Oscarlı DJ Sorti'de

Güncelleme Tarihi:

Oscarlı DJ Sortide
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2009 14:39

“Slumdog Millionaire” filminin Oscar’lı müziklerinde katkısı olan DJ Ravi Drums, İstanbul’da... Bu akşam Sortie’de çalacak olan DJ, “İstanbul’un güzel insanları için özel bir şov hazırladım” dedi.

Haberin Devamı

O dünyanın en aranılan DJ’lerinden biri; adı Ravi Drums... Son dönemde Ibiza’ya demir attı, jet-set partileriyle orayı kasıp kavuruyor. Ama bu akşam İspanya yerine İstanbul’da, Sortie’de çalacak. Türkiye’ye gelişinden önce görüştüğümüz özgüveni yüksek DJ, partiye katılacaklara bizim aracılığımızla “Gece bol danslı geçecek, rahat ayakkabılar giyin” mesajı gönderdi.

Alışılmış bir DJ değilsiniz. Sizce diğerlerinden en önemli farkınız ne?           

- Ben plakları art arda çalan sıradan bir DJ değil, sahne performansında canlı remix’ler yapan bir sanatçıyım. DJ’ler bir mekandaki atmosferi ve ruh halini kontrol eden, yönlendiren sanatçılardır. Parçalara canlı performans sırasında yeni remix’ler yapmak, üzerine perküsyon çalmak ise işe biraz ruh katar. O zaman insanları bambaşka bir yere taşıyabilirsiniz. Ve bunu yapan ilk kişi benim.
       
Ne tarz müzikler çalıyorsunuz?     

- Farklı türlerden besleniyorum. Hiç ummadığınız bir parçayı öyle bir hale getiriyorum ki, o çalarken kimse yerinde duramıyor. Tarzımı insanları bir araya getiren, onlara seksi bir dinamizm aşılayan, hipnotize edip kendinden geçiren bir tarz olarak yorumlayabilirim. Bu sayede zaten Playboy House’un düzenli DJ’i oldum.

 Playboy evinde gerçekleşen bütün partilerde siz çalıyorsunuz. Bu partilerde neler olup bitiyor?       

- Playboy’un sahibi Hugh Hefner çok özel bir insan. Playboy ise dünyanın en bilinen, en başarılı eğlence ve medya markalarından... Haliyle Hefner’ın inanılmaz sayıda önemli dostu var. Bu insanlar özel hayatlarını pek göz önünde yaşamadıklarından, partileri anlatamam. Ama herkesin deliler gibi dans ettiğini söyleyebilirim.

Bügüne kadar hangi sanatçıların özel partilerinde çaldınız ve hangi ünlülerle ortak iş yaptınız?

- Cameron Diaz, Paula Abdul, Slash, Paris Hilton, Red Hot Chilli Peppers, Black Eyed Peas, Fergie, Jamie Foxx, Jay Leno, George Lucas, Justin Timberlake ve daha birçok sanatçı için samimi arkadaşlarım diyebilirim. Bugüne kadar Will Smith’den Ricky Martin’e, Stevie Wonder’dan Gwen Stefani’ye kadar birçok sanatçı ile ortak çalışmalarım oldu. Hollywood ünlüleriyle arkadaşsanız, onların özel partileri için aranan tek isim haline geliyorsunuz. Birkaç ay önce Oprah Winfrey ile de tanıştım.

Oscar maceranızı ve bol ödüllü “Slumdog Millionaire” filmiyle bağlan-tınızı anlatır mısınız?            

- Filmin müziklerini arkadaşım A.R. Rahman üstlenmişti. Beni arayıp bu projede birlikte çalışmak istediğini söyledi. Sonuç mükemmeldi. A.R. Rahman’a verilen ve ekip olarak hepimizi onurlandıran Oscar ödülü kariyerimi en üst seviyeye taşıdı diyebilirim. Ardından NBC televizyonunda yayınlanan ve reyting rekorları kıran “Howie Do it” programının müzikal direktörlüğüne başladım.

Türkiye hakkında neler biliyorsunuz?
                          
- Fazla bilgi sahibi değilim ama  arkadaşlarımdan sımsıcak ve misafirperver insanların yaşadığı çok güzel bir ülke olduğunu duydum. ıstanbul’un da son derece gizemli ve egzotik bir şehir olduğunu biliyorum. Orada geçmişle geleceğin ilginç bir karışımını bulmayı hayal ediyorum. Bu yüzden çok heyecanlıyım.

Haberin Devamı

İSTANBUL İÇİN ÖZEL BİR ŞOV HAZIRLADIM

Haberin Devamı

 Türk müzikseverler Sortie’deki performansınızdan neler beklemeli?

- Şahane bir performans sergileyeceğim. Özel bir şov hazırladım. Bugüne kadar duymadıkları bir sound’la ve yepyeni bir eğlence anlayışıyla karşılaşacaklar. Geceye katılanları görkemli bir müzik, dans ve perküsyon şovu bekliyor. Partiye gelecek olanlara rahat ayakkabılar giymelerini tavsiye ederim çünkü saatlerce kendilerinden geçip dans edecekler. Bundan eminim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!