Nereye gitmeli

Güncelleme Tarihi:

Nereye gitmeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2008 00:00

Cunda evinde Girit lezzetlerini tadın

1880 yılında inşa edilen Zehra Teyze Evi, Cunda Adası’nda. Aslına uygun olarak restore edilen mekan 2000 yılından bu yana 12 ay konuklarını ağırlıyor. Butik otel mimari yapısından dolayı halk dilinde "Rum Evi" olarak da biliniyor. Konumuna göre 2-3 kişilik tasarlanmış beş lüks odayla hizmet veriyor. Odalarda; televizyon, dijital uydu yayını, internet bağlantısı, DVD oynatıcı, klima ve duşa kabin gibi hayatınızı kolaylaştıracak ürünler bulunuyor. Otelin bahçe restoranında Girit mutfağının dünyaca ünlü yemekleri sunuluyor. (0542) 810 48 33.

Yola çıkmadan otellerin puanını kontrol edin

Tatilcilerin oteller hakkındaki değerlendirmelerini sunan www.otelpuan.com açıldı. "Aradığım huzuru buldum, çünkü bir gidene sordum" sloganıyla hizmet veren siteyi Etstur hazırladı. Firma, öncelikle son iki yılda müşterileri arasında yaptığı memnuniyet anketlerin sonuçlarını internet ortamına aktardı. Şu anda sitede 100’ü aşkın tesisle ilgili değerlendirme bulunuyor. Kullanıcılar sadece değerlendirmeleri değil, tesisler hakkında daha pek çok konuda memnuniyet seyrini de görebilecek. Otelpuan.com kısa bir süre sonra iki tüketici derneğinin bağımsız denetimine açılacak.

Pazar Güneşi kampanyası başladı

SunExpress, yolcularına hesaplı uçuş fırsatı sağlayacak "Pazar Güneşi" adlı yeni bir kampanya başlattı. 29 Mart’a kadar yapılacak tüm iç hat uçuşlarında geçerli olacak kampanyada, yalnızca pazar günleri satışa sunulacak toplam 29 bin bilet, vergiler dahil hizmet bedeli hariç 29 YTL’den alınabilecek. Biletler, SunExpress’in www.sunexpress.com.tr adresli sitesinden ve 444 0 797 numaralı telefon hattından satışa sunulacak. Biletlerin satılacağı saat aralığı, her hafta cuma günü, internet sitesi üzerinden duyurulacak. Kampanya dahilinde satılan biletlerde iptal ve değişiklik yapılamayacak.

Yedi odalı Mudurnu konağı

Bolu’ya 50 kilometre uzaklıktaki Hacı Abdullahlar Konağı 1800’lü yılların sonunda Bartınlı Hüseyin Efendi tarafından yaptırıldı. Daha sonraki yıllarda Hacı Abdullahlar Ailesi tarafından satın alındı. Ailenin torunu, iç mimar Osman Uslupat tarafından restore edildi. Geleneksel Mudurnu evlerinin özelliklerini taşıyan mekanda yedi oda var. Hepsi kaloriferli, banyolu, 24 saat sıcak sulu. Ayrıca restoran, cafe ve bahçesi de mevcut. Bilgi için: (374) 4212284

Bodrum’da sanat

Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum, yaşamını Bodrum’da sürdüren çağdaş ressamları ağırlıyor. "Bodrum’da yaşayan sanatçılardan çağdaş yorumlar" adlı sergi, Zerrin Ulusman’ın katkılarıyla gerçekleşiyor. Ali Koçak, Burhan Doğançay, Ender Güzey, Fatih Urunç, İlhan Berk, Mustafa Altıntaş, Müfit Karzek, Turan Erol ve Volkan Coşkun’un eserlerine ev sahipliği yapan etkinliği, 15 Mart tarihine kadar gezebilirsiniz. (252) 311 03 03.

Rixox’ta diyet kampı

İsveçli ünlü beslenme uzmanı Anna Skipper, 25 Şubat’tan itibaren Rixos Premium Belek’te, kilo verme ve dengeli beslenmeyle ilgili özel bir program sunacak. İki haftalık programlar mayısa kadar sürecek. Bu programda katılımcılara kilo verme, dengeli beslenme, zihni dinleme, yiyecekleri seçme gibi konularda bilgi verilecek. Yiyecek eğitiminin yanı sıra SPA, wellness, fitness, dans ve spor aktiviteleriyle kilo verme teknikleri öğretilecek. Katılımcılar otele gelmeden bir hafta önce hangi saatte ne yediklerini, ne aktiviteler yaptıklarını günlüklerine işleyecekler, programa katıldıklarındaysa bazı ölçü ve testlerden geçip kayıtları tutulacak. Katılımcılar iki haftalık program boyunca, koşu egzersizleri ve esneme, 3 saatlik eğitim seminerleri, thai bo, yoga, masaj gibi özel etkinliklere katılacak. Program sonunda da sertifika sahibi olacaklar.

Kış tatili fırsatları

Gezisitesi.com internet sitesi Akdeniz’in lüks otellerinde uygun fiyatlı tatil fırsatları sunuyor. Her cumartesi düzenlenen her şey dahil yedi gece konaklamalı turların fiyatları 499 YTL’den başlıyor. Pegasus Havayolları’ndan gidiş-dönüş uçak bileti ve havalimanı-otel, havalimanı transfer ücretlerinin de fiyata dahil olduğu seçenekler, Kemer, Side, Alanya ve Antalya merkezdeki beş yıldızlı otelleri ve 1. sınıf tatil köylerini kapsıyor. Site tur ücretlerinde kredi kartlarıyla peşin fiyatına 12 aya varan taksit seçenekleri de sunuyor.

Havaalanına beş dakika

Wow Hotels&Convention Center, İstanbul Atatürk Havalimanı’na karayoluyla beş dakika uzaklıkta, Dünya Ticaret Merkezi’nin içinde. Dört ve beş yıldızlı iki oteliyle büyük bir kongre merkezinden oluşuyor. Dört yıldızlı Wow Airport Hotel’de 360 standart oda, kafe, restoran, lobby bar, sağlık ve güzellik merkezi var. Beş yıldızlı Wow İstanbul Hotel de 34 executive ve 3 süit olmak üzere toplam 275 odadan oluşuyor. Wow Convetion Center ise 3108 metrekarelik salonu, sekiz metre tavan yüksekliği, 1300 metrekare fuaye alanı, salon içerisinde çift sahnesi ve 4 bin kişi kapasitesiyle en büyük toplantı salonlardan biri olma özellini taşıyor. Bilgi için: (212) 444 09 69.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!