Pissst baksana sen o musun

Güncelleme Tarihi:

Pissst baksana sen o musun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 00:00

Emre Akbaba’nın (27) açtığı otobustegordum.com, sloganıyla zaten her şeyi anlatıyor: “Onu otobüste gördüm bir daha bulamadım” demeye son! Artık otobüste bakıştığınız kişiyi indiği duraktan sonra kaybetmeyeceksiniz

Haberin Devamı

Toplu taşıma araçlarında kim bir karşı cinsi görüp beğenmemiştir ki... Peki dört durak boyunca bakıştığınız kişi araçtan indiğinde ne olur? Kısa süreli aşk orada sona erer. Siz de yol boyunca, eğer bir çift olsanız ne tatlı olurdu diye düşünerek yolculuğu sonlandırırsınız. Ama artık bir alternatifiniz var: otobustegordum.com internet sitesi.
Bu siteye girip üye olduktan sonra, bindiğiniz otobüsün numarasından o otobüsün sayfasına giriyor ve bindiğiniz saati, gördüğünüz kişiyi tarif ederek mesaj bırakıyorsunuz. Eğer şanslıysanız ve o kişi de siteyi ziyaret ediyorsa mesajınızı görüp size anında cevap verebiliyor. Böylece romantik hikâyeniz başlıyor.
Sitenin kurucusu Emre Akbaba’nın hikayesi otobüste gördüğü bir kızla göz göze gelip kızı çok beğenmesiyle başlıyor. Akababa, İstanbul’da 97T Basınsitesi-Taksim hattında yaşadıklarını şöyle anlatıyor: “İşe giderken gördüğüm bir kızla kısa bir bakışma yaşadık. Kız benim inmem gereken duraktan çok önce indi ve bu yüzden demoralize oldum. Otobüsten indikten sonra bakıştığım kızla tekrar karşılaşma olasılığımı düşündüm. Bu çok düşük bir ihtimaldi. Daha sonra hem benim hem de benzer olayı yaşayan kişilerin karşılaştığı ve akıllarının kaldığı kişiyi nasıl bulabileceklerini düşündüm. Bir anda aklıma bir internet sitesi kurma fikri geldi. Öncelikle amacım kişiseldi fakat gördüğü ilgi ve talepler üzerine siteyi büyüttüm. Ama maalesef o gün beğendiğim kıza hâlâ ulaşamadım.”

Haberin Devamı

ÇOĞUNLUĞU KADIN

Emre Akbaba işi gereği bilgisayar programlama dillerini bildiğinden siteyi tamamen kendi kodladı. Önce ıstanbul’daki tüm otobüs sefer kodlarını ve hatların isimlerini tek tek sisteme girdi. Metro ve tren hatlarını da destekleyen sitenin 40 binden fazla üyesi var. Yani 40 bin kişi otobüste gördüğü ve beğendiği kişiyi bulma ümidiyle yanıp tutuşuyor.
Üyelerin yüzde 65’i erkek ama otobüste beğendiği kişiyi bulmak için sayfalara mesaj atanların çoğunluğu kadın. Siteye en çok ıstanbul’dan giriş yapılıyor. Üyelerin çoğunluğu 18-30 yaş arasında.
şimdi diğer şehirlerden de talep geliyor: “şimdilik sadece ıstanbul’a hizmet veriyoruz fakat hem tasarım hem yazılım olarak yenileniyoruz. Sitemizin yeni versiyonunda tüm şehirler için faaliyette olacağız. iPhone ve android için uygulama geliştireceğiz, diğer akıllı telefonlar içinse mobil siteyi hayata geçireceğiz. Hatta bulunduğunuz konumu gösterme özelliği sayesinde, aynı otobüsteki kişiler isterlerse birbirini anında bulabilecek.”

Haberin Devamı

NEW YORK’TA DA ÖRNEĞİ VARDI AMACINA ULAŞINCA KAPATTI

Dijital pazarlama uzmanı Emre Akbaba internetle çok küçük yaşta tanıştı. ınternet onun şimdi hem mesleği hem hobisi. Bu yüzden vaktinin çoğu dijital ortamda geçiyor. Siteyi açtıktan sonra New York’ta bir kişinin daha aynı şeyi yaşadığını ve böyle bir site kurduğunu söylüyor: “Fakat o sadece kendi amacına ulaşıp projeyi sonlandırmış, ben hâlâ umutsuz otobüs aşklarına ışık tutmaya çalışıyorum.” Bir de ‘Fordçu’ tabir ettiğimiz otobüs sapıkları var. Onlar da bu siteyi kötü amaçları için kullanır mı? diye soruyoruz: “Her ürünün kötü veya iyi amaçla kullanılma olasılığı var. Böyle bir şey olmaması için gerekli moderasyonu sağlıyoruz, şimdiye kadar rahatsız edici bir durumla karşılaşmadık.”

Haberin Devamı

Aradğım kızı iki saatte buldum
SELÇUK SANER (26)

2010’da 98B hatlı otobüste gördüğüm bir kızla site sayesinde tanıştım. Siteden Facebook aracılığıyla haberdar oldum ve çok ilginç buldum. Otobüsten indikten sonra site aklıma geldi ve ümitsizce bir mesaj bıraktım. ıki saat sonra gördüğüm kişiden mesaj geldi. Sohbet etmeye başladık, sonra yüz yüze görüştük ve hikâyemiz başladı. şu anda birlikteliğimiz gayet iyi bir şekilde sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!