Onlar nasıl para harcıyor?

Güncelleme Tarihi:

Onlar nasıl para harcıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Amerikan Glamour Dergisi'nde oldukça ilgi çekici bir araştırma yayınlandı: Araştırmada, aldıkları ücretler, yaptıkları filmler kadar olay olan Hollywood ünlülerinin neye, ne kadar para harcadıkları anlatılıyor...

Hollywood'da isim yapmak hiç de kolay değil. Ancak filmlerde başrolde oynamaya başlayan oyuncularda milyonlarca dolar kazanıyorlar. Film başına 20 milyon dolar ücret alan sanatçıların sayısı hayli kabarık. Sanatçıların çoğu kazandıkları paranın bir bölümüyle yatırım yapmayı yeğliyor. Lokantalar, barlar, sinemalar işletiyorlar. Ve de genellikle birer film şirketi kurup servetlerine servet katmaya bakıyorlar.

Bu açıklamalara bakıp da Hollywood sanatçılarının gerçekten paranın değerini bildiklerini ve tutumlu olduklarını sanmayın. Bazıları kendilerini paranın uğrayıp gittiği birer istasyon gibi görüyorlar. Özellikle kadın sanatçılar, Hollywood'un büyük mağazalarından çıkmıyorlar. Birer alışveriş tutkunu olan sanatçılar, kazandıkları paranın büyük bir bölümünü mağazaların kasalarına bırakıyorlar.

Hollywood'un en kalabalık caddesi Robertson Bulvarı. Günün her saatinde burada sinema dünyasının ünlü kadınlarına ve erkeklerine rastlamak mümkün oluyor. Onlar ellerinde büyük alışveriş torbalarıyla mağazalara girip çıkarlar.

Bulvarın tam ortasında Ivy lokantası var. Sinemanın alışveriş tutkunları burada karınlarını doyururlar. Sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerini Ivy Lokantasında yiyenlerin başında Madonna geliyor. Tori Spelling, Jack Nicholson, Jennifer Lopez ve Puffy Daddy de bu lokantanın gedikli müşterileri arasında yer alıyor.

Sinema oyuncuları her zaman şık ve zarif olmak istiyorlar. Ancak bu isteklerini gerçekleştirebildiklerini söylemek güç. Çünkü Hollywood kadınlarının büyük bir çoğunluğu şık olmaya çalışırken rüküş olmakla suçlanıyorlar.

Hollywood'da giyimine en meraklı kadın Liz Hurley. Eski manken, yeni sinema oyuncusu özellikle deri giysilere çok meraklı. Bir deri pantolon için tam 1500 dolar harcamayı göze alıyor. ‘‘Cynthia Rowley’’ Butiği, Hollywood'un genç kadınlarının uğrak yeri. Meg Ryan, bir süre önce bu mağazadan tam 25 elbise birden satın almış. (Elbiselere kaç bin dolar ödediği bilinmiyor.) John Travolta'nın eşi Kelly Preston, Helen Hunt ve Jenny Garth de bu butiğin günlük müşterileri arasında yer alıyor.

Bu caddede ‘‘Ghost’’( Hayalet) adında bir butik de yer alıyor. Genç oyuncu Gillian Anderson'un bu mağazadan 7 bin dolarlık elbise satın aldığı duyulunca, mağazanın sahipleri köşeyi dönmeye başlamışlar. Demi Moore, Sandra Bullock, Cindy Crawford ve Elisabeth Shue bu mağazadan çıkmaz olmuşlar.

Hollywood ölçülerine göre alışveriş yapmayı herkes göze alamaz. Buradaki mağazaların yöneticilerinin verdikleri bilgiye göre, bir müşterinin mağazadan 10-15 yeni giysi ayakkabı ya da antika eşya ile çıkması normal sayılıyormuş.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!