Perihan Mağden'den yeni roman

Güncelleme Tarihi:

Perihan Mağdenden yeni roman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2010 15:43

Ali ile Ramazan'da Perihan Mağden bir üçüncü sayfa hikayesinden yola çıkarak toplumun dışına ittiği iki genç erkeğin hayata ve birbirlerine tutunma mücadelesini anlatıyor.

Haberin Devamı

Romanda kimsesiz ve çaresiz iki çocuğun bir yetimhanede başlayıp sıkı dostluktan derin aşka uzanan kısacık ve acı hayatlarının hikayesi ele alınıyor.

Ali, Ramazan’ın hayatındaki tek temizlik ihtimali, tek berraklık, güzellik, iyilik çemberi. Gırtlağına kadar pisliğe gömülse Ramazan, boka bulansa; gözlerinin önünde Ali’yi canlandırarak, Ali’ye aşkını, Ali’nin ona aşkını; hâlâ temiz olduğunu, olabileceğini, kalabileceğini hayal edebilir.

“Sen benim hayatımdaki tek temiz şeysin Ali,” diyor telefonda bir cumartesi. Toplumun ittiği, itelediği iki genç erkek… Yoksulluk ve İstanbul onları tüketirken, kendine gazetelerin üçüncü sayfasından başka gidecek yer bulamayan derin bir aşk!..

Ali ile Ramazan, kısa ama acı yaşadılar ve sonuna kadar gerçekti yaşadıkları.
  
Perihan Mağden   

Haberin Devamı

Perihan Mağden 1960 yılında İstanbul’da doğdu. Robert Lisesi’ni, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü bitirdi. 1997-2009 yılları arasında Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Mağden’in diğer romanları:

Haberci Çocuk Cinayetleri (1991), Refakatçi (1994), İki Genç Kızın Romanı (2002) ve Biz Kimden Kaçıyorduk Anne? (2007).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!