Ödülle güven tazeliyorum

Güncelleme Tarihi:

Ödülle güven tazeliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet okurlarının oylarıyla belirlenen ‘‘Altın Kelebek - TV Yıldızları’’ ödül töreninde Mehmet Aslantuğ üçüncü kez ‘‘En İyi Erkek Oyuncu’’ ödülünü kazandı. İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme eğitimi gördüğü yıllarda deneysel sahnelerde work-shop çalışmalarıyla başladığı sanat yaşantısını eğitime tercih eden sanatçı, 1986 yılında geçtiği sinemada rol aldığı 14 filmde birçok başarıya imza attı.

Son dört yıldır televizyon dizilerinden uzak olan Aslantuğ, ‘‘Sıcak Saatler’’ adlı diziyle televizyona yeniden dönüş yaparken şu günlerde adından en çok söz ettiren sanatçıların başında geliyor. Aldığı her ödül sonrası kendini daha fazla işine veren sanatçı, ödüller için ‘‘İnsanın özgüvenini tazeliyor. Her ödül alışta durum ağırlaşıyor. İnsana biraz mahçubiyet hissi veriyor.

Bu, daha çok sorumluluğu içine alan bir his. Hürriyet Gazetesi'nden aldığım ödüller, özellikle bir özgüven tazelerken, büyük moral veriyor. Hiçbir zaman ‘İyiyim, hasım. Bu da teslim ediliyor’ anlayışına kendimi kaptırmadım’’ derken son yıllarda televizyona iş yapmamasını da bu sorumluluklarının bilincine bağlıyor. ‘‘Uzun zamandan sonra televizyona bir iş yaptım. Çok teklifler gelmesine rağmen hikâyelerin yaratılış aşamasında yoksam artık kabul etmiyorum. Yani işin senaryosundan, yapımına, rejisine kadar baştan sona işin içinde değilsem heyecanım diri olmuyor. Oyunculuğum son altı yılda hikâye hazırlığı, uygulama ve reji üçgeninde geziniyor. Artık iyi öneriler geldiğinde heyecanlanan biri olmaktan uzaktayım. Bunun yerine hikâyelerin ve edebiyatın içinden uygun hikâyeleri arayıp onların peşine düşmeyi tercih ediyorum. Ya da daha özgün çalışmaların heyecanına birlikte hareket ettiğim ekiple onların içinden uygun şeyleri yakalayıp uygulamak bana daha yaratıcı geliyor. Sadece oyunculuktaki performans iyidir veya ortadır diye bir düşünce içinde değilim. Açıkçası biraz da bu yüzden uzaklaştım oyunculuktan’’ diyor.

Oynadığı filmler

‘‘Gündoğmadan’’, ‘‘Ateş Böceği’’, ‘‘Belene Kampı’’, ‘‘İz Peşinde’’, ‘‘Ağaların Düğünü’’, ‘‘Vurguna İnmek’’, ‘‘Kopuk Dünyalar’’, ‘‘Karayar Köprüsü’’, ‘‘Kapıları Açmak’’, ‘‘Yalancı’’, ‘‘Yengeç Sepeti’’, ‘‘Gerilla’’,

‘‘Bir Kadının Anatomisi’’ ‘‘Akrebin Yolculuğu’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!