Sağır Sultan

Güncelleme Tarihi:

Sağır Sultan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 20:49

Keşke dağılsalardı da bu albüm çıkmasaydı
Queensrÿche Dedicated To Chaos Roadrunner Records


Queensrÿche, Seattle menşeili grunge akımının popüler olduğu dönemlerde ününe ün katmış, progresif metal konusunda bir hayli çığır açmış bir grup. Hala ekmeğini yemeye çalıştıkları Operation: Mindcrime albümü, yüzyılın en iyi konsept albümlerinden biridir. Empire albümleri, progresif rock’ta çığır açmış grupların 1980’lerin sonu 1990’ların başında geçirdiği sintisayzır devrimine benzer bir çizgidedir. Queensrÿche, kalitesini bu iki albümle çok yüksek seviyelere çıkarttıktan sonra başarıya doymuş olmalı ki, kariyerine saçma sapan albümlerle devam etmeye karar verdi. 2003’te yayınlanan Tribe albümlerinde dinlenecek birkaç iyi şarkı vardı; başka bir bakışla olgunluk albümü diyerek geçiştirilebilirdi. Operation: Mindcrime’da Amerikan iktidarına ve dünyadaki kapitalist bakışa karşı tutundukları aşırı sert muhalif tavırları, geçen yıl çıkan American Soldier albümünde tam aksi yöne yelken açtı. Irak’ta Amerikan askerlerine moral konserleri de veren grubun müziği de tavrı gibi yerin dibine girdi, sadık hayranlarını kaybettiler. Dedicated To Chaos, grubun en gereksiz işlerinden biri. Baştan sona dinlemek hem sıkıcı hem de yorucu. Retail Therapy ve At The Edge gibi vasatın biraz üstü şarkılar Queensrÿche ruhunu yansıtmıyor. Grup, keşke Empire albümünden ya da en azından gitarist Chris DeGarmo ayrıldıktan sonra dağılsaydı da bu hallerini görmeseydik.

Zamansız albümlerden
Çiğdem Erken
Kız Kafası
Ada Müzik

Çiğdem Erken, son günlerde adını sıkça duyduğumuz bir solist. Albümde piyano çalıp prodüktörlük de yapmış. Şarkıların tamamında kendi ruh halini yansıtıyor Erken, yani fazlaca özgün. Tüm şarkılar aşkla ilgili. Kimi sevgiliye kimi de kendi iç dünyasına yazılmış. Gayet duygusal olmasıyla birlikte insanın bileklerini kesesi de gelmiyor. Gayet dozunda, mantıklı ve pek çoğumuzun (özellikle de kadınların) hissedebileceği aşk hikayelerini seslendirmiş. Bir albümü uzun zamandır ilk defa “şuna benziyor”, “beste bu şarkıyı anımsatıyor” demeden dinledim. Çiğdem Erken sesiyle harikalar yaratmıyor, şarkılar duyabileceğimiz en iyi besteler değiller ve işin güzeli hiç böyle iddiaları da yok, gayet samimi. ‘Laleler’, ‘Ölürsen Haber Ver’ ve ‘Ağlayamazsın’ Çiğdem Erken’in pencereden dışarı bakar gibi söylediği sakin şarkılar. ‘Günlerden Salı’ ve ‘İki Şair’ albümün ritmini hareketlendiriyor. Şarkı dizilimi başarılı, albümün genel temposundaki iniş çıkışlar güzel ayarlanmış. Son zamanlarda duyduğum güzel ve zamanı olmayan albümlerden biri. Kaçırmayın.

Gwyneth Paltrow kendini aşmış
Country Strong
Original Motion Picture Soundtrack
Sony Music


Country Strong geçen yıl çekilmiş bir dram filmi. Gywneth Paltrow oynuyor, albümdeki şarkıların birkaçında da sesini duyabiliyoruz. Altın yılları geride kalmış orta yaşlı bir country müzik şarkıcısını oynayan Paltrow’dan böyle bir performans beklemezdim. İyi bir oyuncu olduğunu bilirdim ama şarkılar gerçekten çok güzel sesi olduğunu da kanıtlıyor. Coldplay’in solisti olan eşi Chris Martin onu çalıştırmış da mı böyle bir sonuç doğmuş bilmiyorum ama Country Strong, Shake That Thing, Coming Home ile Me And Tennessee parçalarında sesinin kalitesi belli oluyor. Albümde Sara Evans, Lee An Womack, Ronnie Dunn, Faith Hill, Garrett Hedlund ve Leighton Meester gibi isimler de var. Favorim Paltrow’un söylediği Shake That Thing. Albüm gayet derli toplu ve kolay dinlenebilir. Country seviyorsanız bir dakika bile durmayın. Hele ki yaz tatiline arabanızla gidiyorsanız iyi bir yol arkadaşı olabilir.

Bunları dinlemeden bu ayı bitirmeyin

1- Hayko Cepkin - Deli - İyilik Güzellik Spor / Sony Music
2- Moby - The Low Hum - Destroyed / EMI
3- Beastie Boys feat. NAS - Too Many Rappers - Hot Sauce Committee Part Two / Capitol Records
4- Miyavi - Futuristic Love - Live In London 2011 / EMI Music Japan
5- Zaga Band - Dönebilsek Geçmişe - Z Raporu / Esen Music
6- Lenka - You Will Be Mine - Two / Epic
7- Evergrey - Wrong - Glorious Collision / SPV
8- Çiğdem Erken - Laleler - Kız kafası / Ada Müzik
9- Melis Danişmend - İyilik Güzellik Spor / Sony Music
10- Paradise Lost - Forever Failure - Draconian Times Remastered Edition/ Music For Nations
*Parçalar rastgele sıralanmıştır
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!