikinci hafta yedinciliğe geriledi. Fakat 40’tan fazla ülkenin iTunes listesinde bir numaradan girdi.
* ‘Girl Gone Wild’ single’ı Billboard’un Dans şarkıları listesine 1. sıradan girdi. Bu Madonna’yı aynı listeye 42. kez tepesine oturtan şarkı oldu. Böylece 35 yıllık listeye en çok birinci sıradan giren sanatçı o.
* Turnesi prodüksiyon aksaklığı nedeniyle iki gün gecikti. İstanbul etkilenmedi.
* Turne için daha nisan ayında dünya çapında 1.4 milyon bilet satıldı.
* İçinde İstanbul’un da bulunduğu pek çok şehirde ayakta bilet kalmadığı söylendi fakat beklediğimiz üzere İstanbul’da son dakikada yeni biletler satışa sunuldu.
* Turun her ayağında dünyada yapılmış en büyük ekranlardan biri kullanılıyor.
* Super Bowl’da sahneye çıktığında 117 milyon kişi ekrana kilitlendi ki bu Super Bowl tarihinin en yüksek izlenme oranı.
* Madonna, İstanbul’a üç uçak ve 45 TIR’la yani yaklaşık 90 TIR’a denk gelen bir ekipmanla geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!