Nebahat Çehre kardeşi Hasan Çehre

Güncelleme Tarihi:

Nebahat Çehre kardeşi Hasan Çehre
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 13:08

Su satarak evini geçindiren Hasan Çehre, Nebahat Çehre’nin herkesten sakladığı ve görüşmeyi reddettiği kardeşi olduğunu iddia etti. Samsun'da dört çocuklu bir ailenin kızı olan Nebahat Çehre kimdir? Nebahat Çehre hakkında bilmedikleriniz hurriyet.com.tr'de....

Haberin Devamı

Elçiye zeval olmaz Nebahat!

Tamamen tesadüftü onunla karşılaşmam.
Su satarak yaşamını devam ettirmeye çalışan kendi halinde bir insandı.
Biraz lafladıktan sonra soyadı dikkatimi çekti.
‘Çehre’ pek sık rastlanan bir soyadı değildi.
Nebahat Çehre ile bir akrabalığınız var mı?” diye sorduğum zaman kelimenin tam anlamıyla bir dokundum, bin ah işittim.
Lafı fazla dolandırmayalım.
Hasan Çehre, ünlü yıldız Nebahat Çehre’nin kardeşi olduğunu iddia ediyor.
“Samsunlu yedi kardeşiz ama şimdi hepimiz ayrı yerlere savrulduk” diye başlıyor anlatmaya.
Ailenin dağılması, Nebahat 6 yaşındayken annesinin onu alıp İstanbul’a göç etmesiyle başlamış.
Ana kız burada yeni bir hayat kurmuşlar kendilerine.Nebahat Çehre üne kavuştuktan sonra Hasan onunla ilgili hiçbir haberi ve televizyon programını kaçırmamaya gayret etmiş.
“Kesinlikle bizden söz etmiyor, ‘İstanbul’a 6 yaşındayken geldim, annemin beyiyle yaşadık’ diye anlatıyor her yerde. Yani bizden ve babamdan değil, hep üvey babasından bahsediyor” diyor.
Hasan yıllarca ablasına ulaşmaya çalışmış.
Bir ara telefonunu bulmuş; arayıp görüşmek istediğini söylemiş.
Ama Çehre’nin yanıtı “Nereden buldun numaramı? Ben görüşmek istemiyorum” olmuş.
O tatsız telefondan sonra bir daha ne konuşmuşlar ne de karşılaşmışlar.
Hasan Çehre biraz da yanlış anlaşılmaktan korkuyor.
“Onun şöhretiyle hiçbir alakam yok” diyor. “Derdimiz asla para pul değil. Çok şükür kendimizi geçindiriyoruz. Sadece dünya gözüyle ablamı bir kez görmek, sarılmak istiyorum... Hatta isterse onun evine bile gitmeyiz. Küçük bir gecekondumuz, tavuklarımız, civcivlerimiz var; buyursun bize yemeğe gelsin hasret giderelim.”
Bu arada Hasan’ın iki tane de kızı var, yani Nebahat Çehre’nin öz be öz yeğenleri...
Dizilerde halalarını her gördüklerinde “keşke oradaki oyuncular kadar yakın olabilsek ona” diye iç geçiriyorlarmış.
Elçiye zeval olmaz Hasan Çehre’nin anlattıkları ve iddiaları bunlar. Bakalım Nebahat Çehre cephesinden nasıl bir yanıt gelecek...

Haberin Devamı

NEBAHAT ÇEHRE KİMDİR
Nebahat Çehre
, Samsun'da dört çocuklu bir ailenin kızı olarak 15 Mart 1944 dünyaya gelmiştir. Ailenin tek kızı olan Çehre anne tarafından Gürcü, baba tarafından ise Laz kökenlidir. Beş yaşındayken ailesi İstanbul'a göç eden Çehre, 15 yaşındayken "Türkiye güzeli" seçilmiştir. Fotomodellik ve mankenlik yaparken gelen teklifler üzerine 1961'de Yaban Gülüm filmi ile ilk sinema deneyimini yaşadı. 1964 yılında Yılmaz Güney'le tanışarak Kamalı Zeybek filmde rol aldı ve Nebahat Çehre, 30 Ocak 1967 tarihinde Yılmaz Güney'le evlenmiş, kendi deyimiyle "Ülke meselelerinden yaşama bakışına kadar her türlü konuda bakış açısı kazanmasında Yılmaz Güney’in katkısı oldu. O zamanlar ayakları yere basmayan genç kız, yani ben işin ciddiyetini Yılmaz’dan öğrendim" diyerek Güney'in deneyimlerinden çok şey öğrendiğini belirtmiştir. Bir süre sinemadan uzak kalan Nebahat Çehre, Güney'den boşanınca tekrar kamera önüne çıktı. 70'li yıllarda başlayan seks filmleri furyasında sahneye çıkarak şarkıcılık yapan Çehre, ikinci evliliğinin ardından sahne hayatına ara veren Nebahat Çehre, ikinci eşinden ayrıldıktan sonra televizyon dizilerinde rol almıştır. Çehre'nin "Büklüm Büklüm" adını taşıyan bir de şarkısı bulunmaktadır. Bestesi Sezen Aksu'ya ait olan şarkı için Çehre, "1980'de sevgili Sezen Aksu'nun bir şarkısını yorumladım. Yaptığım albüm ve söylediğim şarkı listelerde birinci sıraya yerleşti." demiştir.

BAKMADAN GEÇME!