Müzik Festivali doğaya açılacak

Güncelleme Tarihi:

Müzik Festivali doğaya açılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2014 00:52

42. İstanbul Müzik Festivali bu yıl 31 Mayıs-27 Haziran arasında yapılacak. 26 etkinlikten oluşacak ve 800’e yakın sanatçının ağırlanacağı festivalin teması ‘Doğanın Şarkısı’. Bu kapsamda festival, ilk defa ücretsiz pazar konserleriyle park ve bahçelere açılıyor.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 42. İstanbul Müzik Festivali’nin programı dün bir basın toplantısıyla açıklandı.

Festival, bu yıl 31 Mayıs-27 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Temasıysa ‘Doğanın Şarkısı’. Festivalde senfoni ve oda orkestraları, vokal müzik konserleri, oda müziği, resitaller ve ‘Pazar Klasikleri’ olmak üzere baroktan çağdaş müziğe uzanan toplam 26 etkinlik yer alacak.

Aralarında Steven Isserlis, Isabelle van Keulen, Alexander Raskatov, Nelson Freire, Pepe Romero, Krzysztof Penderecki, Xavier de Maistre, Yuja Wang gibi isimler ve dünyanın önde gelen orkestralarından Sinfonia Varsovia ve Venezuella Teresa Carreño Gençlik Orkestrası’nın da bulunduğu 800’e yakın yerli ve yabancı sanatçı İstanbul’da ağırlanacak.

Açılış, 31 Mayıs Cumartesi akşamı Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde genç viyolonselci Dorukhan Doruk’a, şef Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın eşlik ettiği Ahmet Adnan Saygun’un ‘Bir Orman Masalı’ adlı eseriyle yapılacak. Açılışta dünyanın önemli orkestraları ve seçkin şefleriyle sürdürdüğü müzik kariyeri ve Ahmed Adnan Saygun’un eserlerinin dünyaya tanıtılmasına öncülük eden Gülsin Onay’a ‘Onur Ödülü’ takdim edilecek.

‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ ise yaşayan en büyük orkestra şeflerinden biri olan Zubin Mehta’ya verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!