Ölenle ölünmez

Güncelleme Tarihi:

Ölenle ölünmez
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 01:08

Her yıl bol miktarda ana karakterini öldüren Game Of Thrones, dördüncü sezonuyla geri döndü. CNBC-e Dergi’den Bade Baysal, dizinin karakterleri hâlâ yaşayan oyuncularıyla Londra’da buluştu. İşte Baysal’ın röportajından satır başları

Haberin Devamı

Kral da kimmiş?

Game of Thrones’un yeni sezon tanıtımı için Londra’da düzenlenen basın toplantısında Sibel Kekilli’yle buluştuğumuzda, hemen sıcakkanlılığıyla ortamı yumuşatıp sohbeti başlatıyor: “Sonunda Shae kraliçe olacak!”
Sibel Kekilli dizide rol almadan önce birinci sezonu izlememiş. “Setteydik, Joffrey’yi gördüm ve ‘Bu adam kim böyle? Sansa’ya çok kötü davranıyor’ dedim. Herkes bana dönüp ‘Kral’ dediğinde çok utanmıştım, sonra izledim ve bağımlısı oldum.”
Kekilli röportajın başında, arkadaşlarının ilerleyen bölümlerde ne olacağını öğrenmek için kendisine para bile teklif ettiğini ama ağzından hiçbir şey kaçırmadığını söylemişti. Yine de bize karakteriyle ilgili söyleyebileceği bir şeyler olmalıydı. “Shae karakteri değişti. İlk başta güvenilmezdi, bir hayat kadınıydı, Tyrion’a ‘Seninle gelirsem elime ne geçecek?’ diyordu. Sonrasında ne kadar sadık olduğunu gördük. İkinci sezonun sonunda bile Tyrion, ‘Artık sana sunacak hiçbir şeyim kalmadı, ama buradayım’ dediğinde, o da ‘Ben seninim, sen de benim. Ve ben de burada kalacağım’ dedi.
Game of Thrones’ta ne olacağı belli olmuyor. “Bu dizide ‘asla’ diye bir şey yok. İlk sezondan itibaren beni öldürmelerinden korktuğum için ne zaman R. R. Martin benim baş belası olduğumu düşünse, ona dönüp ‘Lütfen beni öldürme’ diyorum. O da ‘Sibel’i öldüreceğim’ diye not düşüyor.”
Kendisine ‘Türkiye’den teklif gelse oynamayı düşünür mü’ diye sorduğumda, Eve Dönüş’ten sonra Türkiye’den başka teklifler de aldığını ama doğru projenin karşısına çıkmadığını, yeni projelere açık olduğunu belirtiyor. Kendisine Eve Dönüş ile Altın Portakal kazandığını hatırlatınca, esprili bir şekilde yanındaki HBO görevlisine dönüp, söylediklerimi not edip ne kadar başarılı bir aktris olduğunu HBO’ya rapor etmesi gerektiğini söylüyor.

Haberin Devamı

NIKOLAJ COSTER-WALDAU

Değişim ve uyum

Tanıtımlarda Jaime’nin imajının değiştiğini görüyoruz.
- Jaime bir sezon boyunca uzun saçlı ve sakallıydı. Temizlenmesi, kendine gelmesi gerekiyordu. Bazı değişimler olacak, buna uyum sağlamalı.
Sosyal medyada sizi Beyaz Atlı Prens’e benzetiyorlardı.
- Saçımı kestirmem o nedenle de iyi oldu.
Yeni sezonda karakterinizi neler bekliyor?
- Brienne’i de beraberimde King’s Landing’e getirdim. Halletmeleri gereken bir iş var. Brienne bu konuda ısrarcı. Diğer yandan Jaime ailesiyle ilgilenmeli. ‘Kral’ın Eli’ oldu. Kral Joffrey hala ailenin merkezinde ve Sur’un diğer tarafındaki olaylar da var. Yabanıllar yaklaştılar. Heyecanlı bir sezon olacağı garanti.

Haberin Devamı

MAISIE WILLIAMS

Yeni bir Arya

Arya’nın işi hep zor. Önce gözünün önünde babasının kellesini uçurdular. Sonra da annesiyle ağabeyi öldürüldü. “Yeter artık” dediğiniz oluyor mu hiç?
- Tüm bu olanlar sonucunda üçüncü sezonun 10’uncu bölümünde Arya’nın değiştiğini görebiliyorsunuz. Geleceğini kontrol etmeye çalışmaktan vazgeçti. Yaşamdan ümidini kesmedi, ama ne olacağını tahmin etmeyi bıraktı. Seçmelerdeki Arya’dan tamamen farklı bir Arya’yı oynuyorum. İlk sezonun başında Sansa’ya takılan neşeli bir kızdı. Tüm bunlar elinden alındı. Bu sezon yönetmenler daha yüksek sesle bağırmamı, daha sert konuşmamı istediler hep.

SEZONUN ÖNE ÇIKANLARI

Oberyn Martell
Oyuncu: Pedro Pascal
Özelliği: Alaycı bir üslup, kıvrak zeka ve yeterli savaş donanımı.
Amacı: Kızkardeşi Elia Martell’in ölümünün intikamını almak.

Haberin Devamı

Sansa Stark
Oyuncu: Sophie Turner
Özelliği: Zarafet başta olmak üzere bir leydinin sahip olması gereken her şey.
Amacı: Tyrion Lannister’la zorla evlendirildi. Bulunduğu durumdan kurtulmak en önemli amacı olsa gerek.

Arya Stark
Oyuncu: Maisie Williams
Özelliği: Stark’ların küçük kızı. Dövüşe meraklı. Leydi gibi yetiştirilmeyi istemeyen, maceraya atılmayı seven cesur bir kız.
Amacı: Onu en son Kral’ın eski koruması Sandor Clegane ile bırakmıştık. Abisine doğru yola çıkmış ve onun öldürülüşüne şahit olmuştu. Kalabalık bir öldürmek istedikleri listesi var. Yeni sezonda suikast konusunda daha çok deneyim kazanmanın peşinde olacak.

Daenerys Targaryen
Oyuncu: Emilia Clark
Özelliği: Baretheon’lardan önce tahta hükmeden Targaryen’ların son altın çocuğu veejderhaların annesi.
Amacı: Dünyayı ele geçirmek. Yetişkin ejderhalara sahip tek karakter olduğu göz önüne alınırsa gerçekçi hedefleri var.

Haberin Devamı

Cersei Lannister
Oyuncu: Lena Headey
Özelliği: Yedi Krallık’ın kraliçesidir. Hırslı ve narsist.
Amacı: Gaddarlığı elden bırakmamak ve ne pahasına olursa olsun iktidarını korumak.

Tyrion Lannister
Oyuncu: Peter Dinklage
Özelliği: Bütün dizideki en zeki ve en kısa karakter.
Amacı: Daha önce Kral’ın Eli olarak şehri kurtarmıştı. Ancak babası zaferini elinden aldı. Bu sezon o hesabı kapatmaya çalışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!