Organ bağışına tam destek

Güncelleme Tarihi:

Organ bağışına tam destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2009 09:49

TRT 1’in yeni dizisi “Bahar Dalları”, organ bağışı konusunu yeniden gündeme getirdi. Sanat dünyası da bu olumlu girişime katkıda bulunmak için harekete geçti.

Haberin Devamı

Oktay Kaynarca:Yakınları için zor bir karar            

“Bahar Dalları” dizisi, insan yaşamının en önemli konularından birine parmak basıyor; organ bağışına... ınsanın yaşamını kaybettiğinde yeni canlara can katması çok yüce bir duygu. Ben de organlarımı en kısa zamanda bağışlayacağım. ınsanın yakınlarıyla ilgili böyle bir karar vermesi, çok zor. Herkesin sağlıklıyken kendi iradesiyle organ bağışı yapması, yakınlarını bu tür zor bir karara imza atmaktan kurtaracaktır.

Evrim Akın: Artık konuşulmalı      

Çok acı, çok zor bir karar ama bununla ilgili önceden insanların karar vermiş olması ve bunun artık konuşulur hale gelmesi gerekir. Ben seve seve organ bağışı yaparım.
 
Burak Özçivit: Ben de bağışladım     

Organ bağışı ciddi bir konu. Herkesin organlarını bağışlayıp, organ bekleyen vatandaşların yaşama sarılmalarına yardımcı olmalarını isterim. Benim bir yakınımın başına böyle bir durum gelse, organlarını bağışlardım. Yakın ya da en çok sevdiğim kişinin başka bedende yeniden canlanması da çok ilginç bir olay. Ben organlarımı bağışladım.

Haberin Devamı

Arzu Balkan: 1992'de bağışladım    

Organlarımın hepsini 1992 senesinde bağışladım. Bu davranışın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ölen bir insan, bağışladığı organlarıyla birçok insanın hayatını kurtarıyor. Organ bağışı kötüye kullanılmazsa, çok fazla insanın can bulacağından eminim.

Türkan Şoray: Ertelemeyin

İnsanın acısı daha tazeyken, yakını için bu kararı vermek zorunda kalması çok daha acı. Bunun tercihi hayattayken yapılmalı. Ayrıca organ nakli beklerken hayatını kaybeden birçok insan var. Hafife alınıp ertelenecek bir konu değil bu.

Mehmet Akif Alakurt: Karaciğer nakli olsaydı dayım yaşıyor olabilirdi

Yakın zamanda dayımı karaciğer kanserinden kaybettim. Keşke karaciğer nakli olabilseydi. Organ bağışı ile birçok hayat kurtarılabilir. Organlarımı askerdeyken bağışladım.

Yasemin Hadivent: Düşünmem bile

Türkiye’de bildiğim kadarıyla organ bağışı  yok denecek kadar az. Bence bu kararı herkes hayattayken vermeli, başkasının üstüne bırakmamalı. Ben hiç düşünmeden bağışlarım.

Haberin Devamı

Erhan Petekkaya: Başa gelmeden önemini kavramak zor olabilir

Bu çok büyük bir davranış. Hayat kurtarmak çok önemli. ınsanların başlarına gelmeden böyle bir hareketin önemini kavraması zor olabilir. Bir yakınımın başına böyle bir şey gelse, organlarını bağışlardım.

Serhan Yavaş: Örnek davranış

Organ bağışlamak, toplumun büyük kesimine örnek olacak bir davranış. Böyle bir olay benim başıma gelse, ölen yakınımın organlarını bağışlardım. Ben kendi organlarımı bağışladım.

Özlem Karataş: Hayata veda ederken kahraman olabilmek

Benim ülkem, canını hiç düşünmeden veren askerlerin, çok değerli sanatçıların, kahramanların ülkesi... Bir annenin evladının ya da bir evladın annesinin hayatını kurtarmaktır organ bağışı. Hayata veda ederken, kahraman olabilmektir. şimdi hepimizin, o kahramanlar gibi olabilmek için bir şansı var. Ben organlarımı henüz bağışlamadım. Ama en kısa zamanda bağışlayacağım.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!