Otolar yaz şovu yapacak, ardından sahne mumya ve konserlere kalacak

Güncelleme Tarihi:

Otolar yaz şovu yapacak, ardından sahne mumya ve konserlere kalacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2008 00:00

2006 yılında düzenledikleri uluslararası otomobil fuarı ile ’Bu işte biz de varız’ mesajı veren İngilizler, bu hafta Londra’da yeniden sahne almaya hazırlanıyor. 30 yıl aradan sonra 2006’da yeniden Londra’ya taşınan Uluslararası Otomobil Fuarı, yüzlerce gösteri ile adeta şölen havasında gerçekleştirilmişti. Bu sayede hedeflediği kitleyi Londra’ya çekmeyi başaran İngilizler, 2 yıl aradan sonra hazırladıkları yaz şovlarıyla otomobilseverlere yeniden sürpriz dolu bir fuar hazırlamış.

23 Temmuz’da ticari amaçlı kapılarını açacak olan Uluslararası İngiltere Otomobil Fuarı, 24 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında ise otomobilseverleri ağırlayacak. 14 gün boyunca 500 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapacak olan fuara, 60’tan fazla otomotiv firması katılacak. 600’ün üzerinde aracın sergileneceği fuarda aynı zamanda 20’yi aşkın aracın dünya tanıtımı da gerçekleştirilecek. Alfa Romeo Mito, Opel Insignia, Ford Focus RS ve Lotus Eagle gibi önemli modellerin yanı sıra elektrikli otomobil konseptleri de fuarda sergilenecek. Dünya tanıtımı yapılacak elektrikli model sayısının bir hayli fazla olması da, fuarın dikkat çeken bir diğer kısmını oluşturuyor. Çünkü sergilenecek olan bu modellerin büyük çoğunluğu seri üretime hazır araçlardan oluşuyor.

FUAR SONRASI KARNAVAL

Şölen havasında geçmesi beklenen fuarı ziyaret edecek otomobilseverler, gün batımında başlayan eğlencelerle keyifli dakikalar geçirecek. Çünkü fuar saatlerinde düzenlenen yarışmalar, sürüş aktiviteleri ve drift şovları, akşam olduğunda yerini konserlere bırakacak. UB40, Alice Cooper, Status Quo, Squeeze, Here and Now 80’s, Deep Purple, Chicago, Jools Holland with Marc Almond ve Meat Loaf gibi efsane grup ve solistlerin konser vereceği fuar alanı, bu sayede festival yerine dönüşecek. Ayrıca bu konser için bilet alanlar fuara ekstra bir ücret ödemek zorunda kalmayacaklar. Fuar alanında dikkat çeken bir diğer kısım ise İngiltere Müzesi’nden getirilen antik Mısır firavunu Tutankhamun’un mumyası ve eşyalarının sergileneceği alan olacak.

Tam bir yaz fuarı havasında geçecek olan İngiltere Otomobil Fuarı’nda sergilenecek araçların ortak özelliği ise ya performans ağırlıklı olmaları ya da elektrikli motorları ile çevreci özellikler sergilemeleri. Ancak elektrikli modellerin sayısının fazla olması da İngilizlerin bu konuya verdikleri önemi gösteriyor. İşte, yaz fuarının yıldızları:

Lightning GT
/images/100/0x0/55eb0765f018fbb8f8a65daf

Son dönemde elektrikli otomobiller sık sık gündeme gelirken, elektrikli spor otomobil projeleri de bir bir gün yüzüne çıkıyor. Amerikalı Tesla’nın Roadster ve Fisker’in Karma adındaki seri üretim modellerinden sonra en çok dikkat çeken projelerden biri olan ’Lightning GT’, dört tekerleğine yerleştirilen elektrik motorları sayesinde 700 beygir güç üretiyor. Şarj olmak için 10 dakikaya ihtiyaç duyan araç, 0-100 km/s hızlanmasını ise 4 saniyede tamamlıyor.

Ford Focus RS

Ford’un en sportif modeli ’Focus RS’, dünya tanıtımını Londra’da gerçekleştirecek önemli modellerden biri. Uzun bir geliştirme döneminin ardından 2.5 litre hacmindeki 300 beygir gücündeki motor ile donatılan Focus RS, ön tekerlekten çekişli olarak yol alıyor. 5 silindirli turbo motor sayesinde araç 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniyenin altında gerçekleştiriyor. Ford ayrıca Fiesta’nın çevreci versiyonu ECOnetic ve sportif donanımlı Zetec modelini de fuarda görücüye çıkaracak.

Opel Insignia

Opel’in orta üst segmentteki başarılı temsilcisi Vectra, yerini Insignia’ya bırakıyor. Akıcı Coupe silueti ile dinamik bir görünüm sunan yeni model, dört tekerlekten çekiş sisteim, aktif şasi ve yedi farklı motor seçeneği gibi özelliklerle segmentinin iddialı oyuncularından biri olmaya hazırlanıyor. Londra’da ilk kez görücüye çıkacak olan Insignia Ocak ayında Türkiye’ye gelecek.

NICE Ze-O

Büyük bir üretici olmadan da elektrikli araç üretilebileceğini gösteren İngiliz NICE firması, önümüzdeki sene tamamen elektrikle çalışan araçlarını Avrupa’da satışa sunacak. Elektrikle çalışan otomobilleri tercih edenlerin tasarımdan çok kullanım kolaylığına önem verdiklerini söyleyen firma, ’Ze-O’ adını verdiği aracı Londra’da sergiliyor. Maksimum hızı saatte 100 kilometre olan aracın tam dolu pillerle menzili ise 100 kilometreden biraz fazla. Bu yılın sonuna doğdu İngiltere’de satışına başlanacak olan aracın fiyatı 40 bin YTL civarında olacak.

Kia Soul

Kübik otomobillere olan ilginin artması karşısında ’Soul’ modelini geliştiren Güney Koreli üretici Kia, aracın seri üretim versiyonunu ilk kez Londra’da sergiliyor. 1.6 litre benzinli ve dizel motor seçenekleriyle Avrupa yollarına çıkacak olan Soul dışında ikinci kez makyajlanan Sportage da fuarda yer alacak. Sportage’da yenilik olarak gücü arttırılan dizel motor dikkat çekiyor.

Honda OSM
/images/100/0x0/55eb0766f018fbb8f8a65db1

Japon üretici Honda, dünyanın en büyük Cabrio pazarlarından biri olan İngiltere’de, ’OSM’ konsepti ile nabız yoklayacak. Japon üreticinin Almanya’daki Ar-Ge merkezinde geliştirilen OSM konsepti, üretilmesi halinde güncel S2000 modelinin yerini alacak. Honda, OSM konseptini de çevreye duyarlı bir otomobil olacak şekilde tasarlamış.

Lotus Eagle

İngiliz spor otomobil üreticisi Lotus, 13 yıl aradan sonra ürün gamına yepyeni bir modeli ekledi. 2+2 oturma düzenindeki ’Eagle’, ortadan motorlu olarak geliştirilmiş. Toyota’dan aldığı 3.5 litre hacmindeki 280 beygirlik motor ile hareket eden Eagle, saatte 256 kilometre maksimum hıza ulaşırken, 0-100 km/s hızlanmasını ise 5 saniyede tamamlıyor. Lotus, Eagle’ın yüksek performanslı ve Cabrio versiyonlarını da üretmeyi planlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!