Müzikal Haberler

Güncelleme Tarihi:

Müzikal Haberler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2008 00:00

İlk klibe dinleyiciler karar verdi

Anadolu pop müziğinin usta besteci ve yorumcusu Edip Akbayram’ın 15 Nisan’da piyasaya çıkan 36. albümü "Söyleyemediklerim"in ilk klibi Enver Karagöz’ün şiiriyle başlayan, söz ve müzikleri Mehmet Koç’a ait olan Metrisin Önü adlı şarkıya çekildi. Şarkıyı Akbayram’ın dinleyicileri seçti. Kemal Başbuğ’un yönettiği klibin çekimleri Galata Köprüsü üzerinde gerçekleşti. 25 kişilik oyuncu kadrosu görev aldı.

Buzuki Orhan caz albümü hazırlıyor

Buzuki Orhan, 2009 sonunda bir caz albümü çıkarmaya hazırlanıyor. Albümün kayıtlarına Dave Weckl ve Tom Keneddy ile ABD ve İstanbul’da devam ediliyor. Albümün sound mühendisliğini Dennis Moody yapıyor. Çalışmada farklı isimleri buluşturmayı planlayan Buzuki Orhan, projesini kendi kurduğu On Yapım üzerinden yürütüyor.

Kızlardan kurulu türkü grubu

Aliye Mutlu, Burcu Sinem Şenel ve Ebru Çetin’den oluşan Birkiüç grubu, kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini çıkardı. Bugüne kadar, reklamcılık, oyunculuk, müzisyenlik gibi farklı alanlarda çalışan ve müzikte buluşan kızların albümünde hareketli 12 türkü var. Evrensel vurmalı çalgıların yanı sıra kaşık, darbuka gibi yerel vurmalı çalgılar ve nefesli enstrümanların da kullanıldığı çalışmanın prodüktörlüğünü Yeşil Giresunlu ve Haluk Polat üstlendi. İlk video klipleri İlimon’u www.pafil.com’da izleyebilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!