Orgazm bilgileri

Güncelleme Tarihi:

Orgazm bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Opr. Dr. Akif Poroy ‘‘Seks 1’’ isimli kitabında, orgazm konusunda yanlış inanışlarla sık karşılaşıldığını anlatıyor: ‘‘Orgazmın oluşumunda, nörolojik sistemin, vücudun tamamında cevap veriş şekli çok önemli. Örneğin memelerin uyarılması fakat orgazmı kadının alt jenital bölgede hissetmesi gibi. Hem kadının hem de erkeğin orgazmı vücudun değişik bölgelerinde daha belirgin şekilde duyabildiğini görmezlikten gelemeyiz.’’

Poroy sınıflaması

Orgazmda Poroy sınıflaması şöyle: Tek tip, değişken, çok değişken orgazm. Hep aynı organın veya bölgenin uyarılması sonucu ortaya çıkan orgazm tek tip, iki değişik organın uyarılması ile görülen orgazm değişken ve değişik organların uyarılması oluşan orgazm ise çok değişken orgazm sınıfına giriyor.

Gebelikte cinsellik

Genellikle hamilelerin cinsel ilişkiye girmesinde bir sakınca yok. Ancak bazı durumlarda doktor yasaklayabiliyor. Cinsel ilişkiden sonra kasıklarda ağrı veya birleşmeden sonra kanama, düşük tehdidi bu yasağı getirebiliyor. Akıntı veya mantar enfeksiyonu tedavisi görüyorsa, gebeliğin son günlerinde cinsel ilişkiden kaçınmak gerekiyor. Bir de önceki haftalarda herhangi bir sorun çıktıysa, son haftalarda cinsel birleşmeden uzak durulması doktorlar tarafından tavsiye ediliyor.

Çocuk ölümleri

Çocukları kurtarabilmek için dikkat edilmesi gerekenler şöyle: Çocukları tetanoz, kızamık, çocuk felci gibi öldürücü hastalıklara karşı aşılatmak. İkinci ve diğer çocuklara karar verirken en iyi zamanı seçmek, doğum kontrol yöntemini ihmal etmemek. Bebeği anne sütüyle beslemek. Bağırsak hastalıklarında çocuklara ağızdan su tedavisi uygulamak. Çocukları daha güçlü kılmak için beslenme alışkanlıklarını geliştirmek.

Acil diyet

Eğer hızla birkaç kilo vermek istiyorsanız diyetisyen Şehnaz Şakir'in listesine göz atabilirsiniz. Sabah: Meyve Öğle: Yarım göğüs veya derisiz bir but veya bir orta boy balık veya dört beş kaşık sebze yemeği, bir iki kaşık yağsız yoğurt ile birlikte ve yeşil salata. İkindi: Ayran ve bir porsiyon meyva Akşam: Dört, beş kaşık etsiz sebze yemeği veya yeşil salata ve üç, dört kaşık mercimek, nohut, barbunya veya bir büyük boy patates veya bir kase çorba veya bir dilim ekmek. Gece: İki porsiyon meyve.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!