Reebok dünya turunda

Güncelleme Tarihi:

Reebok dünya turunda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2008 00:00

Reebok İngiltere’de 1895 yılında koşu ayakkabıları üreterek işe başladı. Ardından voleybol ve basketbol gibi farklı spor dalları için modeller üretti. Marka hakları 1900’lerde ABD’ye geçen marka, 1980’lerdeki popülaritesini 1900’lerin sonuna doğru yükselen life style spor ayakkabı modellerinde yakalayamadı.

2005 sonunda Adidas tarafından satın alındıktan sonra günlük hayatta kotlarla ve elbiselerle de rahatlıkla giyilebilecek modellere ağırlık vermeye başladı. Ve bu sene 25. yılını kutlayan Freestyle modelinin yeni tasarımlarıyla life style ayakkabılarda da iddialı olduğunu göstermek istiyor. Altı şehirden ilham alarak tasarlanan ayakkabıları markanın Türkiye’deki kadın ikonları Manken Ahu Yağtu, Özge Ulusoy ve Modacı Deniz Yeğin tanıtıyor.

Cindy Crawfordve Cybill Shepherd ile ünlendi

Zamanında aerobik yaparken kullanıldıkları için derileri çok hafif ve ince. Tabanları elastik, bilekli oldukları için rahatlar. İç astarları terletmiyor ve koku yapmıyor. Fiyatları: 142 YTL.

Reebok markasının kadın ayakkabı modeli Freestyle, 25 sene önce yaşanan aerobik furyasında moda oldu. 1980’lerde Cindy Crawford, Paula Abdul ve Cybill Shepherd gibi dönemin trend yaratan ünlü isimleri onu tercih etti. Markanın tarihinin çok önemli bir parçası olan bu model son 2-3 senedir her sezon yeni modeller, imza koleksiyonları ve değişik tasarımlarla tekrar canlandı ve Avrupa’da yeniden moda oldu. Bu sene 25. yaşını kutlayan ayakkabıların dünyanın her yerinde varolduğunu göstermek için ABD’deki tasarım ekibi "Dünya Turu" isimli bir koleksiyon oluşturdu. Koleksiyonda gözde kentler ve değişik kültürlerden esinlenilerek altı şehir seçildi: Tokyo, Paris, Madrid, Yeni Delhi, Londra ve New York. Önümüzdeki hafta bu modeller Türkiye’de de satışa sunuluyor. Toplam 500 adet üretilen ayakkabıların her modelinden Türkiye’ye sadece 20 tane geldi.

Reebok bu projeyle birlikte dünyada kendi tarzına uygun stil ikonları da seçti. Örneğin Tokyo için ilk Japon NFL ponpon kızı Ai Yasuda, Paris için şarkıcı Yelle, New Delhi için Hindistan’dan "Bollywood" aktristi Sagarika Ghathe, Madrid için İspanyol top model Bimba Bose gibi. Türkiye’de de Deniz Yeğin, Özge Ulusoy ve Ahu Yağtu bu koleksiyonla birlikte markanın gönüllü stil ikonları oldu. Bu seçimde tarzlarının ayakkabılara uygun olması dikkate alındı. Özge Ulusoy, farklı giyim tarzı ve rengarenk kıyafetleriyle New Delhi, Ahu Yağtu daha sade ve durgun renkleri giymeyi sevdiği için Tokyo, Deniz Yeğin modacı olduğu için Paris modeline uygun görüldü.

TOKYO

Şehrin en önemli özelliği olan metro taşımacılığının ve haritasının izlerini taşıyor. Şehrin enerjisini parlak renkleriyle yansıtıyor. Siyah gri ağırlıklı model, farklı gözükmek isteyen marjinal kadınlara hitap ediyor.

Ahu Yağtu (Manken, oyuncu, vintage mağazası var)

Tokyo’ya gitme fırsatım olmadı fakat bu ayakkabılarla oraya olan merakım ve ilgim arttı. Vintage tutkunu olduğum için bu ayakkabının 80’lerin tarzını yansıtması benim için önemliydi. Bu model ikinci el kıyafetlerle de rahatlıkla kullanılabilir. Skiny jean ve 70’lerin uzun elbiselerinin altına da uyum sağlıyor.

PARİS

Ünlü "French Can Can" dansından ve Paris’in geleneksel renklerinden esinleniyor: kırmızı, pembe ve siyah. Fiyonkları şehrin tasarım ruhunu yansıtıyor. Klasik görünmeyi seven kadınlara hitap ediyor.

Deniz Yeğin (Modacı)

Paris çok sevdiğim bir şehir. Bu yüzden ondan bir şeyler taşıyan modeli temsil etmek beni mutlu ediyor. Eğlenceli ve rengarenk bir ayakkabı. Tasarımlarımda çizgi kullanmayı severim, bu modelin üzerindeki çizgiler de benim tarzıma uyuyor. Yüksek bilekli olması rahatlık sağlıyor. İstediğinizde bir kotla veya elbiseyle kolaylıkla giyilebiliyor.

NEW DELHİ

Renk cümbüşünün, saten kumaşların ve görsel zevkin birarada olduğu Hindistan’dan esinleniyor. Ayakkabıda pullar göze çarpıyor. Süsü, takıyı ve detayları seven kadınlara hitap ediyor.

Özge Ulusoy (Manken, oyuncu)

Esprili, neşeli ve cıvıl cıvıl olduğum için benim tarzıma uyuyor. Diğer şehirlere göre bu New Delhi yaşıyor. Ayakkabıda özellikle pullar ve renkler çok hoşuma gitti. Bu modeli spor yaparken değil gezerken kullanıyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!