Roger Waters ağlattı

Güncelleme Tarihi:

Roger Waters ağlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2006 00:00

Rock müziğin efsane grubu Pink Floyd'un yaratıcısı ve beyni Roger Waters'ın Türkiye'deki hayranları tarafından yıllardır beklenen konseri, dün gece Kuruçeşme'de gerçekleşti.

Haberin Devamı

Rock müziğin efsane grubu Pink Floyd’un yaratıcısı ve beyni Roger Waters’ın hayranları tarafından yıllardır beklenen konseri önceki gece Kuruçeşme’de yapıldı. 17 bini aşkın kişinin izlediği konserde Roger Waters, Türkiye’deki hayranlarına hem muhteşem bir müzik ziyafeti çekti hem de görkemli bir sahne şovu sergiledi.

Roger Waters konserinin birinci bölümünde söylediği şarkılarla hayranlarını Pink Floyd’un ilk yıllarına götürdü. "In the Flesh", "Set the Controls for the Heart of the Sun", "Perfect Sense", "Shine on You Crazy Diamond"  parçalarıyla kendinden geçen izleyicilerin birçoğu "Have a Cigar" şarkısında sigaralarını yaktı. "Wish You Were Here" şarkısında ise gözlerden yaşlar döküldü. "The Fletcher Memorial Home" şarkısında da sanki herkes taş kesilmişti. Bu parçada perdeye yansıyan kurgusal ev görüntüsünde Bin Ladin, Bush ve Reagan resimleri ıslıklarla uzun süre protesto edildi.

Roger Waters’ın 17 yaşında Beyrut’a yaptığı yolculuk sırasında geçirdiği kaza sonucu yaralanmasını ve orada kendisine yardım eden Müslüman aileyi anlattığı "Leaving Beirut" şarkısında perdeye yansıyan çizgi roman canlandırması politik mesajlarıyla dikkatleri çekti.

Roger Waters ağlattı
Roger Waters ağlattı


15 dakika aranın ardından ikinci bölümde Roger Waters, dünyada 30 milyonun üzerinde satan, 740 hafta (14,5 yıl) listelerde kalarak kırılması zor bir rekora imza atan "Dark Side Of The Moon" adlı efsane albümden şarkılar seslendirdi. Konser bitiminde izleyicilerden gelen yoğun alkış üzerine bis yapan Roger Waters, "Another Brick in the Wall"u seslendirdiğinde Boğaz, "We don’t need no education" sözleriyle inledi. Üç saate yakın süren muhteşem konser, gözyaşları eşliğinde söylenen "Comfortably Numb" şarkısıyla son buldu.

17 bin kişi izledi
/images/100/0x0/55eaae72f018fbb8f88ff3dd

Biletleri aylar öncesinden tükenmesi üzerine bin kişilik ek bilet satışı yapılan konseri 17 bini aşkın kişi izledi. İzleyicilerin çoğunluğu 30 ve üzeri yaşlardaki sadık Pink Floyd hayranlarından oluşuyordu.

6 bin metrekarelik konser alanına 36 metre genişliğinde bir sahne kuruldu. Türkiye’de 11 bin kilogramı aşan özel ışık düzeni taşıyacak çatı bulunmadığı için özel bir sahne çatısı inşaa edildi.

Sahnenin önüne yerleştirilen 15 alev makinesi, 6 duman makinesi ve sahne üzerindeki ışık düzenekleri sayesinde görkemli bir görsel şov sergilendi.

Konser öncesi Tophane’den Ortaköy Kuruçeşme’ye uzanan yolda trafik felç oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!