Sacha Baron Cohen’in Arap Baharı

Güncelleme Tarihi:

Sacha Baron Cohen’in Arap Baharı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 20:29

Hitler’in yükselişine dikkat çeken 1940 tarihli Büyük Diktatör filminden uzun yıllar sonra şimdi de Sasha Baron Cohen, Arap diktatörlerini ti’ye alıyor. Borat ve Bruno’nun yaratıcıları, bir diktatörün yönettiği Wadiya Cumhuriyeti adlı hayali bir ülkede karşımıza çıkıyorlar.

Haberin Devamı

Sacha Baron Cohen’in canlandırdığı Amiral Ömer Aladeen, ünlü Arap Baharı’nın tahtlarını salladığı diktatörlerinin birleşeni gibi. Bu filmin Bruno ve Borat’tan en önemli farkı, yazılı bir senaryoya dayalı olması ve hatta içinde romantizm de barındırması.


THE DICTATOR
DİKTATÖR
Yön: Larry Charles
Oyn: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, Ben Kingsley, Megan Fox
Tür: Komedi


HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

Ölüden korkarken cenaze taşımak


SAĞ SALİM
Yön: Ersoy Güler
Oyn: Burçin Bildik, Fulya Zenginer, Alper Saldıran, Hüseyin Avni Danyal
Tür: Komedi


Kızım Nerede? ve Sihirli Annem gibi televizyon projelerinden tandığımız Ersoy Güler ilk yönetmenlik denemesinde ölümden çok korkarken bir gün cenaze taşımak zorunda kalan bir adamın hikayesini anlatıyor. Hayatını biricik kamyonetiyle köyden kasabaya mal götürerek kazanan Salim, kendisi gibi kimsesiz birinin cenazesini Mersin’den Sivas’a ücretsiz götürmeyi kabul edince başına gelmedik kalmıyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Ersoy Güler’in üstlendiği filmin yazar kadrosunda Güler’in yanı sıra Alper Erze, Korhan Uğur, Şeyda Delibaşı var. Ersoy Güler’in “İstemeden bilerek yapılan her şey hakkında bir film” dediği Sağ Salim’in başrolünde müzisyenlik yapan ve reklam filmleriyle ünlenen Burçin Bildik var. Hüseyin Avni Danyal da oyuncu kadrosunda.

Haberin Devamı

Hamilelikle ilgili her şey

WHAT TO EXPECT WHEN YOU’RE EXPECTING
DİKKAT BEBEK VAR
Yön: Kirk Jones
Oyn: Cameron Diaz, Matthew Morrison, Dennis Quaid, Elizabeth Banks
Tür: Romantik-Komedi


Heidi Murkoff ile Sharon Mazel’ın yazdığı What to Expect When You Are Expecting (Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler) ilk kez 1984 yılında yayımlanmış ve hamilelerin el kitabı olmuştu. Şu sıralar yenilenmiş dördüncü baskısı piyasalarda olan kitap The New York Times’ın çok satanlar listesinin müdavimlerindendi. Dahası USA Today tarafından son 25 yılın en etkili 25 kitabı arasında gösterildi. Hamile kadınların yüzde 95’e yakınının bu kitabı okumuş olmasına şaşmamak lazım aslında. Hamilelik dönemindeki duygusal ve fiziksel değişimleri farklı çiftlerin hikayeleri üzerinden anlatan What to Expect When You’re Expecting sinemaya uyarlandı. Dikkat Bebek Var, Türkçe adıyla vizyona giren filmin başrollerinde Cameron Diaz, Jennifer Lopez gibi ünlü oyuncular rol alıyor. Dikkat Bebek Var’ın, hamileliğin her halini perdeye aktardığı söylenebilir. Anne babaları eski günlere götüreceğine, anne baba adaylarına onları nelerin beklediğinin ipuçlarını vereceğine şüphe yok.

 

Haberin Devamı

Güzel ve Çirkin 21 sene sonra 3 boyutlu

BEAUTY AND THE BEAST
GÜZEL VE ÇİRKİN
Yön: Gary Trousdaleve, Kirk Wise
Ses: Paige O’Hara
Süre: 84 dk.


Kökleri Fransız topraklarına dayanan Güzel ve Çirkin masalı yıllar içinde pek çok kez filme alındı. Disney’in 30. uzun metraj animasyonu olarak tarihe geçen Güzel ve Çirkin ilk kez 1991 yılında beyazperdeye gelmişti. Bu filmin hasılatı 100 milyon doları aştı ve hatta Oscar’a 6 dalda aday oldu, unutulmaz Beauty and the Beast şarkısı ile de Oscar’ı aldı. Şimdi bu eşsiz film 3 boyutlu haliyle yeniden sinemalarda. Hikâye bildik de olsa unutmuş olanlar için tekrarlayalım; Bel, korkunç canavarın kalesine hapsettiği güzel, genç bir kadın. İçinde bulunduğu durumun çaresizliğine rağmen, kalenin büyülü çalışanları arasından Çaydanlık, Şamdan ve Masa Saati’yle arkadaş oluyor ve bu sayede canavarın iç dünyasına bakıp orada gerçek bir prensin ruhunu ve kalbini görüyor. Aslında canavar ‘sevmeyi bilmediği için’ lanetlenmiş bir prens.

 

Haberin Devamı

Sahte karakolla asayiş

ÖZ HAKİKİ KARAKOL
Yön: İbrahim Güler
Oyn: Emin Maltepe, Cengiz Bozkurt, Oktay Gürsoy, Serkan Genç
Tür: Komedi
Süre: 85 dk.


Bir kumarhaneyi soymak için sahte bir karakol kuran Hasan ve arkadaşları, hem vatandaşın sorunlarını çözüp hem de kasabanın asayişini sağlarken, diğer yandan da kumarhaneyi soyma planları yapıyor. Fakat devletin karakola iki stajyer atamasıyla olaylar içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Öz Hakiki Karakol, efsane haline gelmiş Eyüplü Halit’in hikayelerinden esinlenilerek oluşturulmuş. Bazı kaynaklara göre Galata Kulesi ve Eminönü’ndeki saat kulesini satan Sülün Osman değil, Eyüplü Halit’in ta kendisi. Aynı Eyüpli Halit’in sahte karakol olayı bu filme esin kaynağı olmuş. Yönetmen koltuğunda pek çok yapımda sanat yönetmeni olarak karşımıza çıkmış olan İbrahim Güler var.

Haberin Devamı

Paralel ilişkiler ve bir kaza

UN ETE BRULANT
YAKICI BİR YAZ
Yön: Philippe Garrel
Oyn: Monica Bellucci, Louis Garrel, Celine Sallette, Jerome Robart
Tür: Dram

Frederic, çılgın gibi sevdiği oyuncu Angele ile İtalya’da yaşayan bir ressam. Sanatla uğraşan Paul ise bir çalışma esnasında asistanlık yapan Roland ile arkadaş oluyor ve onun sayesinde tanıştığı Elisabeth’e aşık oluyor. Paul ile tesadüfen tanışan Frederic ise üçünü birden Roma’ya davet ediyor. Frederic, Roland, Elisabeth ve Paul’u evinde ağırlarken sevgilisi Angele’yi Roland’a kaptıracak. Ve bir kaza her şeyi farklı kılacak. Philippe Garrel’in son filmi Monica Bellucci ile genç kızların sevgilisi Louis Garrel’i bir araya getiriyor. Yönetmen Garrel bu filmi çok sevdiği bir dostunu kaybettikten sonra yoğun duygular içerisinde çekmiş ve içindeki acıyı sinema yaparak atmak istemiş.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!