Müslüm Gürses aramızdan ayrılalı 3 yıl oldu!

Güncelleme Tarihi:

Müslüm Gürses aramızdan ayrılalı 3 yıl oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 14:09

Usta sanatçı Müslüm Gürses’in, hayata gözlerini yumarak aramızdan ayrılışından bu yana tam 3 yıl geçti. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan sanatçının vefatının acısı hala derinden hissediliyor.

Haberin Devamı

Arabesk müziğin usta isimlerinden biri olan ve kendine has tarzı ile milyonların sevgisinin kazanan Müslüm Gürses, 3 Mart 2013 yılında aramızdan ayrıldı. Vefatı ile sevenlerini yasa boğan sanatçının acısı, yüreklerin en derininde yaşanıyor.

Zirveye taht kurmuş, milyonlarca kişi tarafından sevilen ve albümleri milyonlar satan bir sanatçı olmasına rağmen mütevazi ve mahcup tavırları olan usta sanatçı, aradan yıllar geçse de unutulmuyor.

Müslüm Gürses, “Dürüst ol, insancıl ol, düşün öbür dünyayı, bir karıncayı bile incitme sakın evlat” demişti… “Herkesin acısı sevgisi kadar” demişti… “Hangimiz sevmedik çılgınlar gibi” demişti…

Müslüm Gürses aramızdan ayrılalı 3 yıl oldu

Haberin Devamı

Usta sanatçının şarkıları, sesi, samimiyeti ve doğallığı sayesinde milyonlarca genç tarafından sıkı bir gönül bağı ile seviliyordu. Hatta bir dönem hayranı olan gençler, konserlerinde vücutlarını jiletler ile kesip kanlarını akıtıyorlardı. Bu olay, Müslüm Gürses'in üniversitelerde tez konusu olmasını sağladı. Bu yüzden, 90'lı yılların sonlarında entelektüel kesimden onu takip etmeye başlayanlar olmuştu.

Vefatının ardından 3 yıl geçmesine rağmen hala ilk günkü üzüntüyü hisseden eşi ve hayat arkadaşı Muhterem Nur, yapımcısı Yusuf Ziya Oran ve sevenleri ile Zincirlikuyu Mezarlığı'nda bulunan kabrinin başında 12:00'de anılacak.

Müslüm Gürses aramızdan ayrılalı 3 yıl oldu

Müslüm Gürses kimdir?

Müslüm Gürses ya da ünlü olmadan önceki ismi ile Müslüm Akbaş, 7 Mayıs 1953 yılında Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Fıstıközü köyünde dünyaya geldi. Kerpiç bir evde doğan Gürses’'in babası rençber, annesi ise bir köylü kadınıydı. Ünlü sanatçı 3 yaşındayken ailesi maddi sebeplerden dolayı Adana'ya göç etti. Daha çok küçük yaşlarda müziğe ilgi duymaya başlamış ve bağlama çalmayı öğrenmişti. Şarkıcılığa 13 yaşındayken Adana'da bir çay bahçesinde şarkı söyleyerek başladı. Böylece hem ailesine maddi olarak destek oldu, hem de sevdiği işi yapmaya başladı. Muhterem Nur ile evlendi ve mutlu bir evlilik hayatı yaşadı. Usta sanatçı bir çok başarılı albüm çalışması ile milyonlarca hayranı ile gönül bağı kurdu. 3 Mart 2013 yılında hayat gözlerini yumdu.

BAKMADAN GEÇME!