Ali Koç ve Ömer Koç kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Ali Koç ve Ömer Koç kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2016 12:31

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Ömer Koç ile Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç kimdir? Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Mustafa Koç'un kardeşleriyle ilgili detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Türk iş dünyasının en büyük holdingleri arasında yer alan Koç Holding, önemli bir üyesini yitirdi. Geçirdiği kalp krizi nedeniyle Mustafa Koç 21 Ocak Perşembe günü hayata veda etti.

Bugün yani 24 Ocak Pazar günü cenaze töreni düzenlenen Mustafa Koç'un tabutunu kardeşleri Ömer Koç ve Ali Koç omuzlarında taşıdı. Peki; Mustafa Koç'un kardeşleri kimdir?, Ali Koç kimdir?, Ömer Koç kimdir? İşte detaylar...

Ali Koç ve Ömer Koç kimdir

ÖMER KOÇ KİMDİR?

22 Mart 1962 Ankara doğumlu olan Ömer Mehmet Koç, Koç Holding yönetim kurulu başkan vekilliği görevini yürütmektedir. Rahmi Koç'on oğlu ve Mustafa Koç'un kardeşi olan Ömer Koç, aynı zamanda Koç Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliği görevini de yürütmektedir

Haberin Devamı

Ömer Koç, liseyi Robert Koleji'nde tamamlamıştır. Üniversite öğrenimini ise Coumbia Universty'de okumuştur. Koç, İşletme Yüksek Lisansı'nı da bu Üniversite'de tamamlamıştır.

Ömer Koç'u diğer kardeşlerinden ayıran en önemli özelliği ise sanata olan düşkünlüğü. Osmanlı dönemine düşkün olan Ömer Koç, yıllarca Osmanlıca dersleri almıştır. Şu an ana dili gibi Osmanlıca konuşabilen Koç'un bir de dillere desten Osmanlı Koleksiyonu bulunuyor.

Hayatının büyük kısmını Londra'daki evinde geçiren Ömer Koç, dünyanın en önemli koleksiyonerleri arasında gösteriliyor. Koç'un en önemli koleksiyonu ise Osmanlı dönemine ait. Osmanlı döneminden fotoğraflar, tablolar, imzalar ve haritalara sahip olan Ömer Koç, bu eserleri koyacak yer bulamayınca Salacak'ta ofis olarak kullandığını yalısını sadece kişisel orijinal kitap koleksiyonuna ayırmış. Koç, dünyanın en büyük İznik tabak ve obje koleksiyonuna da sahip.

Ömer Koç'un Londra'daki evi servet değerinde ve paha biçilemez koleksiyonlara ev sahipliği yapıyor. Koç, bu özel koleksiyonları korumak için evine özel bir şifreleme sistemi kurdurmuş. Her odasına parmak iziyle girilen Ömer Koç evinde, 'güvenlik' konusunda oldukça hassas.

Ali Koç ve Ömer Koç kimdir

Haberin Devamı

ALİ KOÇ KİMDİR?

1967 İstanbul doğumlu olan Ali Koç, diğer abisi Ömer Koç’un aksine kamuoyunda tanınan bir isimdir. 1985 senesinde Londra Harrow School’dan mezun olan Ali Koç, 1989 senesinde de üniversite diplomasını eline aldı. Üniversiteyi bitirmesinin ardından çeşitli şirketlerde farklı pozisyonlarda çalışan Ali Koç, 1992 yılında askerlik görevini yerine getirdi.

2006 senesinde Koç Holding Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı'na getirilen Ali Koç, 2008 senesinden itibaren Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesidir. Ali Koç aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü’nde iki dönem boyunca yöneticilik de yapmıştır.  Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir ve 1907 Fenerbahçe Derneği'nin başkanlığını yapmaktadır.

Haberin Devamı

Amerika’da üniversite eğitimi alırken yine Amerika’da eğitim gören Nevbahar Demirağ ile tanışan Ali Koç, bir süre sonra 21 Ekim 2005 tarihinde Nevbahar Demirağ ile nikah masasına oturmuştur.

Nevbahar Demirağ Koç ile Ali Koç çiftinin evliliklerinden bir yıl sonra 2006’da Sadberk Leyla Koç adında bir kızları, 2008 senesinde ise Kerim Rahmi Koç adında bir oğulları olmuştur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!