Roma’da aşk ve şöhret

Güncelleme Tarihi:

Roma’da aşk ve şöhret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 00:00

Woody Allen’dan şan, şöhret, ilişkiler, getirdikleri ve götürdükleri üzerine bir eser. Filmdeki hikâyeler, ezelden beri devam eden aşk arayışını farklı şekillerde anlatıyor. Bu vesileyle ünlü yönetmen hayranı olduğu İtalyan filmlerine ve Roma’ya olan sevgisini de göstermiş oluyor.

Haberin Devamı

TO ROME WITH LOVE
ROMA’YA SEVGİLERLE
Yön: Woody Allen
Oyn: Penelope Cruz, Alec Baldwin, Woody Allen, Ellen Page
Tür: Komedi, Dram
Süre: 101 dk.

Kesin olan bir şey var; Woody Allen çok zeki, esprili bir adam ve ağzı iyi laf yapıyor.
Bir insan bu kadar mı üretken olur diye soruyorum her filminden sonra.
Ve hayranlığım bir kat daha artıyor.
Allen, New York’tan sonra Avrupa Avrupa gezmeye başladı.
Anladık ki tek sevdası New York değilmiş.
Londra, Barselona, Paris derken şimdi de sırada Roma var.
Filmde ‘hiç değişmeyen, ölümsüz şehir’ olarak tanımlıyor Roma’yı.

ROMA’DA AŞK BAŞKADIR

Set olarak Roma’nın sayısız köşesini seçen Woody Allen, filmin her ayrıntısı gibi tüm şarkıları da kendisi seçerek hem geçmişi hem günümüzü yansıtıyor.
Filmin karakterleri, aryalar eşliğinde Roma sokaklarında aşkı bulan sayısız insandan sadece bir kaç tanesi.

Woody Allen, Avrupa turunun Roma durağı olan son filminde, seyircisini ölümsüz bir şehir olan Roma’da birbirinden farklı karakterlerin birbirinden farklı hikâyelerinin içine sokarak, bazen şehrin herhangi bir sakini bazen de yazın gelen herhangi bir turistin hayatına girerek romantik ve macera dolu bir geziye çıkartıyor.

İtalya’ya çeşitli nedenlerle gelen Amerikalılar ve İtalyanların başlarından geçen romantik ve komik anlar birbirinin içine geçiyor.

Haberin Devamı

EN İYİ ŞARKI BANYODA SÖYLENİR

Roma örgüsü içinde şan, şöhret, ilişkiler üzerine bir film bu.
Ve bence son dönem filmleri arasında en iyisi, en keyiflisi.
Film, Romalı bir trafik polisinin yaptığı girizgahın ardından dört ayrı hikâye üzerinden ilerlemekte.
Woody Allen’ın da içinde olduğu hikâyede Amerikalı bir kız ve İtalyan nişanlısı, ailelerini Roma’da buluşturuyor. Kızın oyunlar ve müzikaller ortaya koyan babası, oğlanın duşta mükemmel aryalar söyleyen cenaze levazımatçısı babasını şöhrete taşımayı kafaya koyunca birbirinden komik olaylar yaşanıyor.
Duşta şarkı söyleme geyiği üzerinden ilerleyen hikâye filmin en zeka dolu, en eğlenceli olanı.

ŞÖHRETİN TADI BAŞKADIR KISA SÜRELİĞİNE OLSA BİLE

Bir başka hikâye ‘Herkes 15 dakikalığına şöhret olacaktır’ sözünden yola çıkıyor.
Kısa süreli televizyon şöhretlerini hicvediyor.
Halkın önemli eğlence kaynağı olan televizyon kanallarının yarattığı sabun köpüğü şöhretler ti’ye alınıyor.
Sıradan bir memur olan Leopoldo’nun bir sabah, bir anda ülke çapında üne kavuşması hikâyesinde Roberto Benigni’ye doyamayacaksınız.
Hayat Güzeldir ile En İyi Erkek Oyuncu Oscar ödülü kazanan usta oyuncu, bu filmde de ciddi ciddi döktürüyor.

Haberin Devamı

PENELOPE CRUZ FAHİŞE ROLÜNDE

Ornella Muti’nin olduğu hikâyenin famme fatali seksi kırmızı bir kıyafet içinde fahişe rolünde izlediğimiz Penelope Cruz.
Bu hikâye, karılarını aldatan çapkınların sırlarını açığa çıkarırken diğer yandan da şöhretli insanların sıradan insanlar için ne kadar çekici olduğunu ortaya koyuyor.
Bir diğer şöhret hikâyesinin süpervizörlüğünde gençliğini Roma’da yaşamış bir mimarı oynayan Alec Baldwin var. Onun hikâyesinde sevgilisi ve onlarda kalmaya gelen seksi arkadaşı arasında kalan bir gencin bocalamaları var.
Bu dördü içinde Woody Allen en iyi hikâyeyi kendine almış dersem yalan olmaz. Sizinki hangisi olur bilemiyorum tabii.
Alec Baldwin, Ornella Muti, Penolope Cruz, Jesse Eisenberg, Alisson Pill, Roberto Benigni gibi oyuncuların bir araya geldiği film, güçlü oyuncu kadrosuyla da sizleri mutlu edecek.
Onlar kadar başrolü devralan Trevi Çeşmesi, Kolezyum ve İspanyol merdivenlerinin güzelliğini de unutmamak gerek.

Haberin Devamı

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

*ÇANAKKALE ÇOCUKLARI
Yön: Sinan Çetin
Oyn: Haluk Bilginer, Rebekka Haas, Oktay Kaynarca, Yavuz Bingöl, Wilma Elles
Tür: Dram

Savaş değil barış filmi

Bu yılın Çanakkale Savaşı’nı konu alan ilk filmi Sinan Çetin’den geldi. Savaşa, zafere, şehit olmaya güzelleme yapmak yerine barışı öven, bunu da oldukça sıra dışı bir şekilde yapan bir film Çanakkale Çocukları. Hikâyesini savaşa giden iki oğlunu geri almaya kararlı, gözü yaşlı ama güçlü bir annenin üzerinden yapıyor. Sinan Çetin kadın bakış açısıyla yaklaşmış savaşa. “Her anne cepheye gidip çocuğunu alsa eve getirse savaşlar olmazdı” diyecek kadar da net bu konuda. Savaş çığırtkanlığı yapanların erkekler olduğu görüşünde. Kadınlar bitirebilir savaşları diyor.

Haberin Devamı


*DREDD (YARGIÇ DREDD)
Yön: Pete Travis
Oyn: Karl Urban, Olivia Thirlby, Wood Harris, Lena Headey
Tür: Gerilim, Bilimkurgu
Süre: 95 dk.

Dredd’in ikinci sinema serüveni

Yargıç Dredd, 2000 AD adlı İngiliz çizgi bilimkurgu dergisinin kahramanlarından biriyken 1995 yılında beyazperdeye gelmiş ve Sylvester Stallone tarafından canlandırılmıştı. Bu rolün çok eleştirildiğini ve kendisine bir Altın Ahududu adaylığı getirdiğini hatırlatmakta fayda var. Yeni Dredd filmi, 3 boyutlu olarak Alex Garland’ın senaryosuyla vizyona girdi. Dredd rolünde Karl Urban var.
Gelecekte bir zamandayız. Amerika, radyokaktif bir çöplüğe dönüşmüş durumda. Boston’dan başkent Washington’a kadar sahil boyunca uzanan, 400 milyon insanın sürekli korku içinde yaşadığı dev şehir, 1 Numaralı Büyükşehir. Şehre düzen getirmeye çalışan kurum ise Yargıçlar. Bu Yargıçların en kıdemlisiyse Dredd. Dredd ve yargıç adayı Cassandra dönemin en güçlü çetelerinden Ma-Ma’nın yönettiği dev Peach Trees Binası’ndaki bir cinayeti araştırmaya gidiyorlar. 200 katlı ve her yanının çete üyeleriyle sarıldığı bu binadan canlı çıkmak için var güçleriyle savaşmak zorundalar.

Haberin Devamı

*REC 3: GENESİS (REC 3: DİRİLİŞ)
Yön: Paco Plaza
Oyn: Leticia Dolera, Diego Martin, Javier Botet, Alex Monner
Tür: Gerilim, Korku
Süre: 80 dk.

Düğün gecesine zombi baskını

İspanyol sinemasının başarılı korku serisi Rec, üçüncü filmiyle karşımızda. Paco Plaza yönetmen koltuğunda bu kez tek başına oturuyor. Evlilik kararı alan Koldo ve Clara’nın hayatlarının en önemli günü normal başlıyor. Gelin ve damat ile onların aileleri başta olmak üzere herkes bu önemli günün tadını çıkarırken birdenbire bazı misafirler, ne olduğu anlaşılmayan bir hastalığın belirtilerini göstermeye başlıyor. Gelin ve damat daha şaşkınlıklarını üzerlerinden atamadan kendilerini bir kabusun içinde buluyorlar. Zombiler tarafından istila edilen düğünü merkezine alan Rec 3: Diriliş’te daha önceki filmlere göndermeler de göze çarpıyor.

*N’APCAZ ŞİMDİ
Yön: Özgür Özberk
Oyn: Özge Özberk, Ebru Kocaağa, Ufuk Özkan, Zeynep Beşerler
Tür: Komedi
Süre: 96 dk.

Yerli komedi özleyenlere

Özgür Özberk’in yönettiği Napcaz Şimdi yasak ilişkiler ve evlilik üzerinden ilerleyen bir komedi. Nalan ve Toygar büyük bir aşkla evlenmişler fakat fazla zaman geçmeden bu evlilik bir kabusa dönüşüyor. Toygar da kaçışı metresi Alev ile yaşadığı yasak aşkta buluyor. Bir yandan hayatı kendisine dar eden karısı ve evlilik düzeni, diğer yandan Alev ile olan ilişkisinin açığa çıkma ihtimali Toygar’a karmaşık planlar yaptırıyor. Bu planların içinde yüklü bir hayat sigortası olan karısını öldürüp, alacağı parayı metresiyle doyasıya yemek de var. Ama işte bu noktada tersliklerin ardı arkası kesilmiyor. Yapımcılığını Özge ve Özgür Özberk kardeşlere ait Özgür Yapımlar adlı firmanın üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda da Özgür Özberk otururken filmin başrollerini Ufuk Özkan, Özge Özberk ve Ebru Kocaağa paylaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!