Nereden çıktı bu selülit?

Güncelleme Tarihi:

Nereden çıktı bu selülit
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kendinizi kandırmaya çalışmayın. Selülit doğrudan doğruya yağdır. Kadın vücudunun güzelliğini bozan, yaşlılık belirtisi sayılan yağ yığınlarını yok etmek ise hiç de kolay değil. Haklı olarak selülit sözcüğü kadınların uykularını kaçırıyor. Selülit ile ilgili en çok sorulan soruları ve bunların yanıtlarını sunuyoruz. Böylece selülit hakkında kulaktan dolma bilgiyle yetinmenize gerek kalmayacak.

Selülit adı nereden çıktı?

Vücutta biriken yağ yığınlarına selülit adı veriliyor. Aslında vücutta yağ birikmesinin özel bir ada gereksinimi yoktu. Fakat güzellik endüstrisi, binbir çeşit krem, losyon, jel ve masaj malzemelerini satabilmek içinböyle bir isim yaratmıştı. Selülit, kulağa garip gelen bir isimdi.Tıbbi bir deyim havası yaratıyordu. Doktorların selülit sözcüğünü pek kullanmadıklarını da belirtelim.

Bel ile dizler arasındaki bölgede beliren şişlikler nedir?

Bunlar tek kelimeyle yağdır. Kadınların çoğunda yağ birikintileri kalça bölgesinde toplanır. Yerçekimi ve o bölgede kan dolaşımını ağırlaştırır. Bazı kadınlarda bu sorunlara bir de vücudun su tutması eklenir ve kalçalarda şişlikler oluşur.

Erkeklerde neden selülit oluşmaz?

Erkeklerin vücutlarının iç kısımlarında yağ depolanır. İşte bu yüzden kalp hastalıkları erkekler arasında daha yaygındır. Ayrıca erkeklerde yağ toplanması, kalçalardan çok bel kısmında görülür. Erkeklerin büyük bir bölümü dış görünüşleri konusunda kadınlar kadar duyarlı olmuyorlar.

Neden bazı zayıf kadınlarda selülit sorunu ortaya çıkar?

Zayıf insanların da vücutlarında yağ birikebilir. Zayıf kişilerin vücutları su tutuyor olabilir ya da kasları zayıftır. Düzenli egzersiz ve selülitli bölgeye keseyle masaj yapmanın yararı olabilir.

Tedavi edilebiliyor

Selülitte erken teşhis ve ses dalgalarıyla tedavi yöntemini uygulayan Ota Zayıflama Merkezi’nde kontakt termografi (termocell) yöntemiyle selülitin fotoğrafı çekiliyor. Bu yöntemle selülitin bütün aşamalarını görmek mümkün olabiliyor. Merkezde günümüz kadınlarının korkulu rüyası olan selülit yıllardır tıp alanında kullanılan ve hiçbir yan etkisi olmayan ultrason ile yani ses dalgalarıyla tedavi edilebiliyor. Selülit tespit edilen bölgede dolaşım düzenlenip orada biriken sıvı dağıtılıyor. Tedavinin süresi, kişinin yapısal özelliklerine ve patolojinin hangi evrede olduğuna bağlı olarak değişiyor. U2 Sonic Cell ultrason cihazı ile tedaviye başlanıyor. Erken teşhis edilmiş selülitin tedavisi de kısa sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!