Şafak niye yok diye sormak ayıp

Güncelleme Tarihi:

Şafak niye yok diye sormak ayıp
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2010 01:00

Her pazar “Çok Güzel Hareketler Bunlar” programıyla ekrana konuk olan BKM Mutfak oyuncuları Ersin Korkut ve Şahin Irmak, “Kutsal Damacana” serisinin üçüncü filmi “Dracoola”da başrolü paylaştı. Film hakkında merak ettiklerimizi iki genç oyuncuya ve filmin yapımcısı Şenol Zencir’e sorduk.

Haberin Devamı

Şenol Bey, “Kutsal Damacana” serisinin üçüncü filmi “Dracoola” için “Şafak Sezer’siz daha komik oldu” dediğiniz yazıldı, gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz?
Şenol Zencir: Hayır, ben öyle bir cümle kurmadım. Bu bir yanlış anlaşılma. Şafak’la da herhangi bir problem yaşamadık. Şafak’ın iki film projesi ve dizisi vardı, zamanı olmadığı için serinin üçüncü filminde oynayamadı. Biz de elimizdeki senaryoyu atıp, sıfırdan bir senaryo yazdık. Sonrasında Ersin ve Şahin’le çalışmaya başladık. Onlarla da çok komik bir film çektik.
Ersin Korkut: Haberleri yapılan sorunların hiçbiri yaşanmadı.

Peki Şafak Sezer’siz nasıl bir film oldu?
Şenol Zencir: Kendi çocuğumuz bu film, herhalde ‘kötü’ diyecek halimiz yok. İlk iki film çok komikti, bu film de en az onlar kadar komik.
Şahin Irmak: Aslında “Dracoola” serinin devam filmi gibi görünse de, ilk iki filmle pek alakası yok. 

Madem alakası yok, neden başında ‘Kutsal Damacana’ ismi var?
Şenol Zencir: “Kutsal Damacana”, bir korku-komedi üçlemesi olarak düşünüldü. İlk filmde şeytan, ikinci filmde kurt adam, üçüncü filmde ise vampir var. “Kutsal Damacana” bir marka, ismini yazdığınız anda 500 bin seyirci garanti. Ayrıca ilk filmde Şafak ile Ersin vardı. İkinci filmde Şafak vardı, Ersin yoktu. Üçüncü filmde ise Ersin var, Şafak yok. Bu anlamda “Dracoola”nın başına “Kutsal Damacana”yı eklememizde bir sakınca yok. Bir de kimse “Neden ikinci filmde Ersin yok” diye sormamıştı, şimdi “Niye Şafak yok” diyorlar, bu da ayıp oluyor. İlk filmden bu yana film hakkında polemikler çıktığı için ihale Şafak’a kaldı. Ağzımızla kuş tutsak bile “Şafak niye yok” diye soracaklar.

Şafak Sezer oynamamasına gerekçe olarak “Kızlarım artık büyüdü, küfürlü sahnelerden rahatsız oluyorlar” demişti...
Şenol Zencir: Bir kanalda da “Bir davete gittim, orada neden filmlerde küfür ettiğimi sordular ve bir daha etmememi istediler” demişti.
Şahin Irmak: Oyunculukta bu doğru mu? “Filmde oynarım ama sevişmem, küfür etmem” demek bana garip geliyor. Senaryoda yazıyorsa küfür edilir, bunda bir sıkıntı olmamalı.

13 YAŞ SINIRI SIKINTI YARATTI

“Kutsal Damacana 3: Dracoola”nın hikayesinden bahseder misiniz biraz, ne anlatıyor film?
Şenol Zencir: 1450’li yıllarda Kara Fuat, Eflak Valisi’nin sevdiği kadını elinden alıyor. Dracoola da Fuat’ın tüm soyunu kurutmak için ant içiyor. Sıra, aynı soydan olan Sebo’ya yani Sebastian’a geliyor. Ona bir oyun hazırlıyor.

Sizi hangi rollerde göreceğiz?
Ersin Korkut: Ben Sebo’yu oynadım. Sebo, bebekken bir cami avlusuna bırakılmış, su ve kuş yemiyle beslenip büyümüş. Bir köşkte çalışmaya başlıyor, köşkün sahibinin vefatının ardından bir aşka tutuluyor. Sonra da Dracoola’yla tanışıyor. İzleyici beni Sebo karakterinin dışında Kara Fuat, nine, kundaktaki bebek, çocuk, İskoç, Bavyeralı, ressam ve gardiyan olarak görecek. Ağırlıklı rol Sebo’nun, diğerleri ise akıncı olan Kara Fuat’ın gittiği her ülkede sevgililerinden yaptığı çocuklar.
Şahin Irmak: Ben de Eflak Valisi Vlad’ı canlandırdım. Vlad, aslında Dracoola ama bunu saklıyor. Vergi kaçırmaktan hapse düşüyor ve orada gerçek kimliği ortaya çıkıyor. Dracoola’yı oynamak kaç kişiye nasip olur? Komedi filminde de olsa bu rolü oynamak istedim.

Ersin Bey bir nineyi canlandırdınız ama sizce de biraz çirkin olmamış mısınız?
Ersin Korkut: Yapımcım istedi yaptım, ne yapayım! (Gülüyor)

Filmi izlerken korkacağımız sahneler olacak mı?
Şenol Zencir: İlk filmdeki şeytanlı sahneler kadar olmasa da, ürpereceğiniz anlar olacak. “Dracoola” korkudan çok komedi ağırlıklı bir film. Hedef kitlemizde çocuklar da var ama ne yaparsak yapalım filmimize 13 yaş sınırı getiriliyor. 

Küfürler yüzünden mi?
Şenol Zencir: Biz de bunu anlamıyoruz. Tamam, filmimizde küfür var, bunu kabul ediyorum. Ama biz insanlığa karşı küfür etmiyoruz ki, neden kendimizi ezik büzük hissedelim? Bu söylediklerim küfrü savunuyorum gibi algılanmasın, bizim sorunumuz şu: Bizim filmimizden daha fazla küfür barındıran filmlere 7 yaş, bizimkine ise 13 yaş sınırı konuluyor. Bir standart yok. Bizim esas hedef kitlemiz 10-15 yaş arası ve konulan bu yaş sınırı da sıkıntı yaratıyor.

Haberin Devamı

SADECE ERSİN’LE ŞAHİN’E İZİN ÇIKTI

Haberin Devamı

“Çok Güzel Hareketler Bunlar”dan sonra seyirci BKM Mutfak oyuncularını farklı farklı işlerde görmeyi biraz yadırgıyor...
Şahin Irmak: Sürü gibi gezemeyiz ki sürekli, oyuncuyuz sonuçta. Ayrıca sürekli bir arada olunca “Bunların 24’ünü de hep aynı işte mi göreceğiz” diyenler de var.
Ersin Korkut: Biz oyunculuk anlamında iyi paslaşıyoruz. Belki de bu yüzden böyle bir beklenti var. Ama sürekli birlikte olamayız.
Şenol Zencir: Aslında BKM ekibinden başka oyuncular da istemiştim. Ama Yılmaz Hoca’yla (Erdoğan) konuşunca, sadece Ersin’le Şahin’e izin çıktı.

ÖZGE BENDEN İYİ OYNADI

Filmde Özge Ulusoy da rol aldı, onun performansını nasıl buldunuz?
Şenol Zencir: Üçüncü başrolümüz Özge. Biz becerir mi beceremez mi diye tartışırken, oyun gücünün çok yüksek olduğunu gördük ve hepimiz hayran kaldık.
Ersin Korkut: Özge benden daha iyiydi. Şakır şakır oynadı. Zaten Sebo da onun canlandırdığı Demet’e aşık. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!