O’na sevginizi çiçekle anlatın

Güncelleme Tarihi:

O’na sevginizi çiçekle anlatın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sevgililer Günü'nün vazgeçilmez hediyesi, duyguları en güzel şekilde dile getirmeye yeter de artar

BİR Alman atasözü şöyle diyor; ‘‘Çiçekler güneşle, insanlar sevgiyle büyür. İnsana sevgiyi anlatmanın en kolay yolu ise yine çiçektir.’’ 14 Şubat gibi özel günlerin vazgeçilmez armağanlarından çiçeklerin her biri ayrı anlam taşır. Çiçekler estetik görünümlerinin yanı sıra taşıdıkları gurur, aşk, sevgi, huzur, kıskançlık, isyan, sadakat gibi mesajlarla da duyguları anlatmanın en kolay yollarından biridir.

ÇOK ÖZEL GÜN

14 Şubat Dünya Sevgililer Günü. Çok özel bir gün. Rahip Valentine'nin askerlere evlilik yasaklanmış olmasına rağmen iki sevgilinin nikahını kıydığı ve öldürüldüğü gün... Hemen bir çiçekçiye gidin ve sevgilinize düşüncelerinizi anlatan bir çiçek alın. Tercihiniz, güveni simgeleyen deniz mavisi lilyum olabilir. Ya da bir başkası. Ama bugün sevgilinize düşüncelerinizi en iyi çiçekle anlatabilirsiniz.

TÜM dünyada çiçekler uluslararası boyut kazanmış olmasına rağmen, her ülkede anlamları aynıdır. Bu dile göre pembe-şefkat, beyaz-sağlık ve temizlik, yeşil-ümit, sarı-sevinç, kırmızı-aşk, siyah-üzüntü, gri ise melenkolinin sembolü olarak kabul edilir. Uluslararası çiçek dilinde, çiçeklerin adları değil, sadece ve sadece renkleri sembol kabul edilir. Bunun yanında, çiçeklerin bir de aşk dili ve bu dildeki anlamları vardır.

Nasıl doğdu?

ROMA döneminde İmparator Claudius, askerlerin evlenmelerini yasakladı. İnsanların birlikteliklerine ahlaki zemin hazırlamaya çalışan Rahip Valentine, buna karşı çıkar ve kendisine başvuran sevgilileri gizlice evlendirmeye başlar. Bunu öğrenen İmparator Claudius, rahibi önce zindana attırır, ardından da öldürtür. Uzun bir süre sonra Vatikan, Valentine'e Aziz (Saint) payesi verir. Böylelikle de, yüzyıllardır kutlanan 15 Şubat birleşme günü, St. Valentine'nin öldürüldüğü gün 14 Şubat olarak değiştirilir.

Çiçeklerin Dili

Beyaz gül: Masumluk

Kırmızı gül: Aşk

Pembe gül: Gönlüm sende

Sarı gül: Sıcak sevgi

Beyaz karanfil: Temizlik ve saflık

Kırmızı karanfil: Sevgi

Pembe karanfil: İçtenlik

Sarı karanfil: Hüzün

Anemon: Gençlik

Beyaz glaynör: Dostluk

Kırmızı glaynör: Zerafet

Sarı glaynör: Kıskançlık

Mor glaynör: İnanç

Orkide: Gurur

Ağlayan gelin: İsyan

Nilüfer: Gelecek, yenileme

Beyaz lale: Sağlık, temizlik

Kırmızı lale: Seni seviyorum

Pembe lale: Anlayış

Sarı lale: Gerginlik

Menekşe: Alçak gönüllü

İris: Hatıra

Kamelya: Mağrur

Lilyum: Güven

Gerbera: İyimser

Frezya: Suzsuzluk

Beyaz krizantem: Sadakat

Kırmızı krizantem: Sessiz istek

Mor krizantem: Burukluk

Mersedes gülü: Melankoli

Altın kadeh: Umut

Fulya: Unutma

Kırmızı gül

Aşkı ifade eden kırmızı gül, Sevgililer Günü'nün en gözde hediyesidir. Sevgilinize aşkı ifade etmek için, ona her zaman bu çiçeği alın.

Beyaz gül

Masumiyetin sembolü olarak kabul edilen beyaz gül, en fazla rağbet gören çiçeklerden.

Lilyum

Güveni anlatan tek çiçek olarak bilinir. Deniz mavisi, toz pembe ve beyaz olmak üzere üç rengi bulunan lilyum, sevdiğiniz insana güveni anlatmak için en iyi araç olabilir.

Gerbera

İyimserlik anlamı taşıyan gerbera çiçeğini, yeni tanıştığınız insanlara, dostlarınıza ve iş yaptığınız insanlara hediye edebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!