Nostalji ustası radyocu

Güncelleme Tarihi:

Nostalji ustası radyocu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Radyo D 104.0'den Hakan Eren'i haftasonu programlarından tanıyoruz. Ama onun pek bilinmeyen özellikleri de var. Şimdiye kadar çıkan tüm Türkçe pop şarkılarını arşivliyor, iki kitaba imza atması bekleniyor, bir de elektrik mühendisi olarak çalışıyor...

Her pazar saat 16:30-18:30 arası ‘‘Geçmiş Bahar Mimozaları’’ ve her cumartesi saat 21:00-22:00 arası ‘‘Hakan Eren'le Bir Zamanlar’’ programlarında klasikleşmiş Türk pop müziği şarkılarını büyük bir keyifle dinliyoruz. İşte bu iki programın yapımcı ve sunucusu olan Hakan Eren, gerçekten de Türk pop müziği dalında gelmiş geçmiş en geniş arşive sahip. Bunu bir hobi olmaktan çok ileriye taşıyan Eren, birçok sanatçının daha plak olarak yayınlanmamış şarkılarını da elinde bulunduruyor.

Yaklaşık iki yıldır Meral Altındal ve Naim Dilmener ile birlikte, yayınlanmış Türkçe pop plaklarıyla ilgili ‘‘Plak Kataloğu’’ isimli bir proje hazırlayan Eren, bu çalışmanın Türk pop müziğine çok şey kazandıracağı görüşünde. Özellikle kaynak eksikliği konusunda da bu projeyle büyük bir açığın kapanacağını belirtiyor. Ada Müzik tarafından yayınlanacak olan ilk serideki Ayten Alpman CD'sinde edit yapan Eren, çalışmaların daha büyük kitlelere ulaşabilmesi için bütün birikimlerini Çalıntı Dergisi'nde okurlarla paylaşacak.

Bunun yanında Naim Dilmener ile birlikte 70'li yılların kolaj çalışmalarını ve plak kapaklarını içeren iki kitap hazırlığında olan Eren, bu kitapların 2000 yılı başlarında piyasaya çıkacağını söylüyor.

Tabii ki Eren'in becerileri bunlarla sınırlı kalmıyor. Asıl mesleği olan elektrik mühendisliğini de sürdüren Eren, şu anda Yedigün Elektronik'te satış müdürlüğü yapıyor. Asıl mesleğiyle ilgili olarak da bugüne kadar Klassis Otel, Richmond Otel, İstanbul Conti Otel ve Maxi Shopping Center gibi mekanların elektrik projelerini yürüttü. Yani Eren’de hem müzik, hem de elektrik birarada gidiyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!