Oğul Cohen geliyor

Güncelleme Tarihi:

Oğul Cohen geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 20:51

Efsane şarkıcı Leonard Cohen’i iyi tanıyoruz. Ama oğlu Adam Cohen’i bu akşam ilk kez canlı dinleyeceğiz. Duygulu bir adam olduğu fotoğraflarından bile belli. Sakin, dingin ve huzurlu bir sesi var. Şiirler yazıyor, akustik gitarıyla onları besteliyor

Haberin Devamı

- Sizi İstanbul’da ilk kez karşılıyoruz. Çoğumuz, haliyle babanızı daha iyi tanıyor. Müzikal yolculuğunuzu başlatan şey neydi?
- Küçüklüğümden beri müzik yapıyorum. Müzikten ve bu hayat tarzından çok küçük yaşta etkilendim. ‘Like A Man’ dördüncü albümüm fakat pek çok yönden sanki ilk albümümmüş gibi geliyor.

- Leonard Cohen’le aynı evde yaşamak sanat dolu ve şiirsel olmalı...
- Aynı evde yaşamak bana şarkılar, eksantrik karakterler ve şiir ekseninde pek çok güzel anı bıraktı. Ve en önemlisi, evimizin ruhunu yansıtan şey, sanatçı olabilmek için gerekli, liberal atmosfere sahip olmasıydı.

- Biz Leonard Cohen’i bir sanatçı olarak biliyoruz. Fakat nasıl bir baba olduğunu merak ediyoruz.
- Kısa bir cevapta anlatamayacağım kadar çok şey öğrendim ondan. Ama öne çıkan özellikler; zarafet, espri ve dil yeteneğiydi. Açıkçası bu kadar karizmatik bir karakterle aynı evde bulunmak ve hatta onun genetik kodunu taşımak çok büyük şans. Adanmışlık, kendin olma ve tevazu da babamın en çok öğretmeye çalıştığı şeylerdi.

Haberin Devamı

- Hiç, babanızın ismini omzunuzdaki bir yük olarak gördünüz mü?
- Onun oğlu olduğum için hep ayrıcalıklı hissettim. Açıkçası bu konudaki tek yük, her zaman bu gibi sorularla karşılaşmam. Medya olaya böyle yaklaşmasa, ben de babamın ‘olmayan’ gölgesiyle karşılaşmayacağım. Günlük hayatım macera, sanat, seyahat, şiir, müzik yemek, aile ve kadınlar gibi güzelliklerle kutsanmış.

- Peki sizi sanat ve müzik dünyasına çeken neydi?
- Hepimiz gibi iç sesimi dinledim. Sanatsa bu iç sesin dışa vurumu. Muhteşem bir atmosferin içine doğdum doğru. Yalnız keşke, elime geçen avantajları daha cesur kullansaydım. Çok vakit kaybettim fakat zaman artık benden yana ve buna şükrediyorum.

- Müzik hayatınızdaki en büyük hatanız sizce nedir?
- İçinden geldiğim geleneğin gerektirdiği gibi cesurca kararlar verememiş olmam. Çünkü seks, uyuşturucu ve rock’n roll hayatının peşindeydim.

BABAM BİZİ TERK ETMEMİŞTİ

- Albümlerini ilk dinlerken babanızın tepkisi ne oldu?
-  Şu aralar her zamankinden daha çok destekliyor. Yaşadığım yerin bir şarkı kulesinin en tepesi olduğunu biliyor. En önemlisi bu işten çok büyük zevk aldığımı bildiği için hep yanımda duruyor.

Haberin Devamı

- Youtube’da babanıza ait ‘Take This Waltz’ şarkısını yorumladığınız bir video var. En favori Cohen şarkınız hangisi?
- Çok zor soru. Cevap veremeyeceğim kadar çok şarkısına hayranım.

- Cohen’in bir dönem, kendini bulup ruhunu arındırmak için evden uzaklaştığını biliyoruz. Bu sizi terk ettiği anlamına mı geliyor?
- Bunu böyle ifade etmezdim. Babam ruhun gücüne inanır ve spiritüel hayata değer verir. Bu hayatı disipline etmek için de araştırmak, öğrenmek ve yaşamak gerekir.

Adam Cohen, bu akşam 22.30’da İstanbul Live’da bir konser verecek. 39.50 liralık biletler Biletix.com’da.

Türkiye Yunanistan’ın büyük abisi

Babam, konser için İstanbul’a geldiğinde onunlaydım. Güzellik, kibarlık ve o çok meşhur misafirperverliğinizle dolu büyülü bir gece geçirmiştim. Aslında biz Cohen’ler Yunanistan’ı çok severiz. Türkiye’ye daha önce ne gelmiştik ne de ilgilenmiştik. Fakat Yunanistan’ın büyük abisi olduğunun da farkındayım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!