RTÜK, Woody Allen filmine savunma istedi

Güncelleme Tarihi:

RTÜK, Woody Allen filmine savunma istedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2004 17:06

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, çeşitli televizyonlarda geçtiğimiz günlerde yayınlanan program ve filmler nedeniyle uyarıda bulundu ve savunma istedi. RTÜK; Radyo ve Televizyonların Kurulu ve Yayınları Hakkında Yasa’nın "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkilaplarına aykırı yayın yapılmaması"na ilişkin hükmü kapsamında, Kürtçe yayın ve bağlantılı konularla ilgili yayın dolayısıyla "Manşet Özel" ve "Söz Sizde" programlarını yayınlayan CNN Türk’ten savunma istedi. CNBC-e kanalından da Woody Allen'ın "Seks Hakkında Sormak İstediğiniz Her Şey" filmi yüzünden savunma istendi.

Haberin Devamı

Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden programların, bunların seyredebileceği zaman ve saatlerde yayınlanmamasına ilişkin hüküm dolayısıyla da, CNBC-e kanalından, "Seks Hakkında Sormak İstediğiniz Her Şey" adlı film nedeniyle savunma istendi. Woody Allen kuşağında gösterime giren film, dünya sinemasının mizah şaheserlerinden biri kabul ediliyor.

RTÜK ayrıca, 22 Nisan’da Star TV’de yayımlanan "Gün Ortası Haber Bülteni", aynı tarihte Kanal D’de yayımlanan haber bültenleri dolayısıyla da kuruluşlardan savunma istedi. NTV’nin 13 Haziran tarihli haber bülteni, ETV’nin 8 Haziran tarihli "Sağlıklı Yaşam Alternatifleri", Show TV, ATV, NTV ve STV’nin 22 Nisan tarihli haber bültenleri, SKY Türk’ün 22 Nisan tarihli "Gündem Özel" programı, ETV’nin 13 Haziran tarihli haber bülteni, Kanal 7’nin 12-15 Haziran tarihlerinde yayınladığı ana haber bültenleri, Cine-5’in 22-28 Haziran tarihlerinde yayınladığı Fantasy ve Emmanuelle 2000 dizileri dolayısıyla kuruluşlara uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

RTÜK, Olay TV, Meltem TV televizyonlarının da çeşitli yayınları dolayısıyla uyarılmalarına karar verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!