GeriKelebek Saçın beyazlamasını soğan ve sarmısak geciktirir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saçın beyazlamasını soğan ve sarmısak geciktirir

Sayın Suna Dumankaya, 30’lu yaşlardan sonra saçlarımın mümkün olduğunca geç beyazlaması için doğal bir yöntem var mıdır, yoksa bu önüne geçemeyeceğimiz bir durum mudur?Tuna D. Saçınızın beyazlaması, vücudunuzdaki çinko eksilikliği ile ilgilidir. Üzüntü de saçın vaktinden önce ağarmasına neden olur. Bu yüzden gerek vitaminler alarak, gerek stresten uzak yaşayarak beyazlamasını biraz geciktirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, haftada bir gün bir adet soğan, beş diş sarımsağı blendırda ezin. Bir yumurta sarısı, bir çorba kaşığı zeytinyağını bu karışıma ekleyerek krem kıvamı elde edin. Saçınıza sürün. En az bir saat bekletin. Saç daha fazla beyazlamaz, kararır. Hiçbir şey yapamasa bile bu karışım saça güç kazandırır. KEPEĞE ÇÖREK OTUYLA SON Merhaba Suna Hanım, 26 yaşında evli ve bir çocuk annesiyim. Sorum şu, benim saçımda aşırı kepek var ve kepeğe karşı şampuan kullanmama rağmen geçmiyor. Ayrıca çok da kaşınıyor. Sibel A. Merhaba, kepek normalde herkeste olan bir sorundur. Beslenme düzeninizle çok ilgilidir. Bol meyve ve sebze tüketin. Ayrıca iyi cins zeytinyağını (üç çorba kaşığı) hafif ısıtın ve içine bir çay kaşığı deniz tuzu, bir yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı öğütülmüş çörek otunu karıştırın. Boya sürer gibi saça friksiyon yaparak sürün. Streç film sarın saçınıza ve en az iki saat bekletin. VARİSLERE KAYA TUZLU SU Suna Hanım, 32 yaşında bir bayanım. Sorunum bacaklarımda olan kılcaldamar çatlaması ve varis. İğne ve lazer tedavisi kısmen gördüm ama tam bir sonuç alamadım. Gün geçtikçe hızla ilerliyor ve ağrım sürüyor. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bu durum psikolojimi de çok bozdu! Arzu Ö. Arzu hanım ayakta fazla durmayın. Açık havada yürüyüşler yapın, iyi gelir. Hazmı zor olan yiyeceklerden uzak durun. Akşamları bir kovaya su koyun, iki avuç kaya tuzu ile kaynatın suyu. Ayaklarınızı dizlerinize kadar bu suya koyup, bekletin. 30 dakika sonra çıkarın, kurulayıp, avucunuza sıktığınız limon ile dairesel masajla yedirin. Yere yatıp ayaklarınızı hafifçe yukarı kaldırarak dinlendirin. Taze lahana yaprağını haşlayıp, soğuk şekilde sarın. Kalabildiği kadar bacağınızda kalsın.

En lezzetli yemek tarifleri burada

False