Özpetek’le tatlı bir rekabet

Güncelleme Tarihi:

Özpetek’le tatlı bir rekabet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2010 10:07

Venedik’te “Genç Aslanlar” dalında jüri başkanlığı yapan Fatih Akın, Estonya’da düzenlenecek 2010 Avrupa Film Ödülleri’nde meslektaşı Ferzan Özpetek ile “tatlı bir rekabet içinde olacaklarını” söyledi.

Haberin Devamı

Özpetek’le tatlı bir rekabet

Fatih AKIN

Venedik Film Festivali’nin 67’ncisinde, “Genç Aslanlar- Venedik Günleri” dalında jüri başkanlığı yapan ünlü yönetmen Fatih Akın’ın “Soul Kitchen” filmi aralık ayında Estonya’da Ferzan Özpetek’in “Serseri Mayınlar” filmi ile yarışacak. Hürriyet’e konuşan Akın, “İkimiz arasında tatlı ve uygarca bir rekabet olur. Kılpayı bir fark bile olsa ikimiz de kazanmış sayılırız” dedi.

TRABZON İÇİN ÇALIŞIYORUM

Venedik’teki festivalin de yoğun geçtiğini belirten Akın, “Geçen yıl Venedik’te ‘Soul Kitchen’ ile ödül almıştım. Bu yıl ise ödül vereceğim. Bu daha zormuş” yorumunu yaptı. Trabzon’da 5 yıldır devam eden bir belgesel üzerinde yoğunlaştığını hatırlatan Akın, “Hızlı tempo, huzurlu bir yorgunluk veriyor” dedi.

Haberin Devamı

ÇOĞUNLUK GÜZEL VE DOKUNAKLI

Ünlü yönetmen, Venedik’te kendisinin jüri başkanı olduğu dalda yarışan tek Türk filmi olan Seren Yüce’nin ‘Çoğunluk’u için de “İstanbul’da montajı yapılmadan izlemiştim. Burada bitmiş halini seyredeceğim. Bence güzel ve dokunaklı, iyi işlenmiş bir yapıt” sözlerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!