Pop ve rock okullu oldu

Güncelleme Tarihi:

Pop ve rock okullu oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da alternatif sanat eğitimi veren Akademi İstanbul, ünlü müzisyenleri de kadrosuna katarak klasik müziğin yanısıra pop, rock ve caz türlerinde de eğitim vermeye başlıyor.

Usta müzisyenler eğitmen oldu... Yeni öğrenim yılını, önümüzdeki ekim ayında açacak olan Akademi İstanbul Sanat Okulu Müzik Bölümü, üçüncü yılına yeni bir yapılanmayla başlıyor.

Klasik müziğin yanısıra, pop, rock ve caz dallarında eğitim veren okulda önümüzdeki yıl Semih Korucu, Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, Önder Focan, Ayşe Tütüncü, Nezih Yeşilnil, Tahsin Ünüvar, Hülya Tunçağ, Orhan Kahyaoğlu gibi ünlü müzisyenler ve müzik yazarları öğretim üyesi olarak görev yapacak.

Akademi İstanbul Sanat Okulu Müzik Bölümü Başkanı Orhan Kahyaoğlu, bu yeniden yapılanmanın amacını ‘‘Ülkemizde müzik eğitimi veren okullara alternatif olabilmek'' diyerek tanımlıyor. ‘‘Henüz üç yıllık bir kurumuz. Böylesine yeni bir okulun da özgün tarzını bulabilmesi için belli bir süre geçmesi gerekiyor. Bir arayış içindeyiz. Üstelik örnek alabileceğimiz bir eğitim kurumu da yok. Dünyanın en ünlü müzik okulları, Berkeley ve Juillard'i inceledik. Ama onlar da Türkiye şartlarına uygun değil. Amacımız, Türkiye'ye özgü, ama aynı zamanda dünyaya da yönelik müzik eğitimi yapacak bir kurum oluşturmak.''

Öğrencilere 4 yıllık yoğun bir eğitim programı verilen okulda, bu yıl müziği, hem teorik, hem de pratik olarak öğrenmek isteyen her yaştan müziksevere de yepyeni bir uygulama başlatılıyor. Bir enstrüman çalmayı, nota ya da solfej bilgisini geliştirmeyi isteyen herkese açık olan bu yarı zamanlı eğitim programında da, yine okulun öğretim üyesi kadrosundaki müzisyenler görev alacak.

Akademi İstanbul Müzik Okulu'ndan bir yenilik de küçüklere. Yine profesyonel müzisyenler önderliğinde yürütülecek olan bu programda, 7 yaşından itibaren yer yaştan çocuğa 5 yıl süreyle teorik ve pratik müzik eğitimi verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!