Nasrettin Hoca'ya özenip, motosiklete ters bindi

Güncelleme Tarihi:

Nasrettin Hocaya özenip, motosiklete ters bindi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2015 11:55

DHA'dan Fatih Karaçalı'nın haberine göre, ADANA'da yoğun araç trafiğinin yaşandığı D-400 Karayolu'nda ilerleyen motosiklette, sürücünün arkasında ters oturan 10 yaşlarındaki çocuk görenleri şaşırttı. Peki bu Türkiye'de yaşanan ilk 'fıkra gibi' olay mı? Elbette hayır. İşte o olaylardan akıllardan silinmeyenleri...

Haberin Devamı

Eşeğe ters binen Nasrettin Hoca fıkrasında olduğu gibi motosiklete ters binen ve hiçbir güvenlik önlemi almayan çocuk herkesin dikkatini çekti. Küçük çocuk ters bindiği motosiklette etrafı izledi. Çocuğu arkasına ters oturtarak adeta kazaya davetiye çıkaran motosiklet sürücüsü ise bazen caddede ilerledi, trafiğin yoğunlaştığı yerlerde ise kaldırıma çıkıp yayaların arasında yoluna devam etti.

Nasrettin Hocaya özenip, motosiklete ters bindi

 İŞTE O BAHSİ GEÇEN FIKRA

Nasreddin Hoca bir gün yabancı bir köyde misafir olur. Cuma günü O'nu kürsüye çıkartırlar. Güzel bir vaaz verir. Herkez pek memnun kalır. Camiden çıkınca Hoca'nın eşeğini getirirler. Köylülerin hepsi ona hizmet etmek için adeta yarışırlar. Hoca eşeğine binerken biraz düşünür. Sonra eşeğin üstüne ters oturur. Herkes hayret eder. Köylülerden biri dayanamayıp sorar : - Hocam der. Kusura bakma ama eşeğe niçin ters bindiğini sorabilirmiyim? Hoca tebesüm ederek cevap verir : - Eğer düz binip önünüze geçseydim siz arkada kalacaktınız. Siz öne geçseydiniz, bu defa ben arkada kalmış olacaktım. Böyle ters binince size arkamı dönmemiş oluyorum. Sebebi bu...

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN FIKRA GİBİ OLAYLAR:

Köy çeşmesine su sayacı taktılar

Haberin Devamı

Belediye köy çeşmesine su sayacı taktı, faturasını da muhtara gönderdi. Nasrettin Hoca fıkralarını aratmayan bu haber Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinden. "Su bizim topraklarımızdan çıkıyor, belediyeye de biz verdik" diyen köylüler, çeşmeye sayaç takılmasına tepkili. A Haber'de yayınlanan haberde "Böylesi ancak Türkiye'de olur" dedirtecek haber ekranlara getirildi..

155'TE FIKRA GİBİ KONUŞMALAR

 Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren "155 Polis İmdat" hattı, vatandaşlardan gelen ihbarlarda yaşanan diyaloglar temel fıkralarını aratmıyor.

Haberin Devamı

İNÖNÜ STADI'NDA FIKRA GİBİ OLAY

Benfica'nın kendi sahasında her maç öncesi kartal uçurması, herkes tarafından bilinen bir gösteri, bu olayı sembolü yine kartal olan Beşiktaş futbol kulubümüz, İnönü stadı'nda gerçekleştirmek isteyince başına fıkra gibi bir olay geliyor.

Haberin Devamı

Iğdır'da yaşayan 80 yaşındaki Şükife Özdemir, belediyenin 19 yıl önce istimlak ederek yaptığı yolun parasını alamadığı için duvarla ulaşıma kapattı. Belediyeden istimlak parasını alamayınca Erzurum Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanan Özdemir, Tomurcuk Sokaktan geçen Vali Konağı ile Aydoğdu Caddesini birbirinden ayırdı. Yol üzerindeki yaklaşık 30 esnaf fıkra gibi uygulamadan mağdur oldu.

Haberin Devamı

 AMACINA UYGUN KULLANILAMAYAN FIRIN

Rize'de fırından simit almak için kullanılan kürek küçük işyerine sığmayınca ilginç bir yola başvuruldu. Caddeye bakan pencerenin alt kısmı açılarak küreğin işyerine sığması sağlandı, ustalar da 5.5 metrelik küreği kullanarak fırından simitleri almaya başladı. Ancak bu kez de fırının dışından geçenler araçlar aniden dışarı çıkan kürek sapını görünce durmak zorunda kaldı, yayalar da kurtulmak için ya yol değiştirdi, ya da üzerinden atladı.

 ATIN ÜZERİNDE JENERATÖR ÇALIŞTIRDI!

Rize'de alabalık çiftliği işleten Mustafa Memoğlu, yaylaya götürmek için at sırtına yüklediği jeneratörü çalıştırınca korkan hayvan kaçtı. Sırtında çalışan jeneratörle yakıt bitene kadar koşarak kaçan at, 3 saat süren çalışmaların ardından başka bir yaylada nefes nefese bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!