Renklerle terapi

Güncelleme Tarihi:

Renklerle terapi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Rus doktor Igor Verbitsky, renklerle terapi yöntemiyle çeşitli hastalıkların iyileşmesine yardımcı oluyor. Dr. Verbitsky, 'Sağlıklı olmanın sırrı kendini sevmekte ve daha çok bitki kullanmakta'' diyor.

Klasik ve alternatif tıp üzerinde ülkesindeki sağlık okullarında ders veren Dr. Verbitsky, geliştirdiği tekniği göstermek ve uygulamak için bir haftalığına İstanbul'a geldi.

Dr. Verbitsky geliştirdiği özel bir masaj tekniğiyle hanımlara selülit ve kilo sorunundan kurtulmanın yollarını gösterirken, renklerle tedavi yöntemiyle de birçok hastalığın iyileşmesine yardımcı oluyor.

Yaklaşık 25 yıldır alternatif tedavi üzerinde çalışmalar yapan Dr. Verbitsky, akupunktur, shiatsu-refleksoloji (Uzakdoğu tedavi masajları), fitoterapi (Bitki ve bitki yağlarıyla tedavi) ve biyo enerji ile omurilik hastalıklarından solunum yolu hastalıklarına kadar birçok farklı alanda tedavi uyguluyor.

Dr. Verbitsky'nin uyguladığı ''Reflexo terapi'' adı verilen yöntem göze takılan ve değişik renklerin izlenebildiği aparat yardımı ile uygulanıyor. Renklerin göz yoluyla beyne ulaşarak yarattığı vibrasyon, otonom sinir sistemine etki ederek tedaviyi gerçekleştiriyor. Renk aparatı ile her hastalık için ayrı renkler kullanılıyor. Hastanın yaşına göre ayarlanan ve 7'şer dakikalık 15-20 seanslık tedavi göz, mide hastalıkları, migrenin yanısıra panik atak, uyku bozuklukları, depresyon gibi psikolojik sorunlarda da sonuç veriyor.

Dünya nüfusunun sadece yüzde 10'unun sağlıklı olduğunu söyleyen Dr. Verbitsky, yenilen yemeklerden kullanılan şampuan, sabun ve makyaj malzemeleri gibi ürünlere kadar pekçok şeyin hastalıkları arttırdığını iddia ediyor. Günümüzde artık her iki erkekten biri ve her üç kadından da birinin kanser riski taşıdığını söyleyen Dr. Verbitsky; ''Dünya giderek hastalanıyor. Oysa eskiden insanlar doğayla uyum içinde yüzlerce yıl yaşıyorlardı. Bitkilerin hayatımızdaki önemini anlayıp daha fazla kullanarak ve bilinçli yaşamaya dikkat ederek sağlığımızı koruyabiliriz'' diyor.

Doktor Igor Verbitsky'nin sağlık reçetesi

Kendinizi sevin.

Gerekmedikçe ilaç kullanmayın

Sabahları hareket edin

Kurutulmuş bitkileri daha çok kullanın

Kozmetik ürünleri az kullanın

Çok yorulmayın

Temiz hava alın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!