Renkler enerji veriyor

Güncelleme Tarihi:

Renkler enerji veriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Renklerin bilinçaltımızı etkiliyor, duygular üzerinde de uyarıcı etkide bulunuyor. Nuh Şirketler Grubu tarafından yayımlanan ‘‘Nuh Dünyası’’ dergisinin son sayısında, Rose Townsend'den alıntı yapılarak yayımlanan yazıda, renklerin verimlilik ya da iş kalitesini artırmak, daha enerjik, yaratıcı, kıvrak zekâlı ve sakin olmak için kullanılabileceği ifade edildi.

SATIŞLAR ARTTI

Renklerin duygular üzerinde uyarıcı etkisi bulunduğu ve bilinçaltında da etki yarattığı savunulan yazıda, bir ABD havayolu şirketinin uçak koltuklarını, rahatlıtıcı özelliği bulunan yeşil ya da pastel renklere çevirdikten sonra, bilet satışlarını arttırdığına dikkat çekildi. Zihnin ‘‘rengi sevdiği’’ne işaret edilen yazıda, şu görüşler yer alıyor:

İŞTAH AÇIYOR

Örneğin, fast-food işletmecilerinin büyük çoğunluğu, kırmızının iştahı artırdığının, beyazın kırmızıyı belirginleştirdiğinin, sarının göze cazip gelip biraz da iç gıcıkladığının, turuncunun ise sürekli yeme isteği doğurduğunun farkındalar.

AKILDA KALICI

Rengi vurgulayan herhangi bir şeyin akılda kalma şansı daha fazladır. Okuduklarımızın çoğu beyaz kağıt üzerine basılmış siyah harflerden oluşur. Bu iki rengin tekdüzeliği, içeriğin hatırlanmasını zorlaştırmaktadır. Bazen araya serpiştirilen renkler bilginin hatırlanmasını kolaylaştırır.

KIRILAN DUYGULAR

Öğrencilerin ödevlerinde düzeltmeler yaparken kırmızı kalem yerine, yeşil renk tercih edilebilir. Çünkü yeşil, kırmızı kadar korkutucu değildir ve insanda olumsuz duygular uyandırmaz, duyguları kırmaz. Herkesin, kendi renk kodlamasını oluşturabilir.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!