Neşeli ortaklar

Güncelleme Tarihi:

Neşeli ortaklar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

Usta şovmen Mehmet Ali Erbil ile ünlülerin basın danışmanı Özgür Aras, yeni bir işbirliğine imza attı. Ama konu yeni bir program ya da sahne şovu falan değil, yeni bir mekan! Stelyo Pipis’in tesadüf eseri bulduğu Cihangir’deki boş dükkanı elbirliğiyle kafeye çeviren, adını da Yımırta koyan iki ortağın keyfine diyecek yok şu sıralar...

Haberin Devamı

Ortak olup bir kafe açma fikri kimden çıktı?      

- Özgür Aras: Biz gezmeyi tozmayı çok seven bir grubuz. Stelyo Pipis, Mehmet Ali Erbil ve ben, çok gezenleriz. Cihangir ve Beyoğlu’nu da severiz. Muhakkak her gün bir saat bu civarda yürüyüş yaparız. Bir gün “ne yapsak” diye düşünürken, “kafe açalım” dedik. Hem oturabileceğimiz, hem arkadaşlarımızı ağırlayabileceğimiz, hem kahvaltı yapıp hem akşamımızı geçirebileceğimiz bir yer olsun istedik. Fikir o şekilde doğdu.

İkiniz de bu işlere yabancı sayılmazsınız zaten. Mehmet Ali Bey’in Bodrum’da Mali Bar adlı bir mekanı vardı. Siz de Eelence adlı mekanın işletmesini yapıyorsunuz.

- Özgür Aras: Evet, ikimizin sinerjisi bu işi ortaya çıkardı.

- Mehmet Ali Erbil: Biz, Eelence’ye de kendi mekanımızmış gibi destek verdik. Zaten farklı bir alanda da olsa Özgür ile çalışıyorduk. Kendisi basın danışmanlığımızı yapıyor. O yüzden yıllardır aile gibiyiz. Nasıl olsa mekan mekan geziyoruz, bari bizim mekanımız olsun, dostlarımız gelsin dedik. Böylece uzun zamandır görüşemediğiniz insanları da görme imkanımız olacaktı.

Planladığınız gibi sizi eski dostlarla bir araya getirdi mi Yımırta?

- Mehmet Ali Erbil: Evet.. Uzun yıllardır görmediğim tiyatrocu arkadaşlarımla bu mekanda karşılaştım.

MEKAN BULMAKTAN ÜMİDİ KESMİŞTİK

Yımırta’nın isim babası kim?

- Mehmet Ali Erbil: Babaannem aslında. O yumurtaya “yımırta” derdi. Biz de “Yımırta” demek istedik. Yımırtamız organik olsun, taze olsun diyorum. Bizim çatal kaşığımız bile organik bu arada (gülüyor).

Neden Cihangir peki?

- Özgür Aras: Seviyoruz bu bölgeyi... O yüzden Taksim, Cihangir taraflarında bir yer arıyorduk. Tam bulamayacağız diye düşünmeye başlamışken, mekan bizi buldu.

Nasıl?

- Mehmet Ali Erbil: Bir sabah Van Kahvaltı Salonu’nda kahvaltı yapıyoruz. Stelyo (Pipis) “Bugün mekanı bulup tutacağız” dedi ve sözünü bitirir bitirmez hemen bitişiğindeki kiralık ilanını gördü. Yani burası... Gitti tuttu ve vakit kaybetmeden hazırlıklara başladık. Konsepti de Ogün Canay belirledi.

BİZ SEVMEDİĞİMİZ İÇİN BURADA ALKOL YOK

Bir kafe açma fikri başlarda sempatik geliyor ama işin ticari boyutu işin içine girince durum değişir herhalde...

- Mehmet Ali Erbil: Bizim böyle bir beklentimiz yok açıkçası. Bir kere mekanda alkol satmıyoruz. Alkol olmayan mekandan rant bekleyemezsiniz. Amacımız farklı bir ortam yaratabilmek. Alkollü yer de açabilirdik ama böyle olsun istedik.

Sizin alkolle aranız nasıl?

- Mehmet Ali Erbil: ıyi sayılmaz. Özgür ve ben, bir bardak şarap bile içemiyoruz.

- Özgür Aras: Ben hiç ağzıma sürmüyorum, Mehmet Ali de hoşlanmıyor.

- Mehmet Ali Erbil: Ben okulun yüzkarasıyım. Konservatuvardayken neredeyse içmeyeni dövüyorlardı, yine de alışamadım.

Eşimiz dostumuz gelir, kıyamay hesap almayız, batarız diye düşünmediniz mi hiç?

- Mehmet Ali Erbil: Hiç öyle korkularımız olmadı. Zaten ödenmeyecek fiyatlar da yok mönümüzde.

BURASI HERKESıN BULUşMA NOKTASI

Mutfak kime emanet?

- Özgür Aras: şefimiz Fırat Bey’e... Mönüyü o hazırladı ama biz de fikir verdik tabii... Böylelikle ortak zevke hitap eden bir mönü çıkardık.

Yımırta sizin için nasıl bir mekan?

- Özgür Aras: Burası bütün insanların buluşma noktası olsun istedik. Gazetecilerin röportaj yaptığı, ünlülerin toplantılarını yaptığı ya da arkadaşlarla keyifli vakit geçirilebiler bir yer olmasına özen gösterdik.

- Mehmet Ali Erbil: Bence çok sıcak bir ortam yarattık. Cihangir’de pek çok bilinen ve sıcak mekan var ama Yımırta’nın sanatçılara tamamen hitap eden bir yer olduğunu düşünüyorum.

Bu mekanda en çok dikkat ettiğiniz detay nedir?

- Mehmet Ali Erbil: Çok gezdiğimiz ve gözlemlediğimiz için diğer mekanlarda yapılan hatalara düşmemeye, mesela servis süresini kısaltmaya özen gösterdik. Burada organik ürün satan birçok mekan var ama biz özellikle kahvaltılarda buna çok daha önem verdik.

- Özgür Aras: Damak tadımıza düşkün olduğumuz için burada sunulan peynirinden zeytinine, etine kadar her malzeme özenle seçiliyor. Açıldığımız günden beri herkes bizim pazı sarmamızı, kahvaltımızı konuşuyor.

İKİMİZİN FAVORİSİ KAHVALTI TABAĞI

Neden özellikle kahvaltıya yoğunlaştınız?

- Mehmet Ali Erbil: Kahvaltıyı seven bir toplumuz. Bizim ailede de kahvaltılar daha geç, brunch gibi yapılır ve çeşit çok olurdru. Bir de kahvaltı günün en önemli öğünüdür. O öğünü diğerlerinden daha çok severim.

Ününüz Yımırta’nın önüne geçmeyecek mi?

- Mehmet Ali Erbil: Ünümüzün mekana, Yımırta’nın da bize faydası olacak.

Gününüzün ne kadarı burada geçiyor?

- Mehmet Ali erbil: ışimizin durumuna göre değişiyor ama akşam dışarı çıkıp yemek yiyeceksek, kendi mekanımıza geliyoruz.

Mönüde favoriniz neler?

- Özgür Aras: Kahvaltı tabağı...

- Mehmet Ali Erbil: Kahvaltı tabağı ve pasta... Çünkü çok yetenekli bir kadın yapıyor ve günde sadece 50 tane çıkıyor.

Haberin Devamı

YENİ PROGRAM HAZIRLIĞINDA

Mehmet Ali Bey, mekana ağırlık verip ekranlardan uzak mı kalacaksınız artık?

- Mehmet Ali Erbil: Hayır... Yazın da çalıştığımız için ekip olarak biraz nefes alalım dedik. Ama yeni bir programla ekranlara döneceğim.

Haberin Devamı

ZİNCİR OLACAĞIZ

Yımırta’yı zincir haline getirmek gibi planlarınız var mı?

- Özgür Aras: Zaten franchising istekleri gelmeye başladı. Değerlendiriyoruz. ılki Kıbrıs’ta olacak. Bodrum’dan da talep var. Birkaç yerle daha görüşme halindeyiz. Bunlara danışmanlık şirketiyle karar vereceğiz. Rakibimiz yok, biz tekiz!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!