Önce tarifleri topladılar sonra restoranı açtılar

Güncelleme Tarihi:

Önce tarifleri topladılar sonra restoranı açtılar
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 14, 2004 00:00

Yıllarca gittikleri her mekanda beÄŸendikleri yemeklerin, pasta ve böreklerin tariflerini toplayan iki çocukluk arkadaşı, sonunda kendi kafelerini açtı. Ä°ki arkadaÅŸ ÅŸimdilerde kendi tariflerini isteyen tüm müşterilere veriyor.Aynı mahallede doÄŸan, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteyi aynı okullarda okuyan Nazan AkdevelioÄŸlu ve Elvan DemircioÄŸlu, çocukken hep aynı düşü konuÅŸup durdular. Kendilerine ait, kendi ağız tadlarına hitap eden bir kafe-restorandı hayallerini süsleyen. Bu hayalleri onları öyle sarmıştı ki, baÅŸka baÅŸka meslek dallarına girmelerine raÄŸmen, yıllarca birlikte gittikleri her mekandan tatlı, pasta, yemek tarifi topladılar. Ve yıllar sonra nihayet, BaÄŸdat Caddesi ÅžaÅŸkınbakkal PaÅŸabahçe altında hayallerini gerçeÄŸe dönüştürdüler. ‘Grappa’ adlı kafe-restoran, iki arkadaşın kendi hazırladıkları leziz yemekleri, pasta ve kekleriyle kısa zamanda kendi müdavimlerini yarattı. Kafe restorana adını veren ‘asma yaprağı’, ‘Grappa’ ise restoranın her yerinde. Tabakları, peçeteleri, masaları, barı ve tavanı, seramik asma yaprakları süslüyor. Nazan AkdevelioÄŸlu ve Elvan DemircioÄŸlu, arkadaÅŸlıklarını ve kafelerinin öyküsünü şöyle anlattılar: ‘Moda’da birlikte büyüdük. Bahariye Ä°lkokulu’nda ve St. Benoit Lisesi’nde hep birlikteydik. Marmara Ãœniversitesi Ä°ÅŸletme Bölümü’ne yine birlikte gittik. Kafelerde, restoranlarda sevdiÄŸimiz yemeklerin tariflerini topladığımız ve adını bile koyduÄŸumuz kafe-restoran projemiz hep bu yıllarda ÅŸekillendi. Yine de iÅŸ yaÅŸamında ilk olarak tekstil ve bilgisayar teknolojisi gibi farklı dallarda çalıştık. Grappa’da, mutfak bilgimizi konuklarımızla paylaşıyoruz. Yaptıklarımız beÄŸenilince biz de mutlu oluyoruz. Ama herkes bilmeli ki önce bilgi ÅŸart. Sonra da uyguladığınız her tarife ruh katmak gerek.’ Restoranda ilginç yemekler de var. BeÅŸamel sos ve özel hamurla yapılan ‘Sebzeli Kiş’, cevizden püresi olan domates soslu ‘köfte bohçası’, tutti- frutti, damla çikolata ile yapılan ve dondurma ile sunulan ‘grappa pastas’ ile Osmanlı limonatası, tarifleri en çok istenen tadlar olarak başı çekiyor. Kim demiÅŸ seksi diye!Yeliz YeÅŸilmen, ilk albümü ‘Tat Beni’nin tanıtımını geçtiÄŸimiz günlerde KuruçeÅŸme’deki A Plus’ta yaptı. 1’i ÅŸiir olmak üzere 10 eserden oluÅŸan albümün tanıtımına Beyhan Batur imzalı bir kıyafetle katılan ve çok heyecanlı olduÄŸu gözlenen YeÅŸilmen, kendisiyle ilgili yapılan ‘seksi ÅŸarkıcı, seksi oyuncu’ tanımlamalarına da katılmadığını söyledi. Kendisini seksi bulmadığını belirten Yeliz YeÅŸilmen, ‘Ben kendimi seksi bulmuyorum, sadece oyunculuktan ve canlandırdığım rollerden kalan bir seksilik var. Albümüm çok satacak iddiasında deÄŸilim. Sesimin iyi olduÄŸunu düşünüyorum ve müzikte kariyer yapmak istiyorum’ dedi.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!