Rock dünyasının ‘Üretim Hatası’

Güncelleme Tarihi:

Rock dünyasının ‘Üretim Hatası’
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2010 01:00

Dört genç kızdan oluşan Pin Up, 2003 yılından beri çeşitli mekân ve festivallerde canlı performans sergileyen bir rock grubu. Placebo ve Uriah Heep gibi dünyaca ünlü toplulukların ön grubu olarak da sahneye çıkan Pin Up, Ayşe Hatun Önal’ın “Çeksene Elini” şarkısına yaptığı cover ile müzik dünyasının dikkatini çekti. Yaş ortalaması 24 olan grup, şu sıralar “Üretim Hatası” adlı ilk single’ı ile gündemde. İşte Pin Up’ın müzik yolculuğu...

Haberin Devamı

Ayşegül Esen (gitar)   

Pin Up’ın kurucularından Ayşegül’ün müzikle tanışması, müzisyen babası sayesinde oldu. ılk gitar ve müzik teorisi derslerini ondan alan Ayşegül, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin Batı Müziği bölümünde okurken eğitimini yarıda kesip, amatör ve yarı profesyonel gruplarla gitar çalmaya başladı. İstanbul Üniversitesi ıngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okuduğu sırada, kendisi gibi müzik tutkunu olan Özlem Gündoğmuş ile tanıştı. Bir süre sonra da onunla Pin Up grubunu kurmaya karar verdi. Ayşegül, grubun adının neden Pin Up olduğunu “1940-50’li yılların takvim kızlarına Pin Up deniyormuş. Bu ismin bize yakışacağını düşündük” diye açıklıyor.

Özlem Gündoğmuş (davul)

Özlem, ilk ve orta öğrenimini ızmir’de tamamladı. Çeşitli lise grupları ve amatör projelerde davul çaldı. İstanbul Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde okuyan Özlem, 2001 yılında aynı okulda öğrenim gören Ayşegül’le tanıştı. ıkili, ortak tutkularının müzik olduğunu fark edince grup kurmaya karar verdi ve Pin Up’ın temelleri böylece atıldı. Çalışmalarına hız vermek için eleman arayışına başlayan ikili, Ezgi Özkan ve daha sonra gruptan ayrılan Ilgın Itır ile bir araya geldi. 2003’te kadrosunu oluşturan grup, nisan ayında bar programlarıyla müzik yolculuğuna başladı.

Haberin Devamı

Ezgi Özkan (bas gitar)

Henüz çok küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başlayan Ezgi, eğitimini de bu yönde sürdürdü. Güzel Sanatlar Lisesi Viyolonsel Bölümü’nün ardından, Yeni Zelanda’daki Waikato Üniversitesi’nde aynı alanda eğitim gördü. Türkiye’ye döndükten sonra Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde bas gitar eğitimi aldı. şu anda Galatasaray ıletişim Teknoloji Müzik Akademisi’nde ses prodüksiyon eğitimi alan Ezgi’nin Pin Up’la tanışması kaykay merakı sayesinde oldu: “Beşiktaş’ta kayan kızlar olduğunu görünce çok sevinmiştim. Gruptaki kızlarla da orada tanıştım. Bir gün Ayşegül bana dinlediğim müzikleri sordu, beğenilerimiz aynı çıktı. O gitar, Özlem de davul çalıyordu. Ben de biraz gitar çalabiliyordum, gruba katılma fikri ortaya çıkınca kendime bas gitar aldım. Çalabildiğimi görünce de Bilgi Üniversitesi’nde bas gitar eğitimi aldım.”

Haberin Devamı

Ayşe Ertuğrul (vokal)

Gruba en son dahil olan isim Ayşe... “Çocukluğumdan beri en büyük hayalim sahnede olmaktı” diyen Ayşe, Antalya Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Gitar Bölümü’nde okudu. Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Bölümü’nde de şan dersleri aldı. 2006 yılında mikrofonu Ilgın Itır’dan devralan Ayşe’nin de dahil olmasıyla grup besteler yapmaya başladı. Barlarda ve festivallerde sahneye çıkan Pin Up, adını Ayşe Hatun Önal’ın “Çeksene Elini” şarkısına yaptıkları cover’la duyurdu. Grup, “Ben 1 Sen 0” adlı şarkılarıyla da internette tıklanma rekoru kırdu. Prodüktörlüğünü Ozan Çolakoğlu’nun üstlendiği “Üretim Hatası” isimli şarkılarıyla beğeni toplayan Pin Up, şu sıralar yeni albüm üzerinde çalışıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!