Müzik Dünyası

Güncelleme Tarihi:

Müzik Dünyası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2006 00:00

TürkRock’ta buluştular

Sony BMG ve Pasaj, tam 18 şarkıdan oluşan "TürkRock" albümünü çıkardı. Albümde Duman (Seni Kendime Sakladım), Mor ve Ötesi (Cambaz), Şebnem Ferah (Can Kırıkları), Ogün Sanlısoy (Bilmece), Manga&Göksel (Dursun Zaman), Kurban (Yine), Vega (Elimde Değil), Redd (Falan Filan), Anima (Joker), Athena (Çatalyürek), Seksendört (Affet), Aylin Aslım ve Tayfası (Gülyabani), Rashit (Teker Teker), Feridun Düzağaç (Deli), Çilekeş (Kendimden Geriye), Gripin (Elalem), Hayko Cepkin (Yarası Saklı), Bade (Ela Gözlerini Sevdiğim Dilber) var.

4x4 konser

Vokal ve gitarda Deniz Tuzcuoğlu, gitarda Göktuğ Şenkal, basta Burak Kulaksızoğlu ve davulda Arbak Dal’dan oluşan rock dünyasının yeni gruplarından 4x4, dünyaca ünlü rock grubu White Lion’un Türkiye turnesinde ön grup olarak sahne alacak. 2007’nin ilk aylarında piyasada olması beklenen albümü için çalışmalarına devam eden 4x4’ün elemanları, 2 Aralık’ta Ankara Saklıkent’te bu turun son konserini verecekler.

Bu akşam sahnede

Cem Özkan, bu akşam Balans’ta sahneye çıkacak. Rebel Moves grubunun kurucularından, grubun bas gitarcısı ve solisti olarak da tanıdığımız Özkan, Gece Yolcuları’nın üç albümünün de prodüktörlüğünü üstlenmişti. Özkan’ın ilk albümü olan "Kendimce", çarpıcı gitar performanslarıyla dikkat çekiyor.

Ahmet Kanneci geliyor!

Gitar virtüözü Ahmet Kanneci’nin "Ahmet Kanneci Plays Italian Baroque"u takip eden yeni albümü "Ahmet Kanneci plays Turgay Erdener" çıktı. Albüm, Cumhuriyet dönemi üçüncü kuşak bestecilerinin en önde gelenlerinden Turgay Erdener’in günümüze kadar gitar için yazdığı tüm eserleri içeriyor.

45’inci yaşa 45’lik plak

Türk Plak Endüstrisi’nin önde gelen kuruluşlarından Yavuz-Burç Plákçılık, 45. yılını daha önce yayınladığı 45’lik plaklardan oluşan ’nostalji’ albümleri ile kutluyor. Plák dünyasının duayenlerinden merhum Yavuz Asöcal’ın kendi adını taşıyan oğlu Yavuz Asöcal, Emel Sayın’ın "Yeşilçam Şarkıları" serisinden sonra şimdi de Gönül Yazar hayranları için "Nostalji 1" adını verdiği albümü çıkardı. Orijinal plák kayıtlarından hazırlanan albümde yer alan Gönül Yazar’ın unutulmaz şarkıları şöyle: "Gurbet Elde Her Akşam/ Göze mi Geldik/ Bir Zamanlar Maziye Bak/ Bir İhtimal Daha Var/ Akşam Güneşi/ Unut Beni/ Derdimi Ummana Döktüm/ Menekşelendi Sular"

JD Rock geceleri 

Rock Geceleri aralık ayı boyunca tüm Türkiye’deki rock tutkunlarını bir araya getirecek. İzmir’den başlayarak Aydın, İstanbul, Eskişehir, Ankara ve Antalya’da aralık ayı boyunca sürecek olan Rock Geceleri, bu şehirlerin en iyi rock mekanlarında yapılacak. Rock Geceleri’nde aynı zamanda Jack Daniel’s Müzik Rock Yarışması hakkında da bilgi verilecek.

Hulûsi TUNCA

htunca@hurriyet.com.tr
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!