Önce cesaret

Güncelleme Tarihi:

Önce cesaret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yeni sezon için çok sayıda deniz kıyafetiyle karşı karşıyayız. Her zevke uygun bikiniler, mayolar, pareolar, plaj giysileri yazı bekliyor. Dünya modasında çok beğenilen Türkiye mayoları yine dosta, düşmana parmak ısırtacak nitelikte.

Yazın en keyifli taraflarından biri de mayo alışverişine çıkılması. Türkiye'deki mayo firmalarının ürünleri çok şık, kaliteli ve dünyayla yarışır nitelikte. Bir de ithal edilenler var. Seçenekler fazla, plaj bütçesi sınırlı. Hiç üşenmeyin, gezin, gözünüzün okşanması, hayalinizdeki kıyafeti bulmak için dolaşın. Çünkü her zevke uygun bikini, mayo, pareo, etek, şort ve plajda lazım olacak aksesuvarlar mevcut. Hatta onlarla yaz partilerine bile gidelibilir.

Meyve ve çiçek desenlerini sıkça göreceksiniz. Güller, papatyalar sizi heyecanlandıracak. Turuncu, sarı, yeşil, mavi, kırmızı, pembe, siyah... Renk listesi uzayıp, gidiyor. O kadar fazla ki... Puanlı, ekoseli, küçük çiçekli, büyük çiçekli, geometrik desenli, batik, yılan, leopar dokuda, parlak, fosforlu... Ne yazık ki, bu listede uzayıp, gidiyor. Karar vermek güç!

Eğer mayonuzu çok sevdiyseniz ve eskimesin istiyorsanız, onu soğuk suyla ve beyaz sabunla yıkayın. Deterjan ve kimyasal madde kesinlikle kullanmayın. Güneş yağı ve sütleri, mayoların lastiklerini eritiyor. Mayoyla fazla temas etmemesine gayret edin ve her kullanımdan sonra yıkayın. Mayonuzu güneşte değil, gölgede kurutun. Eğer floresan renklerde mayo satın aldıysanız, renklerinin solabileceğini göz ardı etmeyin çünkü güneş ışığına çok duyarlılar. Havuz suyu mayonuzu daha çabuk yıpratır, havuzdan çıktıktan sonra mayonuzu mutlaka durulayın. Eğer mayonuzu ıslakken naylon torbaya koymak zorunda kaldıysanız, çok bekletmeyin, çünkü mayonuz eriyebilir!

Bikinilere giremiyor!

Dünyanın ünlü modellerinden Elizabeth Hurley de muhtemelen her sigara tiryakisi gibi hızlı yemek yiyordu. Çünkü sigara içenlerin diğer insanlardan daha hızlı yemek yedikleri belirlenmiş. Sofradan çabuk kalkıp, sigara yakmak istiyorlar. Sigarayı bıraktıklarında bu alışkanlıklarından vazgeçemedikleri için ve sigara da içemediklerinden tatlı yemeye başlıyorlar. Böylece aldıkları kalori miktarı artıyor. Yiyecekleri küçük parçalara ayırmak, her lokmadan sonra çatalı bırakmak, yemek yerken sık sık soğuk su yudumlamak, yemeği bitirir bitirmez sofradan kalkmak, meyveyi veya sade bir bisküviyi tercih etmek, yemeği tamamlamar tamamlamaz dişleri fırçalamak en basit çarelerden.

Sigarayı bırakan insanlar, sürekli ağızlarında bir şey bulundurmak isterler ve genellikle bu, şeker olur. Yanınızda sürekli şekersiz sakız ve yapay tatlandırılmış nane şekeri bulundurun. El oyalayıcı ama yemekle ilgisi olmayan uğraşlar edinin. marangozluk gibi. Evde olduğunuz zamanlarda yiyebilmek için çaba harcamanız gereken yiyecekleri seçin. Örneğin soyulması gereken meyveleri tercih edin.

KIŞKIRTMALARINA İZİN VERMEYİN

Hayattaki en zor şeylerden biri, dışarıdaki yemek davetlerinde dikkatli olabilmek. Eğer sigarayı yeni bıraktıysanız, sizi kışkırtabilecek durumlardan kaçının. Kahve molası vermek yerine, yürüyüşe çıkın. Kahve molasında size sigarayı hatırlatacak ve kalori verecek olan içecekler yerine meyve sularını deneyin. Alkol almamaya özen gösterin. İçkili toplantılarda su için. Sigarayı bıraktığınızda daha fazla alkol içip, kilo alırsınız.

Sigarayı bıraktıktan sonra sürekli dolabınızda soyulmuş ve yemeğe hazır çiğ sebzeler bulundurun. Atıştırmak istediğinizde onları tüketin. Kereviz sapı, havuç, taze mantar, domates, brokoli, salatalık yiyebilirsiniz. Öğününüzü sürekli erteleyin. Beşer dakika geciktirin. Öğünler arasındaki süreyi olabildiğince uzatın. Bir tabaktan fazla yemeyin. Bu miktarı iki tabağa ayırabilirsiniz.

Sinema yıldızı, model, film yapımcısı Elizabeth Hurley, bu yılın favorisi olan bikinileri tanıttı. Ancak poz verirken hayli zorlandı. Çünkü sigarayı bıraktığı için kilo almış. Bikiniden de vazgeçmek istemiyor, form tutmanın yollarını arıyor. Sigarayı bırakırken kilo almak,

çok sayıda insanın şikayeti. Üstelik çaresi yok değil. Hurley'in durumuna düşmemeniz için size minik bir rehber.

Dekolteler kapanıyor

Yaz koleksiyonunda Fine Line, dekolteleri kapatıyormuş. Özellikle bikini altları, iki ile üç santim kadar kalınlaşmış. Karnını, göbeğini gizlemek isteyenler için çok uygun. Ama üçgen bikinileri görünce işin rengi değişiyor çünkü kalçaları sadece ipler sarıyor.

Pareosuz olmaz

Mayo ve bikiniyi pareoyla sevenlerdenseniz, Fine Line'ın bu yılki kreasyonundan memnun kalacaksınız. Çünkü desenler aynı, renk tonları aynı. Şık takımlar yapılabiliyor. Partiye gider gibi güneşlenmeye koşabilirsiniz.

Vahşi kadınlara

Bu sene farklı bir tasarımla denize girmek isteyenlere Kom'dan iddialı bir model. Plajda bu mayonun albenisine kapılmayacak bir erkek kalacak mı acaba?






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!