Ramazan geldi ünlüler tadilatta

Güncelleme Tarihi:

Ramazan geldi ünlüler tadilatta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2010 00:00

Uluslararası Estetik Plastik Cerrahlar Birliği’nin verilerine göre Türkiye estetik ameliyatların en fazla yapıldığı ülkeler arasında Avrupa’da ikinci, dünyada dokuzuncu. Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Akın Yücel de estetik ameliyatlara talebin gün geçtikçe arttığını doğruluyor. Eline sevdiği ünlünün fotoğrafını alarak ameliyat olmaya gelen çok. Her daim bakımlı, çekici görünmek isteyen ünlülerse estetik için Ramazan ayını bekliyor. Çoğu Ramazan’da sahne almayan sanatçılar bu ayı bir nevi ‘tadilat zamanı’ gibi görüyor

Plastik ve estetik cerrahideki gelişmeler, prosedürlerin değişmesi ve maddi kolaylıklar estetik ameliyatlara ilgiyi artırdı. Dünyada ve Türkiye’de fiziksel özelliklerinden memnun olmayanların estetik ameliyat için uzmanlara başvurması daha
yaygın hale geldi. Uluslararası Estetik Plastik Cerrahlar Birliği de yeni verilerini açıkladı. Buna göre Türkiye, estetik ameliyatların en fazla yapıldığı ülkeler arasında Avrupa’da ikinci, dünyada dokuzuncu sırada.

Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Akın Yücel, “Türkiye’nin Avrupa’da birinci sırada olduğunu düşünüyorum. Araştırmada birinci sırada Almanya yer almış. Ancak Almanya’dan Türkiye’ye çok sayıda hasta ameliyat olmak için geliyor. Ülkemizin ikinci sırada yer almasının nedeni kayıt sistemlerindeki düzensizlikler” diyor. Yücel, dünyada plastik ve estetik cerrahi konusunda üç ekol olduğunu; bunların ABD, Brezilya ve Türkiye olduğunu söyleyerek “Türkiye’nin bu araştırmada dokuzuncu sırada yer almasının nedeni Hindistan ve Çin gibi nüfusu fazla ülkelerin gerisinde kalması. Hindistan’ın dördüncü olması bu ülkenin estetik ameliyatlar açısından prestijli bir ülke olduğu anlamına gelmez” diyor.

Türkiye’de doktorların akademik düzeyinin yüksek olduğunu söyleyen Prof. Yücel, “Estetik ameliyatlara talep önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Çünkü ameliyatlar dünyanın birçok ülkesine göre ucuz ve kaliteli. Bu yüzden yurtdışından da ilgi büyük. Hollanda, Almanya, İngiltere, Makedonya’dan ve Arap ülkelerinden hem estetik ameliyat hem de tatil yapmak için gelenlerin sayısı çok fazla” görüşünde.

ESTETİK SEZONU AÇILDI

Türkiye’deki estetik ameliyatlarla ilgili dikkat çekici bir başka nokta da Ramazan ayının ünlülerin özellikle tercih ettikleri bir dönem olması. Bu dönemde sahneye çıkmayan sanatçılar yüzlerindeki ve vücutlarındaki deformasyonlara çeki düzen veriyor. Kimi botoks yaptırıyor, kimi silikon taktırıyor, kimi de liposuction. Bu ameliyatları Ramazan başında yaptırıyor, bir ay sonra yenilenmiş olarak sahnelere ya da ekranlara dönüyorlar. Prof. Yücel, “Ramazan ayında aslında tüm ameliyatlarda bir azalma görülür. Estetik ameliyatlarındaki azalmayı, işleri sahne ve ekranla ilgili ünlü isimler telafi ediyor. Bir ay sonra ameliyattan sonra oturmuş yüzleriyle işlerinin başına dönebiliyorlar. Bunun için yurtdışına gitmeyi tercih eden ünlüler de var elbette” diyor.

AH BİR BEREN OLSAM...

Peki estetik trendlerini kim belirliyor? Elbette her zaman çekici, bakımlı, seksi görünen ünlüler. Prof. Dr. Akın Yücel, son yıllarda dünyada ve Türkiye’de estetik ameliyat olmak için ellerine bir ünlünün fotoğrafını alarak gelenlerin sayısında artış olduğunu söylüyor. Estetik ameliyatların amacının birinin fiziksel özelliğini başka birine aynen aktarmak değil, kişinin bütününe bakarak uyumu sağlamak olduğunu belirten Yücel, “Yine de ünlüler estetik ameliyat olmak isteyenlere örnek teşkil ediyor” diyor. Kadını veya erkeği güzel ve çekici kılan şeyin kusursuz parçaların bir araya gelmesi olmadığını söyleyen Yücel, “Hafif bir kusur, kişiyi daha özgün hale getirebilir” diyor.
Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin 84 ayrı ülkede 20 bin plastik cerrah üzerinde gerçekleştirdiği “Hastaların plastik cerrahiyle ilgili kararlarında ünlülerin etkisi nedir?” konulu araştırmanın sonuçlarını anlatan Prof. Yücel, “Hastalar genellikle son kararı güven ilişkisi kurabildikleri bir plastik cerraha bırakıyor. Ancak en çok benzemek istedikleri kişilerin başında Angelina Jolie ve Brad Pitt geliyor” diyor. Yücel’e göre Türkiye’deki ünlüler arasındaysa hastaların şu sıralar en çok benzemek istedikleri kişiler Beren Saat ve Kenan İmirzalıoğlu. Pek çok yabancı ve yerli ünlünün ismi de dile getiriliyor.

YERLİLERDE KİMİN NERESİ İSTENİYOR

* KADIN
Burun estetiğinde: Filiz Akın, Deniz Akkaya, Petek Dinçöz
Dudaklarda: Aysun Kayacı, Türkan Şoray
Elmacık kemiği ve özellikle çene operasyonlarında: Beren Saat
Vücut şekillendirmede: Çağla Şıkel
Karın estetiğinde: Ebru Şallı ve Çağla Şıkel

* ERKEK
Burun, çene: Kenan İmirzalıoğlu

YABANCILARDA KİMİN NERESİ İSTENİYOR

* KADIN
Memelerde: Pamela Anderson, Britney Spears, Gisele Bündchen, Victoria Beckham
Dudaklarda: Betty Grable, Angelina Jolie, Julia Roberts
Kalçalarda: Beyonce, Shakira, Jennifer Lopez, Juliana Paes, Halle Berry, Sandra Bullock
Burunda: Nicole Kidman, Julia Roberts, Jennifer Aniston, Danimarka Prensesi Mary
Karın için: Shakira, Demi Moore, Thalia
Gözlerde: Angeline Jolie, Catherine Zeta-Jones, Demi Moore, Michelle Pfeiffer, Salma Hayek
Yüz estetiğinde: Sophia Loren, Michele Pfeiffer, Nicole Kidman, Angelina Jolie, Marilyn Monroe
Bacak estetiğinde: Tina Turner, Sharon Stone, Cameron Diaz, Jennifer Lopez
Çene estetiğinde: Sonia Braga, Nicole Kidman, Julia Roberts ve Charlize Theron
Alın estetiğinde: Nicole Kidman, Madonna, Elizabeth Taylor ve Oprah Winfrey

* ERKEK
Burun estetiğinde: Brad Pitt, George Clooney
Karında: Brad Pitt, Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme, David Beckham
Göz estetiğinde: Brad Pitt, George Clooney, Ben Affleck
Göğüste: Arnold Schwarzenegger, Paulo Zulu
Çenede: George Clooney, Brad Pitt, Kirk Douglas, Ricky Martin, Antonio Banderas
Karın estetiğinde: Brad Pitt, Mel Gibson, Ricky Martin, Paulo Zulu
Yüz estetiğinde: George Clooney, Brad Pitt, Tom Cruise, Paulo Zulu
Dudaklarda: George Clooney, Brad Pitt, Antonio Banderas, Dong-Kun Jang
Bacaklarda: David Beckham ve Arnold Schwarzenegger
Alında: Tom Cruise ve Brad Pitt

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!