Muz Cumhuriyeti Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Muz Cumhuriyeti Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2008 00:00

Amerika’nın en popüler hazır giyim mağazalarından olan Banana Republic’in Türkiye’deki ilk mağazası, yarın İstanbul Kanyon’da açılıyor.

Banana Republic (Türkçe’ye çevirirsek, Muz Cumhuriyeti) Latin Amerika, Afrika ve Karayipler’de ekonomisi ve demokrasisi gelişmemiş ülkeleri tarif etmek için kullanılan bir deyim. Ama 1978 yılında, safari elbiseleri üreten bir firma olarak ABD’de faaliyete geçen Banana Republic, kelimenin bu anlamını çoktan değiştirdi. Artık "Banana Republic" denince akla ilk gelen rahat, şık ve makul fiyatlı bir giyim markası. Banana Republic 1983’te Amerikan giyim devi Gap tarafından satın alınınca işte ve günlük hayatta giyilebilecek koleksiyonlarla müşteriye ulaştı. Zarif kokteyl elbiseleri, trençkotları, trençkot formundaki elbiseleri ve erkek gömlekleri markanın en önemli ürünleri haline geldi.

Şirket sade ve uzun yıllar boyunca kullanılabilecek tasarım çizgisini oturttukça, başarısı da giderek yükseldi. Bugün Amerika’da hemen her köşe başında görebileceğiniz kadar yaygın bir marka haline geldi. Aralarında Singapur, Kore, Japonya, Kanada ve Porto Riko’nun da bulunduğu birçok ülkede 400 Banana Republic mağazası açıldı. Türkiye’den yurtdışına alışverişe gidenlerin de gözdesi olan markalardan biriydi Banana Republic. Ama bu durum artık değişecek çünkü ünlü giyim firmasının Türkiye’deki ilk mağazası 15 Mart’ta Kanyon Alışveriş Merkezi’nde açılıyor.

AVRUPA’DAKİ İLK BANANA REPUBLİC

Kanyon’daki mağazanın özelliği sadece Türkiye değil, Avrupa’da da açılan ilk Banana Republic olması. İkinci Avrupa mağazası Londra’da 20 Mart’ta açılacak. Türkiye’ye Fiba Holding tarafından getirilen markanın, Kanyon’dan kısa bir süre sonra İstinye Park ve Nişantaşı mağazaları açılacak. Holdingin hedefi 2008 sonuna kadar İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplam 6 mağazaya ulaşmak. İstinye Park’taki mağazada sadece kadın koleksiyonları, Kanyon’da hem kadın, hem erkek koleksiyonları bulunacak. Her iki mağazada giyimden aksesuvara, ayakkabıdan çantaya geniş bir ürün yelpazesi sunulacak.

Banana Republic, 2008 ilkbaharında karşımıza geleneksel "urban safari" teması ile hazırlanmış koleksiyonu ile çıkıyor. Keten şortlar, trençkot formunda elbise ve etekler, egzotik desenli aksesuvarlar öne çıkıyor. Turuncu, yeşil, mavi ve fuşya gibi cesur renklerden oluşan ipek etek ve elbise koleksiyonu da ilgi çekiyor. Ayrıca Amerika ile aynı zamanda piyasaya sürülecek olan "Monogram" koleksiyonunda yer alan ince siluetli pantolonlar ve üste oturan ceket takımlar ofis hayatını sosyal hayatla birleştirmek isteyenlere kolaylık sağlamayı hedefliyor.

FİYATLAR

Kadın koleksiyonunda tişörtler 40, gömlekler, bluz ve pantolonlar 125, elbiseler 195 YTL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. İpek elbiseler en az 245 YTL. Erkek koleksiyonunda, gömlek-pantolon gibi tek parçaların fiyatları 95 YTL’den başlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!