Playboydan astroloji kitabı

Güncelleme Tarihi:

Playboydan astroloji kitabı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

1950'li ve 60'lı yıllarda Avrupa jet sosyetesinin en popüler playboylarından biriydi. Sarışın ilahe Brigitte Bardot ile yaptığı çalkantılı evliliği, aşk hikayeleri, çevirdiği belgesel filmleri ve fotoğraflarıyla adından sürekli söz ettirdi. Gunter Sachs şu günlerde yine gündemde. Hem de ‘‘Astroloji Dosyası’’ adını taşıyan kitabıyla.

Bir yılbaşı gecesi İsviçre Alpleri'nde yıldızları seyrederken astrolojiye merak saran Gunter Sachs, Almanya'da Goldmann Yayınevi tarafından yayımlanan kitabında astrolojinin istatiksel bir dayanağı bulunduğunu iddia ediyor. Sachs, ‘‘Ekibimle yaptığımız araştırmalar sonucunda değişik burçlara mensup kişiler arasında belirgin farklar bulunduğunu belirledik. Astroloji burçlar hakkında doğru tahminlerde bulunuyor’’ diyor.

Kitapta falcılık ya da burçlar hakkında herhangi bir kehanette bulunmadıklarını söyleyen Gunter Sachs, intihardan, boşanmaya, meslek tercihinden hastalığa kadar çok sayıda başlığı burçlar açısından incelediklerini ve bilimsel rakamlara ulaştıklarını anlatıyor. Sachs, ‘‘Örneğin Aslan erkeklerinin en çok Koç kadınlarıyla evlendiklerini belirledik’’ diyor.

‘‘Astroloji Dosyası’’ adlı kitapta bunun gibi bir sürü istatiksel veri yer alıyor. Kalp hastaları daha çok hangi burçtan çıkıyor? Trafik canavarları hangi burçtan? Cebinde akrep olan akrepler mi yoksa kovalar mı? Yaylar eş seçiminde en çok hangi burcu tercih ediyor? Boşanma konusunda kim daha tutucu? Hangi burç suça daha eğilimli?...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!