Parizyen cazibe

Güncelleme Tarihi:

Parizyen cazibe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2010 00:00

Paris modaya doydu, arka arkaya gerçekleşen iki önemli moda haftası son buldu. ışte o organizasyonlardan geriye kalanlar, gelecek sezona dair önemli tüyolar...

Haberin Devamı

Paris erkek moda haftası ve hemen ardından start verilen couture moda haftası sona erdi. Couture 2010 bahar koleksiyonları, değeri onbinlerce Euro’yu bulan el yapımı kıyafetler beğeniye sunuldu. 
  
Defilelerde dikkat çeken ortak nokta; önceki yıllarda ekonomik krizin etkisiyle baş gösteren durgunluğun ortadan kalkması ve farklılık arayışının da yerini sakin bir bekleme dönemine bırakmış olmasıydı...       

Channel, Givenchy, Jean Paul Gaultier, Christian Dior gibi Fransız devleri, koleksiyonlarında sergiledikleri yaratıcılık ve hayal gücüyle yine zirveye ulaştı, moda severlere renkli dünyaların kapılarını araladı.   

Gelelim önümüzdeki sezona dair önemli ipuçlarına... 
   
Gelecek yaz, 1970’lerin izlerini taşıyan tasarımlarda pastel tonlar ön plana çıkacak. Ayrıca dantel, şifon, ipek saten, tül gibi kumaşlara ağırlık verilecek.

Christian Dior için John Galliano’nun yüzlerce metre düşes satenler kullanarak hazırladığı gece elbiseleri gerçekten etkileyici...

Armani, “Ay” temasını esas alarak hazırladığı koleksiyonla bizi gökyüzüne yaklaştırıyor.

Jean Paul Gaultier, Güney Amerika esintileri taşıyan koleksiyonuyla moda severleri tropik ormanlarda gezintiye davet ediyor.
Romantizm ile uzay çağını birleştiren Channel’in ilk kez siyah kullanmadan hazırladığı koleksiyonda, Karl Lagerfeld tarzı yoğun şekilde hissediliyor.

Klasik çizgisini yenileyen Valentino couture’e gelince; o 2010 baharında bizleri Avatar’ın dünyasına, büyüleyici Pandora gezegenine davet ediyor.

Parizyen cazibe
 

Givenchy’nin, maskülen-feminen kontrastına vurgu yapan çizgilerle dikkat çeken Riccardo Tisci tarafından hazırlanan koleksiyonunda, yoğun işçilikli gece elbiseleri göz dolduruyor.

Dünyanın en pahalı elbiselerinin sunulduğu bir haftayı geride bıraktık. Ve moda dünyası şimdi 11 şubat’ta başlayacak olan, hazır giyim koleksiyonlarının sergileneceği New York Moda Haftası için gün sayıyor. Bakalım orada bizi neler bekliyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!