Onlar kendine nasıl bakıyor

Güncelleme Tarihi:

Onlar kendine nasıl bakıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2005 01:00

Ünlü erkeklere sorduk: Kendinize ve özellikle cildinize nasıl bakıyorsunuz? Hepsi her şeyin başı temizlik diyor. Kimi manikür ve pedikürden, kimi masajdan, kimi ise saunaya girmekten vazgeçemiyor. Bazılarının alıştığı cilt bakım markaları var. Bazıları ise eşi ne alırsa onu kullanıyor.

En önemlisi saçlarım diyen de var, ellerim diyen de... İşte isimlerine sık sık rastladığımız 10 ünlü Türk erkeğinin cilt bakım formülleri.

LEVENT ÜZÜMCÜ / OYUNCU

Her şeyden önce temizlik

Bakım deyince önce temizlik geliyor aklıma. Her sabah güne duş alarak başlıyorum. Vücut temizliğinde Nivea’nın ürünlerini kullanıyorum. İş tempom yoğun olduğu için deo stick kullanmayı ihmal etmiyorum. Tıraş olurken Gilette’in ürünlerini tercih ediyorum. Tıraş sonrası yüzüme Nivea’nın kremlerinden sürüyorum. En son Nivea’nın Q10 isimli kremini denedim ve çok beğendim. Başka da pek bir şey yapmıyorum. Mesela pedikür ve manikür yaptırmıyorum. Solaryuma da girmiyorum. Bazen dizi çekimleri için bronzluk gerekebiliyor onu da makyajla hallediyoruz.

İSMAİL ACAR / RESSAM

Gözüme ne takılırsa onu alıyorum

Her gün en az bir kere duş almaya çalışıyorum. Özel bir duş jeli ya da sabun tercihim yok. Alışveriş yaparken o an gözüme ne takılırsa, ne rastgelirse onu alıyorum. En son mesela bir duş sonrası krem aldım. Yazın güneşte çıkan alın lekelerine iyi geliyormuş. Ama hangi marka hatırlamıyorum bile. Parfüm kullanmam, deodoran yetiyor. Tıraş olurken genelde Gilette’in ürünlerini kullanıyorum.

NİHAT ODABAŞI / FOTOĞRAFÇI

Manikür ve pedikür mutlaka

Cildimin çok hassas olması ve en ufak bir yorgunlukta, streste, düzensiz beslenmede kızarması, kabuk bağlaması yüzünden hiç bir güzellik ürünü ile aram hoş değil. Sabore denilen bir cilt hastalığı bu. O yüzden temizlik ve bakımla ilgili kullandığım ürünlerin neredeyse tamamını eczaneden alıyorum. Cildim için basis cream adlı bir krem kullanıyorum. Sabun, şampuan, duş jeli gibi temizlik ürünlerimin de hepsi, ph değeri düşük Sebamed ürünleri. Sakalı yarım kesen makinelerden kullanıyorum. Çünkü kirli sakallı olmayı seviyorum. Manikür ve pedikür mutlaka yaptırıyorum. Çok düzensiz bir hayat yaşadığım için ablamın güzellik salonu olmasına rağmen ona bile gidemiyorum. Bir keresinde orada oksijen maskesi takmıştım, iyi gelmişti. Bu arada 4-5 aydır bir diyetisyene gidip doğru yemek yemeyi öğrenmeye çalışıyorum.

BORA KOZANOĞLU / MİLLİ SÖRFÇÜ

Karma bir cildim var

Yazın günde 3-4 kere antrenman, kışın da ağırlık çalışmaları yaptığımdan günde minimum 3-4 kere duş alıyorum. Saçlarım için şampuanın yanı sıra saç kremi de kullanıyorum. Yazın sürekli denizde olduğum için iki günde bir saç toniği kullanırım. Duş alırken Fa’nın okyanus kokulu duş jelini tercih ediyorum. Deo stick’te de tercihim Fa. Parfümde ise Axe Africa’nın kokusunu çok seviyorum. 2-3 günde bir nemlendiricilerle ellerimi, yüzümü ve vücudumu rahatlatmaya çalışıyorum. Genelde nemlendirici alışverişimi babam yapar. Yazın 5-6 saat denizde olduğum için günde en az 3 kere vücuduma 40-45 koruma faktörlü güneş kremi sürüyorum. İki günde bir saunaya giderim. Masaj benim için önemli. Tıraş olurken içinde sabunu hazır olan makinelerden kullanıyorum. Traş sonrası after shave ve yumuşatıcı krem mutlaka sürerim.

BURHAN ÖÇAL / MÜZİSYEN

Kışın Chanel, yazın Gucci

Benim için işimden dolayı en önemli uzvum ellerim. En büyük özeni onlara gösteriyorum. Her gün mutlaka duş alıyorum. Defne ve zeytin yaprakları özlü doğal sabunlar kullanıyorum. Saçımı ısırgan otlu şampuanla yıkıyorum. Yağlı bir cildim var. Onu dengelemek için cerrahların ellerini strelize etmek için kullandıkları Medler sabunu ile yüzümü ve ellerimi yıkamak iyi bir çözüm oluyor. Ellerimi çok sık yıkadığımı söylemem lazım. Çünkü benim işim ellerimle olduğu için parmak aralarımın kuruyup sertleşmemesi lazım. Eğer kurursa bu benim enstrümanı çalarken süratimi düşürür. Gece yatarken çatlamasınlar diye Nivea krem sürüyorum. Parfüm olarak tercihim kışın Chanel, yazın Gucci. Tıraş esnasında köpük kullanırım.

EROL EVGİN / MİMAR-MÜZİSYEN

Duştan sonra Bephanten

Her sabah duş alarak başlarım güne. Akşam vakti de eğer yorgunsam, bir yere çıkacaksam bir duş daha alırım. Banyoda eşimin seçtiği sabunları kullanıyorum. Duştan sonra ellerime, yüzüme, vücuduma Bephanten krem sürüyorum. Cildim yağlıdır ama başka bir şey yapmıyorum bu konuda. Son birkaç yıldır güneşe çıkarken koruma faktörlü kremler sürüyorum. Güneşten sonra da after sun nemlendiriciler kullanıyorum. After shave ve parfüm olarak tercihim yıllardır Davidoff Coolwater. Bu konuda muhafazakar bir adamım. Pedikür, manikür yaptırmıyorum. Haftada iki kere Polonezköy’deki evimin saunasına giriyorum. Ayda iki üç kere de masaj yaptırmayı ihmal etmem.

EREN YORULMAZER / MİMAR

Saçlarım çok önemli

Doğru ve sağlıklı beslenmemin cilde de, vücuda da iyi geldiğini biliyorum. Sabahları aç karnına bir elmayı püre yapıp yerim. Duş almak gibi günlük temizliklerimi aksatmadan yaparım. Eğer kreme çok ihtiyacım olursa MS’in ürünlerini kullanıyorum. Benim için asıl saçım çok önemli. Uzun ve kuru saçlarım var. Sebastian’ın Molding Mat kremini badem yağı ile karıştırıp düzenli olarak saçıma sürüyorum. Kepek problemim olduğu için Neutragena’nın şampuanını kullanıyorum. Duş jelinde tercihim genelde EAU Sauvage. 15 günde bir berbere gidip sakallarımı düzelttiriyorum. Düzenli pedikür ve manikür yaptırmayı ihmal etmiyorum. Deo stick mutlaka kullanırım.

EMRE ERGANİ / İŞLETMECİ

İlk tercihim İssey Miyake

Günde iki kere duş alıyorum. Duş jeli, şampuan, parfüm ve kremde tercihim ilk çıktığından beri İssey Miyake. Bu konularda tutucu bir adamımdır. Saçlarım içinse Tony Guy ürünleri kullanıyorum. Saçıma her gün düzenli olarak Sebastian’ın saç toniği ve diğer saç ürünleri ile bakım yapıyorum. Cildim yağlı olduğu için krem kullanmaya ihtiyacım yok. Cildime yaptığım tek şey doğal sabunla yıkamak. Dove, sabunda marka olarak tercihim. Bunun dışında her hafta mutlaka manikür ve pedikür yaptırırım. Beslenmeme de dikkat etmeye çalışıyorum.

İLHAN ŞEŞEN / MÜZİSYEN

Nemlendirici kullanmaya çalışıyorum

Neredeyse her gün muntazam olarak 5 km yürümeye çalışıyorum. Hayatım düzensiz olduğu için çok dengeli beslenemiyorum. Çok sık duş alırım. Hele evdeysem sabah, öğle ve akşam en az üç kere duş alıyorum. Yıkanırken Dove ürünlerini tercih ediyorum. Saçlarımı Dax şampuanı ile yıkıyorum. Çok az briyantin kullanırım. Onun dışında saçımla ilgili başka bir şey yapmıyorum. Saçlarımı ve sakallarımı kendim keserim. Tıraş olmayı genelde sevmem. Arada bir tıraş olmayı özlediğim için oluyorum. Parfüm kullanmam. Eğer bir arkadaşım hediye ettiyse, ya da biri getirirse bana, o zaman kullanıyorum. Yüzüme, ellerime ve vücuduma nemlendiriciler sürmeye çalışıyorum. Bu konuda da genelde arkadaşlarımın ya da makyözümün tavsiyelerini dinliyorum. Belli bir standardı tutturan markaların hepsini gönül rahatlığı ile kullanabilirim. Bir süredir Bephanten’in mavi olanını sürüyorum cildime. Aslında o yaralar için kullanılan bir merhem ama cilde de çok iyi geliyor. Pedikür ve manikür yaptırmadım hiç. Bir yerde bir fırsatını bulursam, ya da denk gelirse masaj falan yaptırıyorum.

MİRGÜN CABAS/ TELEVİZYONCU

Göz altı kremi ve nemlendirici

Yapabildiğim her sıklıkta duş alıyorum. Duş jeli kullanırım ama bir marka takıntım yok. Saçımın bakımı için özel bir şey yapmam ama şekillendirmek için Uzella’nın dax türü bir ürününü kullanıyorum. Bazen saçımda kepek oluyor. O zaman kepek önleyici şampuanlar alıyorum. Tıraş olurken Gilette Mach 3 tercih ediyorum. Sonrasında Nivea Balsam ile birlikte nemlendirici kullanıyorum. Canlı yayınlarda makyaj yaptırmak zorunda olduğum için her gece yayın sonrası makyaj temizleyicisi ile yüzümü temizler, göz altlarıma ve yüzüme ayrı ayrı nemlendirici sürerim. Arada bir de fırsat bulunca, cildimde bir sorun olduğunu hissedersem cilt bakımı yaptırıyorum. Karma bir cilt yapım var. Kilomu kontrol altında tutmak için haftada dört kere kung fu yapıyorum. Bir de Egeli olduğum için sebze ağılırlıklı beslenirim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!