Politikada çok kaybım oldu

Güncelleme Tarihi:

Politikada çok kaybım oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2004 01:48

Bir dönem politikaya atılan, ancak umduğunu bulamayınca çekilen Zeki Alasya, yakında izleyicinin karşısına ‘cumhurbaşkanı’ rolüyle çıkacak. ‘Politikada çok şey kaybettim’ diyen Zeki Alasya, ‘Cumhurbaba’nın çekimleri için önümüzdeki hafta kamera karşısına geçecek.

Zeki Alasya, yıllar önce aktif olarak politikaya atılmış, ancak bu sevdadan çabuk vazgeçmişti. Siyasetin kendisini çok yıprattığını belirten, ‘Politikada çok şey kaybettim. Dışarıdan daha faydalı olacağımı düşündüğüm için vazgeçtim. Zaten çok kaybım oldu’ diyen Alasya, önümüzdeki hafta ‘Cumhurbaba’ filminin çekimleri için kamera karşısına geçecek. Çekimleri İstanbul ve Ankara’da yapılacak olan dizide bir cumhurbaşkanını canlandıracak olan Alasya, önceki gün Erol Altaca Koleji’nde öğrencilerle buluştu. Tiyatrodan sinemaya, popstar yarışmalarından politikaya kadar her konuya değinen Alasya, bu yeni projede en çok Atatürk ve İsmet İnönü’den etkilendiğini dile getirdi. Alasya, ‘Atatürk ve İsmet İnönü dışında bütün cumhurbaşkanlarını tanıdım, oturup sohbet ettim. Hepsinden birer parça olacak tiplememin içinde’ dedi.

TİYATRO EĞİTİMİ ŞART

İyi bir tiyatro ve sinema oyunculuğunun eğitimden geçtiğine inandığını söyleyen Zeki Alasya, ‘alaylı’ tiyatro oyuncusu olunsa da eğitimin ‘mutlak şart’ olduğunu belirtti. Sanatçı, en büyük üzüntüsünün tiyatro eğitimi almamak olduğunu belirterek ‘Tiyatro eğitimi almamış olmak, benim en büyük ezikliğim’ dedi. Diğer yandan ‘Duvara Karşı’ filminin yönetmeni Fatih Akın’ın, büyük ses getiren bu projede kendini Alman vatandaşı gibi gösterdiğini, kendisinin de onu Türk vatandaşı olarak görmediğini dile getirdi.

USTALAR BULUŞACAK MI?

Devekuşu Kabare’de Metin Akpınar’la yıllarca birlikte çalışan Alasya, önümüzdeki yıl bir müzikal için yeniden bir araya gelebileceklerinin müjdesini verdi:

‘Ne zaman eskisi gibi, ne de artık Zeki eski Zeki. Toplum değişti, her şey değişti. Belki gelecek sene Metin’le müzikal yaparız ama bu yıllarca sürmez. Metin’le ilişkimiz, soluklarımız bittiği için sürmedi. Metin işin ticari boyutunu yakaladı, devam etti. İki ay sinema için zaman ayırıyor ama artık bir sezon tiyatro yapamıyor o...’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!