Nurseli İdiz: Hayatım boyunca aşık olmadım

Güncelleme Tarihi:

Nurseli İdiz: Hayatım boyunca aşık olmadım
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2016 21:45

Son günlerde ilgiyle takip edilen “İlişki Durumu Karışık” dizisinde “Mediha” karakteriniz canlandıran Nurseli İdiz, ‘Renkli Sayfalar’ programına konuk oldu. “Hayatımda hiç aşık olmadım” diyen İdiz, ilginç açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

Özellikle gençlerin ilgiyle takip ettiği “İlişki Durumu Karışıkéın Mediha’sı Nurseli İdiz, ‘Renkli Sayfalar’ programına konuk oldu. Programda ilginç açıklamalarda bulunan İdiz, “Bacaklarım hala efsanedir” dedi.

Nurseli İdiz: Ben hiç aşık olmadım!

“1962 Ekim doğumluyum. 55 yaşındayım. Eşim Cem İdiz'i çok sevdim ama ben hiç aşık olmadım.” diyen İdiz sözlerine şu şekilde devam etti:

İdiz; “Bir dönem benim hakkımda da bir dedikodu çıkmıştı. Ben tanrıya inancı olan biriyim. Her ne kadar tipim bunu göstermese de... Hiçbir zaman evli bir adama bakmadım. Adam boşanmıştır, karısı yıllar önce ölmüştür o zaman tamam. Biz mahalle kültürü ile büyüdük. En yakın arkadaşın değil kocasına, sevgilisine bile yan gözle bakmazdık. Zengin kadın avlama mesleği çıktı şu aralar. Bazı mekanlara gidip ‘kimi bulurum’ diye düşünüyor insanlar. 50-60 yaşına gelip boşananları çözemiyorum. Asıl o saatten sonra eş lazım insana.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İdiz, Meryem Uzerli’ye de destek verdi!

Meryem Uzerli’ye de destek çıkan İdiz; “Kösem Sultan, başarısızsa altında başka nedenler aramak lazım. Hikaye zayıf olabilir. Çok fazla gaz vermek olabilir. ‘Biz çok iyi bir yapım şirketiyiz ne yaparsak yapalım izlemek zorundasınız’ hissi uyandırırsanız sosyolojik olarak ters teper. Meryem'e yapılan da bu. Kızı Hollywood starı gibi Türkiye'ye pazarladılar. Bu kız 33 yaşında ve 2. dizisi. Bir tane sinema filmi var. Daha 1,5 projesi olan insana belgesel yapıyorsun. Bu ne demek? Yapılan sadece oyuncuyu magazin malzemesi haline getirmek. Sanatçıyı halkla beraber yürümek konusunda eğitmek lazım. '3 sezonluk bekleyiş bitiyor...' Kıza yüklenen yüke bak. Psikoloji bırakmadılar.” dedi.

Halk ne seyredeceğime ben karar veririm, sen bana dayatamazsın' diyor!

“Kemal Sunal, Zeki Alasya, Gazanfer Özcan... Bunlar hala unutulmuyor. Çünkü önce işlerini yaptılar ve takdiri halka bıraktılar. Halk 'ne seyredeceğime ben karar veririm, sen bana dayatamazsın' diyor. Dikkat edin çok büyük reklamlarla başlayan tüm işler patlıyor. Bölüm başı şu kadar aldı, bu kadar aldı da yanlış. Para konuşmak ne demek? Bu da çok itici geliyor insanlara.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Modayla arasının iyi olmadığını belirten İdiz; “Modayla aram sıfır. Bir dergide en kötü giyinen kadın seçildim. Mahkemeye ver dediler. Ne gerek var dedim... Bazen kızım ‘anne böyle mi sokağa çıkacaksın’ diyor.” dedi.

5,5 trilyon borcum vardı, sıfırladım!

İflas ettiğinde yanında kimseyi bulamadığını ifade eden İdiz, o zor günlerini şu sözlerle ifade etti:

“5,5 trilyon borcum vardı. Sıfırladım. Malım mülküm yok ama kendimi çok rahat hissediyorum. 3’te 1 fiyata çalışıyorduk. O sattığım mülklerin önünden geçerken üzülüyorum. İhtiyacın varsa aldığın ücret düşüyor. Oyunculuk Allah sağlık verdiği sürece yaşı olmayan bir meslek. İnsanlara çok güveniyordum. Artık maddi olarak akıllandım. Nişantaşı'nda ev, Arnavutköy'de yalı, Bodrum'da yazlık, Asos'ta arsa, Pendik'te ev... 16 yıldır çalıştıklarım gitti. Kendi emeğim olduğu için hepsine çok üzüldüm. İflas ettiğimde kimse ‘bu kadına yardım edelim, bir reklam olur, film olur, bir şeyini de kurtaralım’ demedi.”

Haberin Devamı

Bacaklarım Hala Efsane!

Son olarak, sunuculuğunu üstlendiği, bir dönem TV ekranlarında reyting rekorları kıran “Saklambaç” programına değinen güzel oyuncu İdiz, sözlerini şu ifadelerle tamamladı.

“Bu konuda mütevazı olmayayım ele alıp da ses getirmediğim rol pek olmadı. ‘Bu rolü ben neden kaçırdım’ dediğim hiç olmadı. Şu an çok olması gereken bir rolü oynuyorum. Saklambaç elimize senaryonun verildiği bir oyundu. Rolümüzü ezberleyip oynuyorduk. İnsanlara bunun oyun olduğunu anlatamıyorum. En çok para kazandığım iş ‘Samlambaç’tı. Nurseli İdiz'in bacakları diye bir efsane çıkmıştı. Bacaklarım hala efsane fena değiller yani.”

Nurseli İdiz: Hayatım boyunca aşık olmadım

Haberin Devamı

Nurseli İdiz Kimdir?

Yılların eskitemediği başarılı tiyatro ve sinema sanatçısı Nurseli İdiz, 6 Ekim 1960 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Babası İskeçe göçmeni Faruk Nafiz Çamlıbel (Ünlü şair Faruk Nafiz Çamlıbel değil), annesi Deniz Çamlıbel ise Kırklarelilidir.

Sanat hayatı boyunca bir çok başarılı sinema, dizi film ve tiyatro oyununda rol alan İdiz, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunudur.

Sanat hayatına 1981 yılında AST'ta çalışarak başlamıştır. Ankara ve İstanbul Devlet Tiyatroları'nda ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nda görev yapmış, halen Tiyatro İstanbul kadrosunda olup, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

Ödülleri:

Haberin Devamı

1995 - Çözülmeler ile 7. Ankara Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu”

2002 - Şarkıcı ile 7. Sadri Alışık Ödülleri’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”

1994 - Çözülmeler ile 16. Siyad Türk Sineması Ödülleri’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini almaya layık görülmüştür.

BAKMADAN GEÇME!